mis ime nipiga ma B saan välja venitatud. Õpik, mis mul on, annab mingi ilmvõimatu näppude asetsuse. Kui see ongi raske, siis millega seda asendada saaks :p lihtsam versioon vms?
Ja kas kui mingi kindla pala servale on näiteks F märgitud teistmoodi kui mina olen õppinud, siis pean nagu ette antud mängima või vahet pole? Neil eriversioonidel mingi erinevus ka?
NeedTime wrote:mis ime nipiga ma B saan välja venitatud. Õpik, mis mul on, annab mingi ilmvõimatu näppude asetsuse. Kui see ongi raske, siis millega seda asendada saaks :p lihtsam versioon vms?
IV VII
-l----o
-l-----
-l-----
-l-----
x ------
x-------
Seda vöid ka proovida. Selgitan igaks juhuks.
Nimetisörmega vötad väikese barree, st vajutad IV vahest 1-4 keele alla ja väikese sörmega VII vahest E keele.
mat wrote:tegelikult see x24xxx on siiski tuntud ka akordi nime all ehk siis B5
See on interval B5, mitte akord B5. Kui seal oleks B oktav (8.), siis oleks tegu akordiga. On selge sõnaga määratletud, et akord koosneb kolmest või enamast noodist.
mat wrote:tegelikult see x24xxx on siiski tuntud ka akordi nime all ehk siis B5
See on interval B5, mitte akord B5. Kui seal oleks B oktav (8.), siis oleks tegu akordiga. On selge sõnaga määratletud, et akord koosneb kolmest või enamast noodist.
Kui siin juba norimiseks läks, siis täpsustan, et intervall kirjutatakse kahe l'iga
Mulle tundub, et see, kes muusika teooriast suurt ei tea, ütleb, et vahet pole ja see, kes asja veidike tõsisemalt õppinud (nt musakoolis), ütleb, et on vahe.
Ma soovitan teema algatajal ikka barred endale selgeks teha ja B on tõesti mitte eriti mugav akord!