Kidra ehitamine.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Enno

Post by Enno »

Ma olen ka mõelnud instrumendiehitusele. ma mõtlen, et võiks alustada lapsteeli ehitusega, sest siis ei ole vaja mässata kaelaga(krihvid pmst. puuduvad, trussrod ka ning kaelale ole vaja kumerat kuju anda).
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Enno wrote:Ma olen ka mõelnud instrumendiehitusele. ma mõtlen, et võiks alustada lapsteeli ehitusega, sest siis ei ole vaja mässata kaelaga(krihvid pmst. puuduvad, trussrod ka ning kaelale ole vaja kumerat kuju anda).
Täpselt sama siin!
Kuna huvi on ka lapsteeli mängida, siis mõtlesin et peaks ära tegema.
Üks vene pill on olemas ka, mille järgi saaks teha ka.
Sokk

Post by Sokk »

Ikkagi on mul hetkel suurim mure et mis puidust teha ja kust seda saaks ja palju see maksaks,ma mõtlen ainult kere mitte kaela tegemist?
Sokk

Post by Sokk »

otsustasin et muretseks leppa ,aga kas keegi ikkagi teab kust ma võiksin saada sellise kere jaoks piisavalt materjali eestist ,elan tartus muidu.
served

Post by served »

Palun tehke midagi valmis kaa. Siin kõik räägivad et ostame ja jamame, lõpuks lähvad inimesed ikka poodi ja ostavad kommertsliku ibanezi. Endal oli ka plaan ise tegema hakata. Ma tahaks et keegi minu unistuse täide viiks =D 1 pill on küll valmis aga tehke veel :D
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
roosakummik

Post by roosakummik »

mina sain igatahes oma kidra valmis- aga kuna ma ei viitsi seda netti ylesse panna, siis te ju ei usu, et ta mul olemas on- yks isik kes on ka selle astar foorumi kasutaja voib seda toestada- ei maleta ta nime
d4v3

Post by d4v3 »

(Vabandan juba ette, et pea aasta vana teema üles kaevain)

Kuna juba pikemat aega on peas olnud kitarri ehitamise mõtted, siis mõtlesin lõpuks millegiga ka peale hakata. Samas kuna aga otseselt kitarri ehitamisega ennem kogemust pole, siis jätan parem tehase kaela alles ja keskendun uue kere ehitamisele. Doonoriks võtaks enda Ibanez RG350EX'i kaela ja osa elektroonikast vähemalt esialgu. Idee sain tegelikult Ibanezi uuest Icemanide seeriast, mis nüüd 2008 aastal turule peaks tulema. Kere kuju võiks olla siis Ibanez Iceman stiilis aga helipeade paigutus veidike teistsugune. Illustreerimaks ka mingisugune kiirelt kokku klopsitud pilt, et enamvähem saada visuaalselt aimu:
Image

Tahaks küsida: 1. Kuskohast saada võimalikult head puitu?
2. Millise lahendusega sild tuleks pillile võimalikult hea ja hinna poolest reaalsuse piiresse jääv. Võib olla täiesti jäik sild või siis ka mingil määral kangiga kasutatav. Kohe kindlasti ei taha FR'i sinna.
näss

Post by näss »

puitu saab väärispuu ja spooni as-st, ma paar aastat tagasi ostsin mingi 3,5 meetrise suht paksu ja laia vahtralaua sealt ja mingi umbes 1400 kulli läks maksma. aga noh sellega peab paraku arvestama et kui sa ei viitsi ise seda lauda mingi aastakümneid heades tingimustes looduslikult kuivatada siis võib juhtuda et ta ikkagi hakkab sul kunagi mängima, no oleneb vist veits sellest ka eks mismoodi sa viimistled pilli. a jah see spooni as on seal vana-narva maanteel ja suht okei valik on neil seal, vist isegi eebenit oli siis kui ma käisin.
greenhead

Post by greenhead »

Ma lugesin eelmise aasta jutud ka ära. Et tahaks öelda, et mingi kitarrist mängis ju ilma frettideta kitarril. Seda oleks vb kergem teha kuigi mängima harjumine võttab kauem aega.
Henri

Post by Henri »

fretid võib ju peale joonistada ka et kergem oleks, aga siis ta poleks nii fretless
v100 > SH2N+SH4B
Marshall Guv'nor GV-2
Fender Champ
greencow

Post by greencow »

Viiulil ja tšellol on soõrmlaua peal märgid, küllap on fretlessil ka midagi.
liivainimene

Post by liivainimene »

Võib olla, aga ei pruugi. Seal pole suurt tehnilist vahet tegelikult, kas neid teha või mitte, lihtsalt mängida on märkidega lihtsam, eriti kui pole varem siledakaelalistega kokku puutunud.

EDIT: Viiulil ja tšellol klassikaliselt märke pole, on puhas must sõrmlaud ja otsid noodid tunde järgi üles.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Faded
Moderaator

Post by Faded »

greencow wrote:Viiulil ja t¹ellol on soõrmlaua peal märgid, küllap on fretlessil ka midagi.
Misasja? Mingeid märke neil pole.

Fretless bassidel/kitarridel on tavaliselt sõrmlaua külje peal samasugused pisikesed ümmargused markerid (dot markers), nagu tavalistel kitarridel. Sõltuvalt pillist võivad need olla ka samades kohtades (krihvivahedes), või täpselt krihvide kohal.
Mõnedel fretless pillidel on ka sõrmlaua peal krihvide kohal inlay-d.

Ükskõik, kas mingid markerid on või ei ole, see ei muuda fakti, et pill on fretless. Sõrmlaud on ikkagi sile.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
EmM9

Post by EmM9 »

Kes ütles, et kidra ehitamine keeruline on?! :D
http://www.daddy-mojo.com/mod_6string.html
- EmM9 -
d4v3

Post by d4v3 »

EmM9 wrote:Kes ütles, et kidra ehitamine keeruline on?! :D
http://www.daddy-mojo.com/mod_6string.html
Need "cigar box" kitarrid on omamoodi mõnusad küll jah ja ehituse poole pealt ei tohiks küll kellelegi üle jõu käia : )
Locked