Rx. wrote:Kas neid täringuid algul ebamugav kruttida ei ole?
Kusjuures ei ole

, mugavamad keerata, kui sileda küljega kellukese tüüpi nupud näiteks.
Üks mure muidugi on, ei saa aru alguses kas on peale või maha keeratud.... ei ole ju numbreid peal.
Peab üle kruttima, et aru saada.
Velkus wrote:Need Sinu projektikad ajavad mulle endalegi strati isu peal (kuigi muidu nad minus mingit emotsiooni ei tekita). Jään huviga ootama, mis Sa tolle Les Pauliga ette võtad. Ehk räägid viimasest lähemalt, kus pärit ja millega tegu.
Ma ei saa midagi teha, mulle Strati kuju väga istub. Heli samuti, kuigi, sellega saab mängida vastavalt soovile
Strat ja Gibson LP on üks vaheseid pille mille kuju ei määra ära mängitavat stiil IMHO. Kuidagi on jäänud need kaks pilli mille kuju meeldib nii nagu ta on. Epiphone LP on ju väga sarnane aga headstock ei istu kohe kuidagi
Too Gibsoni kloon on tegelikult "Chibsoni" replikate tehases tehtud, kollane hiinakas. Minu kindel nõue oli aga, et migeid Gibsoni logosid ega kirjeid ei oleks peal. Oli mul üks pikaajalisem kontakt (kahjuks ei jaga seda, ärge küsige, ei soovi promoda ega liialt toetada võltsingute vabrikuid) kes väitis jutu sees, et saab pakkuda väga kõrgel tasemel LP Custom replicat. Kuna oli võimalus panna x nimi headstockile Gibsoni asemel, siis otsustasin suht uudishimust proovida, et mis loomaga tegu on ja mis tasemel on hiinakas...ca 300 taala ja pill oli mul ukse taga. Ausalt öeldes.... ei ole üldse paha kraam, muidugi orig. Gibsoniga ei võrdle. 100% mahagon, mingist vahtrapuust pealsest oleks mõtetu unistada. Spoon on jah peal , ca 1 mm paksune

Aga muu puidu ja viimistluse teema oli kõik ok, mõtlesin teha Gibson vs fake teemasse väikse piltidega postituse replika kvaliteedist aga ei tee seda teatud põhjusel. See selleks. Põhimõtteliselt vahetan välja sellel kollasel loomal: tuunerid, luust sadul läheb külge, varjestuse teen ära, sild-sadul vahetusse, lüliti vahetusse, input jack uus, intonatsiooni seadistus paika, poleering ja korras. Alguses oli plaan ka helipead/ potekad vahetada aga proovimise uurimise käigus ei tundunud see enam suurt vajalik. Korralikult joodetud, potekad ka enam vähem. Võibolla skeemi joodan ümber mingi hetkel, kui sobivama leian kusagilt. Tuunerid, sild sadul on muidugi ühe kehvema viimistlus kvaliteediga mida ma olen näinud, eriti tuunerid.
Ei plaani temast Gibsoni "sugulast " teha, selleks ei sobi ta juba materjalide poolest aga ühe hästi mängiva pilli saan tast loodetavast, eks kuu paari jooksul paistab, kui jupid kohal. Pigem ongi hasart see, mis ostma sundis, et kas šitast saab saia( või vähemalt sepiku

) või mitte.
Üldse peaksin vast vaatama kuidas helinäited arvutisse saada. Pildid võivad toredad olla aga ma pigem esitleks heli poolest oma tehtud/ muudetud pille.