Pöial >.<

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
Locked
NeedTime

Pöial >.<

Post by NeedTime »

Kas näiteks A või D duuri mängides peab kasutama pöialt, et alumisi keeli summutada? See ajab käe krampi küll, kuid muidu on raske ainult lubatud keeli lüüa. Eriti kui tahan vasakut kätt vaadata.

Usun, et hiljem tuleb loomulikumalt, kuid mida soovitate alustuseks?
NeedTime

Post by NeedTime »

Tänan. Lisaks tahaks teada kas ----7h87\5----- peab 7ndat freti teist korda ka mängima peale seda hammerdamist ja siis slideima 5ndani? Või olen millegist valesti aru saanud :)
Kert

Post by Kert »

selle seitsme pead vist eraldi mängima jah.. kui oleks pull-off, siis see oleks vist märgitud ka sinna... aga kuula lugu ja vaata kuidas paremini sobib
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
uim

Re: Pöial >.<

Post by uim »

NeedTime wrote:Kas näiteks A või D duuri mängides peab kasutama pöialt, et alumisi keeli summutada? See ajab käe krampi küll, kuid muidu on raske ainult lubatud keeli lüüa. Eriti kui tahan vasakut kätt vaadata.

Usun, et hiljem tuleb loomulikumalt, kuid mida soovitate alustuseks?
kindlasti mitte.
olen küll vähe mänginud(aasta) aga olen aru saanud et pöidla kasutamine pole vajalik.
olen ka aru saanud, et harjutamine teeb kitarrimängus meistriks.see õigete keelte tõmbamine tuleb ajaga!
Vintage V100GT -> Boss ME-20 -> Roland Microcube
Yamaha FX370C
Hohner Special 20 Harmonica
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Jah, pole raske lüüa viite keelt ilma pöidlata, E-keelt puutumata. Aga samas vahel on minuarust pöidlaga väga mugav E-keel ära summutada. Näiteks kui ma eriti hooksalt, üle keelte raiudes mängin, siis nagu automaatselt summutan A(m) ja C'd võttes E-keele pöidlaga ära.
Faramir

Post by Faramir »

Mulle see E keel ei jää üldjuhul ette. Vast D juures, aga no seal on rohkem see A keel, mis pihta saab. Kuna aga A-s ja C-s on mõlemas noot e sees (ja D-s a noot) ning sa liialt kõvasti pihta ei lähe, ei tohiks hullu olla. Kui aga juba niimoodi välja kostab, et oleks jusktui bassina mängitud, siis on jah jama, tuleb täpsust harjutada. Pigem ikka õigete keelte tabamist, kui pöidlatrikki.
Ibanez V70CE ja kolm medikat rahakoti vahel.
Locked