Tervist.
Võtsin täna elektri kitarri üle pika aja kotist välja (Pole palju aega mängimiseks olnud) ja häälestasin ilusti ära. Tinistasin siis pool tundi ja mõtlesin, et võiks mingi uue loo ette võtta. Valisin ühe loo mis oli C diees helistikus. Kuna mul on Ibanez grg270 Edge III tremologa ja locking bridge-ga siis pidin alguses kaela pealt keeli lukustavad kruvid lahti keerama. Lükkasin ühe kaabli otsa kitarri, teise häälestajasse ja hakkasin keeli madalamaks keerama. Häälestasin madala E keele ära ja läksin edasi.
Kui olin kõik keeled ära häälestanud ja hakkasin neid üle kontrollima, avastasin, et kõik keeled on vahepeal täiesti häälest ära läinud. Mõtlesin, et okei, häälestan siis uuesti. Tegin seda, ja kui olin kõik keeled kuni viimaseni jälle ära häälestanud, olid kõik keeled jälle täiesti häälest ära. Heitsin pilgu siis sillale ja märkasin, et ta oli peaaegu kitarri sisse vajunud. Mu küsimus ongi selline, et kuidas ma saan häälestada oma kitarri ümber, ilma, et sild kitarri sisse vajub? Ja kuidas ma saaksin häälestada oma kitarri teise helistikku, ilma, et ma peaksin mingeid vedrusid pigutama ja silda tõstma hakkama jne?
Aitäh.
Probleem Ibanezu sillaga.
Re: Probleem Ibanezu sillaga.
Ilma vedrusid pingutamata minumeelest ei saagi. Kui sild alla vajub, pead lihtsalt vedrusid lõdvemaks laskma. Kui sa seda varem teinud pole, siis võib tunduda see sättimine üsna keeruline. Youtube aitab sind kindlasti.
'85 Fender Japan Stratocaster- VOX V845 wah - Tech 21 Trademark 60 - Korg X-50 - Yamaha FG-B1N
aga pane kolmas vedru juurde ja kasuta jämedamaid keeli, ala 12 set
- IbanezuDude
Olen seda teinud küll, aga ma kujutasin lihtsalt ette, et see saab päris tüütu olema.Denis wrote:Ilma vedrusid pingutamata minumeelest ei saagi. Kui sild alla vajub, pead lihtsalt vedrusid lõdvemaks laskma. Kui sa seda varem teinud pole, siis võib tunduda see sättimine üsna keeruline. Youtube aitab sind kindlasti.
Ei taha eriti jämedamaid keeli kasutada ja mul on juba kolm vedru küljes.k6ll wrote:aga pane kolmas vedru juurde ja kasuta jämedamaid keeli, ala 12 set