Ostsin siis kasutatud kitarri elektroonika aga seal kõik juhtmed lahti ja läbisegi kas keegi saaks juhendada?Kas on õige et kolmelt helipealt lähevad juhtmed sinna lülitisse ja sealt lähevad kolm juhet kolme erinevasse potekasse ?
oleneb mitu helipead, mitu volyymi nuppu, ja mitme asendiga lyliti. ja kas on aktiivid vöi passiivid.
helipeade valmistajate kodulehtedel on kah skeeme...
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
On 3 helipead ja potet ja nuppul 4 asendit ehk siis 8 klemmi , peaksid olema pasiivid ( see tähendab ju et ei ole seda patareid) ja valmistaja kohta ei oska midagi õelda , sest peal ei ole midagi kirjas.
Tänan , sealne skeem hoopis teine mis sellel ( siin on juba juhtmed läbilöigatud millest osad saab uuesti kokku panna värvi järgi otsustades aga ei tea mis järjekorras helpead sinna nuppule panna tuleb.Ja selle skeemi peal internetis on näidatud et volume controlli juhe läheb ka sinna lülitisse aga seal on nähe et ei ole kunagi joodetud.Volume nuppust on üks juhe lahti ja ühest täbri nuppust. Aga varsti toon fotoka koju ja siis panen pildid üles.
Vaatasin seda Kerdi antud lehte aga tekkis küsimus nendest juhtmetes et see soon mis keskel on + signaal ja selle ümber - ehk maa ja kuhu ma peaks maa ühendama .Kuskilt lugesin et volume pote paele peaks panema , kas mingi juhe peab minema silda? Kuna teen kitarri ise siis teen silla ka ise.
Kuna silla teen puust siis kuidas ma peaks selle maanuduse sinna kinnitama ( puu ei juhi elektrit) ntx keelte klge vms.Ja kas maandus tuleb köik volume pote taga küljele joota?
mis kitarri sa yldse ehitad et sild puust on?
elektrikal peaks ikka sild metallist olema, ja seda kaudu keeled maaga yhenduses. helipead ei vöta heli kinni eriti hästi ilma maa juhtmeta. surinaga pooleks vöibolla.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Ehitan ise ekitarri ja kuna ei aja mingit kvaliteeti taga ja proovin nii palju asju ise teha kui võimalik.Aga kust saaks silda osta?Ja küsimus miks kitarridel taga see metall plaat , mis seal all on?
Ehitan ise ekitarri ja kuna ei aja mingit kvaliteeti taga ja proovin nii palju asju ise teha kui võimalik.Aga kust saaks silda osta?Ja küsimus miks kitarridel taga see metall plaat , mis seal all on?
hentsbng wrote:Ehitan ise ekitarri ja kuna ei aja mingit kvaliteeti taga ja proovin nii palju asju ise teha kui võimalik.Aga kust saaks silda osta?Ja küsimus miks kitarridel taga see metall plaat , mis seal all on?
Tekib küsimus, et kas sa tead üldse mida ehitad? Oled ikka el. kitarriga varem kokku puutund?
Ega eriti ei ole aga on vaja teha töpa löputöö ja tahtsin proovida , kuna mul olid helipead ja potetd juba olemas selle pärast tahtsin kidra teha.Ma lootsin möistvat suhtumist.Olen algaja alles.