käe asend?

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
Locked
Angel of Death

käe asend?

Post by Angel of Death »

ma tahaks teada kuidas peab olema mängimise ajal picking hand? ehk siis käsi millega medikat väntsutate.kas käsi võib toetuda randmest natukese ülevalpool olevast osast vastu kitarr? et täpselt selle koha peal kus on kumerus.ja et kas on vahet kuidas käsi on kui sa mängid püsti/istudes/akustilisega/elektrilisega?

E: ja siis seda ka, kas on väga halb kui mu käsi toetub sillale (ta ei summuta mul heli ära, see pole nagu palm mute)

oleksin tänulik kui keegi suudaks minust aru saada ja vastaks :)
tyyp1983

Post by tyyp1983 »

Mul toetub käsi samuti nagu sul silla kanti ja isegi osalislt keeltele ning mul on nii väga mugav ja ei sega ega summuta ka keeli.

Ükskord vaatasin mingit pilti kuidas medikat õieti hoitakse ja kui proovisin ei tulnud asjast midagi välja kuna eriti ebamugav oli nii hoida ja mängida.

Arvan, et hoia kätt nii nagu sul mugavam on, ja et mängitud saad mis vaja. :)
Algaja
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

nii ja naa, et need vennad kes eriliselt ei ludista, need ei toeta, need kes ludistavad toetavad, et hoida medika intervall keelel minimaalne
Kert

Post by Kert »

tegelt, erilist vahet ei ole kus sa seda hoiad.
hoia seal kus mugav on.
ise hoian kuidas kunagi.. vahest toetan kätt vastu kidrat, vahest mitte.
aga silla peale ära toeta. ma kah alguses toetasin ja nyyd ostsin floyd rosega kidra ja kena n*ss oli ikka ymber harjutada. floyd rosega helikörgus muutub ju kohe kui käega vastu silda lähed
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
liivainimene

Post by liivainimene »

Võib ikka sillale toetada, mõni teab üsna kindlalt, et ta ei taha endale FR'iga pilli hankida, siis pole mingit muret ju. Ikka nii, kuidas mugavam on.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kert

Post by Kert »

liivainimene wrote:Võib ikka sillale toetada, mõni teab üsna kindlalt, et ta ei taha endale FR'iga pilli hankida, siis pole mingit muret ju. Ikka nii, kuidas mugavam on.
nujah eks see igayhe enda asi. aga kunagi ju ei tea mida sa 10 vöi 15 aasta pärast mötled. vöib olla siis tahad FR kidrat ja siis on palju raskem ymber harjutada, kui oled pool elu toetand kätt silla peale. vastu kitarri keret ikka parem, kui on vaja tingimata seda kuhugi toetada.
ma ise alguses ei teadnudki midagi FR sildadest ja toetasin kaks aastat sörmi sillal. nyyd oli ikka väga jama uue kidraga. köik noodid häälest ära...
ja siis kui oled 10 aastat mängind niimoodi et toetad kätt sillale, siis vist on veel raskem ymber harjutada, kui sellel kes kaks aastat mängind.
et selleks ma mötlen et vist parem kohe öieti harjutada.
Image Image
mty
Moderaator

Post by mty »

suht jah, mul on kidraõpa juures ka fr-iga pill, egas sealgi saa kätt peal hoida, aga see läks kuidagi väga kergelt üle, ju ma siis eriti ei hoidnudki kätt sillal erit,tavaliselt kui vaja toetada kuhugi hoian väikest näppu ja sellest järgmist pickguardi peal. käsi ise toetub vist koguaeg vastu kidra ülemist nurka.
Goldec

Post by Goldec »

Ma ei saa üldse kätt kuhugi toetada .. jube ebamugav on mängida niimoodi (kui käsi on sillal, või siis sõrm vastu kere vms). Palm muted on mul ka suht aeglased selle pärast. :(
Morgoth

Post by Morgoth »

Hoian kas õhus, keeltel või vastu kere, aga mitte kunagi ei hoia silla peal.
creative

Post by creative »

Morgoth wrote:Hoian kas õhus, keeltel või vastu kere, aga mitte kunagi ei hoia silla peal.
Täpselt sama siin :wink:
donkey

Post by donkey »

creative wrote:
Morgoth wrote:Hoian kas õhus, keeltel või vastu kere, aga mitte kunagi ei hoia silla peal.
Täpselt sama siin :wink:
ja siin ;)
Janarm

Post by Janarm »

Mul jõle ebamugav mängida kuskile vastu toetades.
Õnneks olen selle tehnika õigesti rakendanud.Ja kiirust võtab ka maha mul käe toetamine.
schizo

Post by schizo »

Tekkis kohe küsimus floyd rose kasutajatele, et kuidas te siis pehmemat summutamist teete, kui te ei saa sillal toetuda? Kui ainult keeltele toetud, siis tekib väga summutatud helin niiet nooti ennast on vähem kui tämbrit. Mõnikord (või isegi suht tihti) on ju vaja sellist summutamist, kus ainult väike osa käest toetub keeltele. Kui käsi on liiga keeltel muudab ta nooti ka tsipa kõrgemaks ju. Mõõtsin ükskord arvutiga helikõrgusi.

Kui palm mutet vaja, siis lähen käe servaga sillale. Siis, kui vaja kõrgematel keeltel mängida lähen käe servaga keelte peale, et seal toetuda (millel on üks hea asi, kui mängid distroga - keeled ei jää helisema). Kui vaja cleanis mängida nii, et keeled kõlaksid vabalt, siis toetun pöidla alumise osaga kidra kerele.
progressiivne böö!
Kert

Post by Kert »

schizo wrote:Tekkis kohe küsimus floyd rose kasutajatele, et kuidas te siis pehmemat summutamist teete, kui te ei saa sillal toetuda? Kui ainult keeltele toetud, siis tekib väga summutatud helin niiet nooti ennast on vähem kui tämbrit. Mõnikord (või isegi suht tihti) on ju vaja sellist summutamist, kus ainult väike osa käest toetub keeltele. Kui käsi on liiga keeltel muudab ta nooti ka tsipa kõrgemaks ju. Mõõtsin ükskord arvutiga helikõrgusi.
no aga see sild ei puutu ju yldse asjasse. silla pealt nagunii keeli ei summuta ju?
samamoodi summutatakse nagu tavalise silla puhulgi.
kui on vaja rohkem summutada siis paned käe rohkem kaela poole ja kui vähem vaja summutada siis silla poole. ja keeli summutades ju ei vajutata nendele nii tugevalt et helikörgus muutuks? piisab kui käsi örnalt vastus on.

E: ja kui vaja siis vöib käsi silla peal olla kyll.. pole probleemi. aga toetada ei tasu, ja veelvähem tasub sellest harjumust teha
Image Image
schizo

Post by schizo »

Kert wrote: ja keeli summutades ju ei vajutata nendele nii tugevalt et helikörgus muutuks?
Tundub et mingil määral helikõrgus muutub küll. Sa mõjutad ka õrna pealesurumisega keele võnkumist. Väga seda märgata ei ole ning vahepeal annab see, kui summutad keeli nii, et käe serv on peaaegu sillapoolt esimese helipea peal, isegi meeldivama heli distroga (oleneb riffist).
progressiivne böö!
Locked