Kert wrote:
ma lihtsalt ei usu eriti. et sa nii väikse kogemusega puhtalt mängid asju. ma saaks aru kui sul oleks 30 aastane kogemus seljataga
See oleneb täiesti sellest, kui palju sa kitarri harjutad. Mina kulutan näiteks vähemalt 2 tundi päevas kitarri jaoks (mitte lihtsalt mängimisele, vaid ka harjutamisele). Vahepeal mängin kidra mingi 5-6 tundi väga väikeste pausidega.
Näiteks Jason Becker oli 15, kui ta sai Marty Friedmaniga kokku ning juba siis oli ta üks maailma kõige kiiremaid shreddereid.
krt ma ei tea kas ma väljendan ennast valesti vöi milles asi on.
mul ei ole midagi kiiresti mängimise vastu ja ma ei ytle et see vale on. mulle meeldib kuulata kiiret muusikat jne...
aga kui on mängitud kiiresti ja valesti, siis tekib kyll kysimus et milleks seda vaja on.
ja neid kiiruseid ei saa ka siin ju vörrelda niimoodi kui valesti on mängitud. mida kiiremini mängid seda rohkem läheb valesti ju. ja kui läheb valesti siis tuleb tempot maha vötta nii palju et köik läheb öieti. ja see kiirus on alles see öige. mida vöib vörrelda siin.
eks igayks loomulikult mängib/harjutab seda mida tahab.
aga see siin on ju mingi kiiruse teema. ja kiirust ei saa minu arust vörrelda sedasi. ma vöin ju ka öelda mingeid suuri numbreid. siis lindistada mingit tilulilu kiiresti ja valesti. ja mis sest kasu on? nii kiiresti ma ju tegelikult ei suuda mängida ikka.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Minuarust ma küll just kõige sitemini ei mänginud. Enamus noodid tulid välja ju. Ma ainult mingi 1-2 korda ka lindistasin üht riffi. Stuudios võib vahel minna üle tunni ühe pooleminutilise soolo lindistamiseks, ükskõik kui proff oled.
kui sa nii kõva mängu mees oled siis ma üldse muretsed mis sinu kohta arvatakse. Mine istu oma tooli peal ja shreddi nii halvasti v hästi kui sa oskad. Ja kui sa tahad enda oskusi näidata siis lindista mingi korralik lugu koos tausta muusikaga, mis oleks pikem kui 30 seki... sedasi niisama tilulilutada oskab iga teine, aga shreddida nii et see looga kokku läheks ja tempost välja ei läheks on palju keerulisem.
Schizo, ega ei pea olema kokk, et toidu väärtust hinnata. Kert ei pea olema sinust parem mängija, et hinnata sinu mängutehnikat ja -puhtust. See, et sa arvad, et shreddimise kogu mõte ongi ainult "vurrr" efekti tekitamine ja et sa "juba oskad" aeglaselt mängida l i h t s a l t sellepärast, et sa saad õigetele nootidele pihta, näitab minu jaoks seda, kui vähe sa tegelikult viie aasta jooksul kitarrimängust aru oled saanud. Sellise loogika ja mängimisega lisandud sa lihtsalt lõputu youtube.com`i bedroomshredderite paraadi hulka, kellest mõttetumatele inimestele ma kitarri ei oskagi kätte kujutada.
k6ll wrote:pigem võiks siis küsida küsimuse hoopis nii et millise tempoga suuda neli 1/16 nooti ühele löögile mängida. Et enamsti räägitakse ikka sellest. 160 -200 on ikka ilge shrederi tempo juba. kuus nooti yhele löögile on mingi 100-140 väga karm tempo
meees... mai tea mis aeglasi shreddereid sa näind oled. Isegi mina mängin kuus nooti (n-tupletid või misiganes) vabalt 140 peal ära. Õiged shredderid mängivad vabalt kuus nooti 160-200 peal ära.
Loll küsimus aga mis asi on tuplet?
Ja 140 peal 6 nooti mängida kas see tähendab et metro teeb kõlks ja siis kuni järgmise kõlksuni mängid 6 nooti?
Sry et nii loll olen aga küsin kuna tahan targemaks saada.
kui sa mängid mingit mehaanilist harjutust (incl. shred ), kus on järjest noodid ühtlase vahega siis jah, 6 nooti ühe metronoomi löögi kohta.
aga kui sa õpid lugu, kus on lisaks tabile ka õige noodijoonestik, siis ...
4/4 - see alumine 4 on neli lööki taktis ehk iga takti kohta teeb metronoom neli lööki ja et neid nelja lööki ühe takti peale ära jaotada pead oskama nootide põhjal ajastust leida.
et teid veelgi enam tülitsemisest kõrvale juhtida, aga et ka mitte uut teemat päris teha, siis kas näiteks Doriani skaalaspeab neid "kaugeid" noote võtma nii, et 1. sõrm jääb ikka enam vähem algfretile püsima (ehk siis ilma kätt fretilaualt tõstmata)? Endale tundub nii kindlam, aga selline kahe tooni pikkune venitus annab väiksele sõrmele vahe peal suht tunda.