Võimendi 5-6k

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
tonks06

Võimendi 5-6k

Post by tonks06 »

Otsin siis kidrale võimendit, hinnaklassis 5000-6000 või väheke üle. Endale on silma jäänud Line 6 Spider II 112 http://pillipood.ee/index.php?lang=est& ... id=1531211
Kas keegi oskab selle võimu kohta midagi öelda või kellegil on selle võimuga kõgemusi? Kui kellegil on midagi muud huvitavat, siis pakkugu aga julgelt!
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Aga räägi ka, mille jaoks vaja? Bändi proovi või koju harjutamiseks? Või mis?

Aga sta selle raha eest Fender FM212. Mingi 5k ja 100w.
Kärab väga hästi.
Või Crate GT212 ka umbes 5k ja 120w. Endal see - väga rahul!

Digi effektid võimu peal on minu meelest suht kräpp. Aga eks sa pead seda ise otsustama kas effektidega või mitte!
wahur

Post by wahur »

One dog barks at something, the rest bark at him.
AXYB

Post by AXYB »

ise näiteks kavatsen vist sellise võimu osta:
http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... id=1531075

olen mängind sellega päris palju ja minumeelest teeb piisavalt lärbi.. isegi bändiproovis saab ilusti hakkama.
Sellega sai isegi viljandi kultuurimajas õpetaja poolt korraldatud kevadkontsert maha peetud ning seal mängisid ka minu teada bändi tegijad sellega.
Oh, issand jumal küll mis teksti ma siin aastad tagasi küll ajanud olen. :D
tonks06

Post by tonks06 »

ddes3 wrote:Aga räägi ka, mille jaoks vaja? Bändi proovi või koju harjutamiseks? Või mis?

Aga sta selle raha eest Fender FM212. Mingi 5k ja 100w.
Kärab väga hästi.
Või Crate GT212 ka umbes 5k ja 120w. Endal see - väga rahul!

Digi effektid võimu peal on minu meelest suht kräpp. Aga eks sa pead seda ise otsustama kas effektidega või mitte!
Vaja oleks seda nii bändi proovi jaoks, esinemiseks (seal läheb asi edasi pulti) kui ka koju harjutamiseks, mille pärast Crate GT212 ei sobi, sest sellel puudub kõrvaklapi väljund. Kindlasti on tähtis ka footswitchi olemasolu või võimalus. Mängin üldjuhul raskemat muusikat (nt Metallica, Marilin Manson jne). Tähtis oleks veel see, et võim ei kaaluks väga palju, et 14-aastane poiss suudaks seda üksi ikka paarsada meetrit tassida (mitte seda, et mul vähe jõudu oleks :D ) ja seetõttu ma arvan, et stereovõim ei ole päris teema (tegelikult võiks keegi kommenteerida, kui palju see stereovõim mono võimust parem on). Effektidest niipalju, et alguses ei ole plaanis soetada mingeid analoog efektiplokke, aga tulevikus on see arvatavasti plaanis.
Last edited by tonks06 on 20 Jun 2006, 15:09, edited 1 time in total.
Enno

Post by Enno »

http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... id=1531175

Või digefektidega näiteks:
http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... id=1531168

liivainimene kiitis neid Hugnes&Kettnereid, tal endal 60-r(thumbsup)
Aga tegelikult liituks vast wahuri arvamusega väiksemast võimust, sest kui kriteeriumiteks oli ka raskus ning esinemisel läheb üldvõimu kogu asi on 100 watti ehk üleliigne võimsus IMO.
Johan

Post by Johan »

Laney väikse lambika võiks juba selle eest kätte saada ju. Suht palju on neid kasutatult kah liikunud.
tonks06

Post by tonks06 »

Aga mis te sellest Line 6'st arvate?
Leidsin veel sellise asja nagu Tech 21 Trademark 30 http://pillipood.ee/index.php?lang=est& ... id=1531329
Mis sellest arvata?
liivainimene

Post by liivainimene »

Line6 pidada pahasti digitaalselt kõlama. Põhimõtteliselt, kui sulle see sound meeldib (kärinakanal siis eelkõige), siis peaks H&K suht hea olema, tal on kõik need pagana klapi- ja FS-pesad olemas, effectsloop ka. Ta kaalub ka mingi 14 kg, seda kannatab natuke maad tassida küll, sang on ju küljes :)

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

tonks06 wrote:Vaja oleks seda nii bändi proovi jaoks, esinemiseks (seal läheb asi edasi pulti) kui ka koju harjutamiseks, mille pärast Crate GT212 ei sobi, sest sellel puudub kõrvaklapi väljund. Kindlasti on tähtis ka footswitchi olemasolu või võimalus. Mängin üldjuhul raskemat muusikat (nt Metallica, Marilin Manson jne). Tähtis oleks veel see, et võim ei kaaluks väga palju, et 14-aastane poiss suudaks seda üksi ikka paarsada meetrit tassida (mitte seda, et mul vähe jõudu oleks :D ) ja seetõttu ma arvan, et stereovõim ei ole päris teema (tegelikult võiks keegi kommenteerida, kui palju see stereovõim mono võimust parem on). Effektidest niipalju, et alguses ei ole plaanis soetada mingeid analoog efektiplokke, aga tulevikus on see arvatavasti plaanis.
See Crate on hea tank ka ikka - mingi 25kg ja suuuur kast. Et jah, seda olen pidanud isegi kiruma. Aga paar sada meetrit olen ikka vabalt teinud :D
Footswitch on tal olemas ja kolm kanalit isegi(+ reverb aga mina pole kunagi aru saanud, et see mu saundi muudaks). Mina põhimõtteliselt ainult soolokanaliga mängingi, sest sellel on kõige julmem gain. Aga sa saad selle võimuga mängida vabalt klassikalist rokki ja suht julma deffi :twisted:

Aga ma ei usu, et sa leiad bändi proovi jaoks piisava võimsusega ja kõrvaklapi väljundiga võimu. Nii suurtele võimudele ei panda neid tavaliselt...
liivainimene

Post by liivainimene »

ddes3 wrote: Aga ma ei usu, et sa leiad bändi proovi jaoks piisava võimsusega ja kõrvaklapi väljundiga võimu. Nii suurtele võimudele ei panda neid tavaliselt...
Mine proovi H&K 60w karpi, sellega saab peaaegu inimesi tappa ja klapiväljund on ilusti omal kohal olemas.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Muideks, see oli mu esimene valik võimu ostul aga ma ei mäleta miks see ära kukkus. Maksab vist kole palju?
liivainimene

Post by liivainimene »

Ei maksa kole palju, praegu on hinnaks 5175, ehk täpselt tonksi hinnapiirides. Kuigi Stanfordis võib selline trikk olla lollide püüdmiseks, et karbile on mingi pea 6k hind peale kleebitud. Siis tuleb väita, et netis on kirjas odavamalt ja siis nad pärast ülekontrollimist müüvad selle hinnaga, mis netis kirjas (mul oli nii).

tonks06

Post by tonks06 »

Kas neid footswitche peab kuskilt USA'st tellima või kust neid saab. Stanfordis on neid ainult Line 6'ile müügis ja need on ikka elukirved (nelja nupuga FB4 maksab 2200 :shock: ), H&K'le aga ei pakuta üldse midagi. Kas peab kindlasti kasutama sama firma footswitche?
Enno

Post by Enno »

Ei usu, et peab sama firma olema, IMHO footscwitch ainult ju vahetab seda millist juhet pidi kidra võimu signaali saadab.
Locked