Probleem.

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
svennus

Probleem.

Post by svennus »

Mul on selline probleem. Nimelt ma alustasin kitarrimängu mõniaeg tagasi, aga paremakäelise kitarriga, sest tahtsin vaadata kas tahan üldse mängida.

Kui ma hakkan mängima paremakäelise kitarriga ja vaatan näiteks Californicationi soolo tabi. Ning kui ma loen seda tabi ja mängin kitarriga siis tekib samasugune heli nagu laulus on (kõrged helid jne). Kuid ma mängin ju paremakäelise kitarriga, mis heli siis vasakukäelise omaga tekib? Palju madalam.

Ma siiralt loodan, et saite mu jutust midagi aru.
seldon

Post by seldon »

Ei, ei, vasaku käe kidral on keeled ümber tõstetud. Peenikesed all ja paksud üleval.
Last edited by seldon on 09 Jul 2006, 22:12, edited 1 time in total.
Please excuse Jimmy for being. It wasn't his fault.
beckisagod

Post by beckisagod »

ets wrote:
seldon wrote:Ei, ei, vasaku käe kidral on keeled ümber tõstetud. Peenikesed all ja paksud üleval.
paremakäelisel on ju ka peenikesed all ja paksud üleval ?
Jah, aga kulla Watson, mis saaks siis, kui sa pööraksid paremakäelise kitarri kaela teisele poole, et vasakukäeline mängida saaks... :wink:
svennus

Post by svennus »

Isegi kui ma mängin Enter Sandmani introt siis on see samasugune nagu laulus. :?
svennus

Post by svennus »

ets wrote:
svennus wrote:Isegi kui ma mängin Enter Sandmani introt siis on see samasugune nagu laulus. :?
kas sa tahad, et see ei kõlaks nagu laulus ?
Tahaks küll, aga kui ma mängin õige vasakukäelise kitarriga kas ta siis kõlab ka nagu laulus?
Kert

Post by Kert »

svennus wrote:
ets wrote:
svennus wrote:Isegi kui ma mängin Enter Sandmani introt siis on see samasugune nagu laulus. :?
kas sa tahad, et see ei kõlaks nagu laulus ?
Tahaks küll, aga kui ma mängin õige vasakukäelise kitarriga kas ta siis kõlab ka nagu laulus?
miks ta ei peaks kölama?
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
svennus

Post by svennus »

Aga kui mul on paremakäelise pill käes siis on kael paremal pool ja kui on vasakukäe oma käes siis on ka kael paremal pool. Kuid keeled on siis vastupidi jU? Siis ei peaks kõlama samamoodi?
svennus

Post by svennus »

ets wrote:
svennus wrote:Aga kui mul on paremakäelise pill käes siis on kael paremal pool ja kui on vasakukäe oma käes siis on ka kael paremal pool. Kuid keeled on siis vastupidi jU? Siis ei peaks kõlama samamoodi?
paremakäelise pilli õige asend on nii, et kael on vasakul, vaskakukäelise pilli õige asend on nii, et kael on paremal, sellest lähtuvalt, on ka keeled niimoodi asetatud, et mõlemal juhul on kõige peenem keel põranda pool, ja kõige paksem keel lae pool, kas nüüd said aru ?
Minu paremakäelise kitarril. Ma mängin, et kael on vasakukl ja kõige peenem keel on taeva pool ja kõige jämedan põrandal.
uku0606

Post by uku0606 »

Minu paremakäelise kitarril. Ma mängin, et kael on vasakukl ja kõige peenem keel on taeva pool ja kõige jämedan põrandal.
no aga mängi siis nii et sa vahetad oma keeled ära ja kõige jämedam jääb lae poole ja kõige peenem jääb põranda poole
Laur.

Post by Laur. »

Kui sa mängid paremakäelise pilliga siis tuleb ka keeled ringi vahetada. Ja kui paremakäeline tahab vasakukäelise pilliga mängida siis peab ta ka keeled ringi vahetama.
http://llaurits.wordpress.com
hufuufer ät gmail punkt com
liivainimene

Post by liivainimene »

svennus wrote:Minu paremakäelise kitarril. Ma mängin, et kael on vasakukl ja kõige peenem keel on taeva pool ja kõige jämedan põrandal.
Seljuhul on see ju vasakukäelise kitarr, kui kael on vasakul ja peenem keel on üleval...

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
svennus

Post by svennus »

Kael on paremal siiski, my bad. :oops:

No täna ma arvatavasti ostan vasakukäelise oma ja asi korras.
svennus

Post by svennus »

Kui http://www.zone.ee/guitarest/tabs/calif ... _solo.html seal tabil on näitatud, et alustada teisest keelest, kas mu vasakukäe kitarril on see siis jämedusel teine? Kui on siis ei kõla ju niimoodi nagu laulus.
Laur.

Post by Laur. »

svennus wrote:Kui http://www.zone.ee/guitarest/tabs/calif ... _solo.html seal tabil on näitatud, et alustada teisest keelest, kas mu vasakukäe kitarril on see siis jämedusel teine? Kui on siis ei kõla ju niimoodi nagu laulus.
Tabis ülemised keeled on sinu pillil ülemised keeled ehk kõrgemad keeled ehk maapool asuvad keeled.
http://llaurits.wordpress.com
hufuufer ät gmail punkt com
svennus

Post by svennus »

Laur. wrote:
svennus wrote:Kui http://www.zone.ee/guitarest/tabs/calif ... _solo.html seal tabil on näitatud, et alustada teisest keelest, kas mu vasakukäe kitarril on see siis jämedusel teine? Kui on siis ei kõla ju niimoodi nagu laulus.
Tabis ülemised keeled on sinu pillil ülemised keeled ehk kõrgemad keeled ehk maapool asuvad keeled.
Aga nüüd on mul vasakukäelise kitarr, seal on aga ülemised keeled madalamad.
Locked