Elektrikas ~5k.

Erinevate firmade pillid
angus

Elektrikas ~5k.

Post by angus »

Tahaks jõuludeks elektrikat aga ei tea mida valida. Võiks olla umbes 5000 krooni kandis. Mängin põhiliselt rocki, nii kergemat kui ka raskemat.

Ja tegelt tahaks ühte võimu ka.
Noh, nii kodus harjutamiseks, 1k-2k krooni kandis. Tegelt võiks võimul häälestaja ka peal olla sest eraldi ei tahaks eriti osta.

Kõik arvamused teretulnud.
Thx.
:wink:
Last edited by angus on 23 Nov 2006, 18:13, edited 1 time in total.
triipriit

Post by triipriit »

Mine näiteks IS Musicusse ja proovi Vintage LP/SG pille.. Need peaks 4000.- ringis maksma. Mul endal on LP, ka paljudel teistel on ja enamasti kiidetakse, kuigi võib esineda kvaliteedivigu.
Image
Vintage Les Paul V100BB -> Boss GT-6
Andre
Moderaator

Post by Andre »

5000 eest saab juba päris korraliku pilli...Vaata ntx midagi Ibanezelt...Vintaget küll enam sellise summa juures ei tasu vaadata.... 8)
triipriit

Post by triipriit »

Andre wrote:5000 eest saab juba päris korraliku pilli...Vaata ntx midagi Ibanezelt...Vintaget küll enam sellise summa juures ei tasu vaadata.... 8)
Oled sa mänginud mõne Vintagega?
Muidugi, kui sa tahad brändi osta, saad selle eest juba Ibanezi või... Noh Ibanezi saadki ainult.... Aga mille poolest Ibanezi odavama otsa mudelid teistest sama klassi pillidest paremad on? See, et Ibanez teeb kalleid häid pille, ei tähenda, et tema odavad head on.
Kui valid pilli siis ära vaata märki vaid proovi mängida.

Ibanez GAX30 on muidugi mingi 3000.- ringis, SG kerega, aga näiteks mu kitarriõpetaja ütles, et see ei jätnud talle küll mingit head muljet, kuigi Vintaget soovitas.
Image
angus

Post by angus »

kitarriõpetajad võivad igasugu imelikke asju öelda.
tegelt kaa

aga kus ibanezeid müüakse?
Matu

Post by Matu »

Stanfordis näiteks.
leibleib

Post by leibleib »

Mul on ka Is-musicust Vintage LP 5000.- teeb päris head häält kohe. Aga sellesmõttes et igal pillil on oma kõla ja proovi kohe päris mitut siis on hea võrrelda.
angus

Post by angus »

võimu kohalt midagi?
triipriit

Post by triipriit »

angus wrote:võimu kohalt midagi?
Mingi Rolandi või H&K väike karp peaks hea olema küll...
Image
jannotr

Post by jannotr »

Soovitan Roland Micrcube'i. Oma hinna eest vast kõige parem. IS Musicus ka täiesti olemas.
Terminaator

Post by Terminaator »

jannotr wrote:
Soovitan Roland Micrcube'i. Oma hinna eest vast kõige parem. IS Musicus ka täiesti olemas.
Täitsa hea valik on sinupoolt see. Mulle endale meeldib ka see. Kuigi ise kasutan Line 6.
Kert

Post by Kert »

noh, microcubel on palju rohkem efekte peal.
reverb, delay, tremolo, chorus, flanger, phaser...
ja siis veel erinevaid vöimude simulaatoreid.
+häälestaja.
ja patareide pealt töötab kah, kui peaks tahtmine tulema kuskil öues mängida
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
blackened

Post by blackened »

vaata ESP-sid!
mina olen enda 5257.- pilliga küll ülirahul 8)
hurr

Post by hurr »

"Floyd Rose'iga" see 5k ESP?

Üldiselt vaatan, et kõik räägivad muudkui IS'ist ja Vintage'ist, ma tuletan meelde, et viimasel ajal on IS'is olemas ka Schecteri kitarrid, mis Vintage'ile küll väga alla ei jää. Kui kellelgi just ei ole mingit "suure firma" koopia fetišit.
Regards

Hurr
Enno

Re: Elektrikas ~5k.

Post by Enno »

angus wrote:Tahaks jõuludeks elektrikat aga ei tea mida valida. Võiks olla umbes 5000 krooni kandis. Kuju oleks pöörfi kui oleks LP või SG aga noh, võib ka muu olla. Mängin põhiliselt rocki, nii kergemat kui ka raskemat.

Ja tegelt tahaks ühte võimu ka.
Noh, nii kodus harjutamiseks, 1k-2k krooni kandis. Tegelt võiks võimul häälestaja ka peal olla sest eraldi ei tahaks eriti osta.

Kõik arvamused teretulnud.
Thx.
:wink:
Minu arvamus ei soovita niivõrd mitte ühte mudelit või marki, vaid püüab läheneda probleemile teisest vaatenurgast.

1)Kas sa oled mõelnud ka lisanduvate kulude peale?

Soojalt soovitan arvestada,et
statiiv, korralik kott, häälestaja(oma võimenduse valikute piiramine sellega, et häälestaja peab see olema ei ole mõistlik imho), korralik juhe, korralik rihm ning uus komplekt keeli on muidugi iseenesest mõistetav.
Kokku lähevad need asjad nii 1500 krooni kanti maksma.
Suure tõenäosusega läheb sul neid asju varem või hiljem vaja ning oma kogemus ütleb, et pärast neid ükshaaval soetatada imeb päris palju.

2)Raske ning kerge rock ei ütle palju, täpsusta kui võimalik, see ikka aitab kõvasti.
Minu arvates saab margi ning mudeli valikust rääkida, kui on selged 4 põhilist asja
*helipeade tüüp ja asetus(H-H;H-S-S;S-S-S jne.)
*pilli kere materjalide valikud
*kael
*silla tüüp
Muidugi võib jätta avatuks mitu varianti.

3) Võimu poolelt ei soovita kusjuures liigset tilulilu vidinaid. Iseensest võib olla tore digiefektidega lollust teha, aga lõppkokkuvõttes ei leia nad eriti praktilist kasutust.
Kui tekib suur kihk siis tasub parem eraldiseisev multiefektikas osta.

Asi mille eest samas võib natuke rohkem raha välja köhida on reverb, aga saab ka ilma väga edukalt läbi.

Siin foorumis on kah seda odavate võimude teemat lapatud piisavalt, ma usun, et otsing aitab.
Last edited by Enno on 14 Nov 2006, 00:18, edited 1 time in total.
Locked