Hohner western

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
hentsbng

Hohner western

Post by hentsbng »

Sai siis ostetud paar päeva tagasi 2500 krooni eest Hihner HW 402 G TOB kitarr, aga probleem selline et osad keeled plärisevad.Lahtiselt mängides ei plärise aga kui mõnd astet all hoida siis küll.Kas ma pean trusstrodi keerama või mis on lahendus?
tikut6mme

Post by tikut6mme »

ehk on krihvid läbi kulunud?
hentsbng

Post by hentsbng »

Ma ostsin selle 2 päeva eest Is-musicust ja ma ei usu et seal seistes need krihvid ära kulunud on.
liivainimene

Post by liivainimene »

Ära enne põhjalikumalt asja uurimata trussrodi kallale mine. Probleem võib, kuid ei pruugi olla seal.
Loe näiteks seda.
Kui segaseks jäi, siis küsi!
Akustilisel on trussrod küll ainuke asi, mida koduste vahenditega timmida saab, aga ikkagi, ära uisapäisa seda kruttima hakka.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
gitara

Post by gitara »

Vii tagasi ja lase neil korda teha vöi ümber vahetada. Üks vöimalik viga kehvades tingimustes (liiga kuiv) seisnud kitarridel on, et kael on selle koha juurest köver kus kael kastiga ühendatud ning astmetraat töuseb sealt körgemale ning keeled hakkavad plärisema. Pane lühike ja sirge metalljoonlaud vöi kui seda pole, siis kasvöi magnetkaart serviti 14 krihvi peale ja vaata kas ta ulatub 13 ja 15 krihvi vastu ka vöi toetub ainult keskmisele. Kui nii, siis on 14 krihv körgemale kerkind ja pill vajab remonti.
Vöib ka muid pöhjusi olla, täpsemat infot omamata ei oska öelda.
hentsbng

Post by hentsbng »

Ei ole trustrodi veel näppinud ja ei ole plaanis ka.Aga kas on normaalne et esimese krihvi ja keele vahe on kuskil 2 mm ja viimase krihvi ja keele vahe 6-7 mm?
tikut6mme

Post by tikut6mme »

hentsbng wrote:Ei ole trustrodi veel näppinud ja ei ole plaanis ka.Aga kas on normaalne et esimese krihvi ja keele vahe on kuskil 2 mm ja viimase krihvi ja keele vahe 6-7 mm?
akustil küll
Laney lc15 -> digitech rp80 -> ESP LTD m-50
hentsbng

Post by hentsbng »

Ma kõige pealt vahetan keeled ( panen peenemad) ära ja siis vaatan edasi.
Laur.

Post by Laur. »

hentsbng wrote:Ma kõige pealt vahetan keeled ( panen peenemad) ära ja siis vaatan edasi.
Aga ikka nii, et Kui ühe ära võtad, paned kohe uue asemele. Mitte kohe kindlasti nii, et kõik kuus korraga maha ja siis hakkad uusi peale panema.. VÕi veel hullem, näiteks lähed sööma enne uute peale panemist. Hoidu sellest :)
http://llaurits.wordpress.com
hufuufer ät gmail punkt com
tikut6mme

Post by tikut6mme »

aga miks ei tohi siis vahepeal aega kulutada?
kirdal juhub midatgi?
Laney lc15 -> digitech rp80 -> ESP LTD m-50
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kuna sul trussrod on sätitud vastukaaluks keelte pingele, siis kõiki keeli ära võttes jääb kaelale mõjuma ainult trussrodi pinge. Pikemas plaanis võib see hakata kaela väänama, aga ainult siis, kui seda teha tihti. Ühe-kahe korra peale ei juhtu midagi. Kui juhtuks, poleks ju võimalik kitarrile pooli hooldustöid teha (sõrmlaua ja krihvide hooldus, ülemise või alumise sadula vahetus, elektroonika hooldus jne).

Edit: aa, tegu on akustilise kitarriga. Sel juhul on tõesti soovitatav pigem keeled ükshaaval ära vahetada, sest trussrodi pinge hakkab muidu ka kitarri kaant väänama. Täispuidust elektrikitarridel seda probleemi pole.

Siiski võiks ka akustilisel vähemalt korra-kaks aastas kõik keeled maha võtta ja sõrmlaud ära puhastada.
Last edited by Faded on 14 Dec 2006, 15:15, edited 1 time in total.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
sloppy

Post by sloppy »

Lugesin just seda "Kitarri õpikut võhikutele" ja seal on toonitatud, et kõikide keelte korraga maha võtmine ja kitarri ilma keelteta hoidmine ei tee pillile absoluutselt mittemidagi ning vastupidine on väär arusaam või midagi lausa mütoloogia valda kalduvat

No võta nüüd kinni :) :)
Marko

Post by Marko »

sloppy wrote:Lugesin just seda "Kitarri õpikut võhikutele" ja seal on toonitatud, et kõikide keelte korraga maha võtmine ja kitarri ilma keelteta hoidmine ei tee pillile absoluutselt mittemidagi ning vastupidine on väär arusaam või midagi lausa mütoloogia valda kalduvat

No võta nüüd kinni :) :)
Lugesin ka sama asja ja olen varem ka niimoodi keeli vahetanud, et kõik maha võtnud ja siis uued peale pannud.
hentsbng

Post by hentsbng »

Saatsin neile kirja sain sellise vastuse :Eks tuleb pill üle vaadata, tavaliselt piisab kaela poldi pingutamisest,
kuid võib ka täpemat timmimist vajada.
Pilli võin ka ümber vahetada, kuid kavalam on sama pill siin lasta ära
"tuunida".

Eks ma lähen kohale ja lasen neil asja üle vaadata.
Locked