DropD häälestamine.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
creative

DropD häälestamine.

Post by creative »

Tahaksin teada, et kui kitarr häälestada dropD, et kas siis kelled katki ei või minna või midagi sellist juhtuda mis pilli kahjustaks kuidagi?
Matu

Post by Matu »

Häälestus on peaaegu nagu tavaline EADGBE, kuid jämedama E keele 12. aste võrdub D keela lahtisega.

Edit: Ja keeled ei lähe katki. :D
Goldec

Post by Goldec »

Matu wrote:Häälestus on peaaegu nagu tavaline EADGBE, kuid jämedama E keele 12. aste võrdub D keela lahtisega.
Ei, ei ikka lahtine E keel võrdub lahtise D keelega :P

Aga katki ega kõveraks ei lähe jah midagi, sest sa keerad ainult ühte keelt ja seda ka madalamaks.
liivainimene

Post by liivainimene »

Goldec wrote:
Matu wrote:Häälestus on peaaegu nagu tavaline EADGBE, kuid jämedama E keele 12. aste võrdub D keela lahtisega.
Ei, ei ikka lahtine E keel võrdub lahtise D keelega :P
Matul oli õigus, jämeda E keele 12. aste drop d's on sama mis lahtine D. Lahtine E (D) ja lahtine D on oktavis, need pole sama.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Roki

Post by Roki »

Kui dropped C on CGCFAD, siis Dropped D on DADGBE. Ma olen Dropped Cga ja isegi Dropped Bga mänginud väga palju ja kael ega midagi ei lähe katki, nii et karta ei tasu. Kui on dropped C või Dropped B häälestus pikka aega peal, siis tasuks väheke jämedamad keeled peale panna, mis aitab helile kaasa.
Goldec

Post by Goldec »

Oot .. ma olen siis millestki valesti aru saanud vist :/
liivainimene

Post by liivainimene »

No mõlemad keeled on D, aga mitte sama D, oktav on vahet.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Goldec

Post by Goldec »

AAA! te rääkisite sellest teisest D keelest.. No kui E alla keerata siis ta ongi lahtine D :P
Aga jah. Kaela ta ei murra, ega keeli ei purusta :)
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Kõige kergem on häälestada drop D niimoodi, et paned distorsioni peale ja siis tõmbad korraga kuuendat ja neljandat keelt. Siis keerad kuuendat nii palju madalaks, et seda imelikku võnkumist enam poleks.
Tagasi häälestad nii, et tõmbad kuuendat keelt ja viienda keele seitsmes vahe oleks samad.
liivainimene

Post by liivainimene »

Tagasi on mõttekam häälestada, kui võtta 6. keele 5. vahe ja lahtine 5. keel. See on täpselt sama noot, teine on oktavis, täpselt sama on lihtsam (vähemalt alguses) ära tabada.

Locked