Tanglewood
Tanglewood
Tanglewoodi Kitarrid!
-
Mul on ka mingi Tanglewood. Puidu värvi (lihtsalt lakk on peal). Ka Fender Strati koopia. Paar aastat tagasi ostsin, maksis mingi 2300kr vist. Muidu on suht normaalne pill, ei saa eriti kurta. Kang läks ainult paari esimese kuuga pooleks. hakkasin küljest ära keerama ja läks lihtsalt pooleks. Pill ise on hea. Seisab hääles normaalselt, mängida on päris mugav, sound on ka täitsa hea. Olen rahul.
Tanglewood Quomaster Status 30
Selline on siis mu kitarri täispikk nimi. Tegu on telecaster-tüüpi pilliga. Ostetud IS Musicust tänavu augustis, 5500 krooniga. Pillil on saarepuust kere ning vahtrast kael ja sõrmlaud. Helipead, pingutid, sadul ja muu raudvara on kullatud. Pickguard pärlmuttervalge, kere poolläbipaistev roheline, nii et puidu muster kenasti läbi paistab. 21 fretti, 2 single-coil helipead.
Kitarr oli ostes juba suht kenas seisukorras. Krihvid on kõik paigas ja tasased, kuskilt miski ei logisenud. Ma pidin ise ainult natuke trussrodi kruttima ja oktaavid paika seadma. Mängimisel on pill väga mugav, kael on parajalt õhuke. Hääles püsib nagu raudpolt, tänu fikseeritud sillale.
Kuna pilt on väärt tuhat sõna, ja ma tuhandet sõna trükkida ei viitsi, siis panen paar pilti vahepeal. Peale klikkides avanevad suuremad versioonid.

Kitarril on väga kena selge hääl, läbi puhta kanali on lausa lust kuulata. Kaelapoolne helipea annab mahedama tooni, millega annab kenasti ka jazzi mängida, ilma et heli väga mudaseks läheks. Sillahelipea saab hakkama roki, bluesi, kantri ja kõigega, mis sinna vahele jääb. Karmimat kärinat sellega muidugi teha ei anna, aga see polnud ka mu eesmärk seda kitarri ostes. Helipead on single-coilidele omaselt mürarikkad, mis avaldub ka just eelkõige siis, kui võimendi korralikult lahti keerata.
Hiljuti sai pillile tehtud väike modifikatsioon - helipead ümber ühendatud. Kui enne oli helipeade valitsal kolm asendit (neck, neck+bridge paralleelselt, bridge), siis nüüd on viis (neck, neck+bridge paralleelselt, bridge, vaikus, neck+bridge jadamisi). Viimane asend annab natuke tugevama väljundsignaali (võrreldav humbuckeriga, ehkki müra see ei vähenda), mille tagajärjel saab pill karmima rokiga veidi paremini hakkama.
Tulevikus on plaanis veel sisemus korralikult ära varjestada.
Kuna oma kõrv on kuningas, panin ka paar väikest helijuppi üles. Lindistatud on nad Line6 Toneportiga, seega selgitustes mainitud efektid ja võimud on emuleeritud kraam. Tegelikult mul sellised lustikummutid toanurgas ei seisa.
1. aeglane bossa-stiilis lõik, kaelapoolse helipeaga. Kompressor+reverb -> Fender Bassman. Link.
2. natuke delay-nalja. Sillahelipea. Digital delay (~300ms) -> Fender Bassman. Link.
3. rokkballaad, mõlemad helipead jadamisi. Tubescreamer (clean boost) -> Marshall JCM800. Link.
Selline on siis mu kitarri täispikk nimi. Tegu on telecaster-tüüpi pilliga. Ostetud IS Musicust tänavu augustis, 5500 krooniga. Pillil on saarepuust kere ning vahtrast kael ja sõrmlaud. Helipead, pingutid, sadul ja muu raudvara on kullatud. Pickguard pärlmuttervalge, kere poolläbipaistev roheline, nii et puidu muster kenasti läbi paistab. 21 fretti, 2 single-coil helipead.
Kitarr oli ostes juba suht kenas seisukorras. Krihvid on kõik paigas ja tasased, kuskilt miski ei logisenud. Ma pidin ise ainult natuke trussrodi kruttima ja oktaavid paika seadma. Mängimisel on pill väga mugav, kael on parajalt õhuke. Hääles püsib nagu raudpolt, tänu fikseeritud sillale.
Kuna pilt on väärt tuhat sõna, ja ma tuhandet sõna trükkida ei viitsi, siis panen paar pilti vahepeal. Peale klikkides avanevad suuremad versioonid.

Kitarril on väga kena selge hääl, läbi puhta kanali on lausa lust kuulata. Kaelapoolne helipea annab mahedama tooni, millega annab kenasti ka jazzi mängida, ilma et heli väga mudaseks läheks. Sillahelipea saab hakkama roki, bluesi, kantri ja kõigega, mis sinna vahele jääb. Karmimat kärinat sellega muidugi teha ei anna, aga see polnud ka mu eesmärk seda kitarri ostes. Helipead on single-coilidele omaselt mürarikkad, mis avaldub ka just eelkõige siis, kui võimendi korralikult lahti keerata.
Hiljuti sai pillile tehtud väike modifikatsioon - helipead ümber ühendatud. Kui enne oli helipeade valitsal kolm asendit (neck, neck+bridge paralleelselt, bridge), siis nüüd on viis (neck, neck+bridge paralleelselt, bridge, vaikus, neck+bridge jadamisi). Viimane asend annab natuke tugevama väljundsignaali (võrreldav humbuckeriga, ehkki müra see ei vähenda), mille tagajärjel saab pill karmima rokiga veidi paremini hakkama.
Tulevikus on plaanis veel sisemus korralikult ära varjestada.
Kuna oma kõrv on kuningas, panin ka paar väikest helijuppi üles. Lindistatud on nad Line6 Toneportiga, seega selgitustes mainitud efektid ja võimud on emuleeritud kraam. Tegelikult mul sellised lustikummutid toanurgas ei seisa.
1. aeglane bossa-stiilis lõik, kaelapoolse helipeaga. Kompressor+reverb -> Fender Bassman. Link.
2. natuke delay-nalja. Sillahelipea. Digital delay (~300ms) -> Fender Bassman. Link.
3. rokkballaad, mõlemad helipead jadamisi. Tubescreamer (clean boost) -> Marshall JCM800. Link.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Alguses oli talle jah hinnaks märgitud kuskil 11 tuhat. "Tähelepanu äratamiseks", nagu IS-i müüjad ise mulle ütlesid.
Käisid ka vaatamas seda, Enno?
Käisid ka vaatamas seda, Enno?
Pole aimugi. Eestisse keegi Tanglewoodi pille minuteada ametlikult ei too. Kui kusagile juhuslikult satub, siis satub. IS-ist võid uurida vast. Kuna ma sain oma pilli sealt, on neil ehk mingid kontaktid olemas.Andre wrote:Kuskil Tallinnas ei müüda Tangelwoodi? Minu teada?
-
Mul endal on Tanglewoodi elektroakust. Päris head häält teeb minu arvates. Ka läbi võimu mängides. Poes maksis vist umbes 7000 krooni, Tartu IS'is.
Ainuke viga tanglewoodi juures on see, et see nimi kõlab kuidagi veidi kahtlaselt, a ma ei tea, äkki aint mulle tundub. No selline väike asi, aga mind häirib veidi.
Ainuke viga tanglewoodi juures on see, et see nimi kõlab kuidagi veidi kahtlaselt, a ma ei tea, äkki aint mulle tundub. No selline väike asi, aga mind häirib veidi.
misajas kahtlane kõla väike asi onmeisterjaan wrote:

Vintage V100GT -> Boss ME-20 -> Roland Microcube
Yamaha FX370C
Hohner Special 20 Harmonica
Yamaha FX370C
Hohner Special 20 Harmonica
Minu arust kõlab Tanglewood küll nagu üks respektaabel briti kompanii.meisterjaan wrote:Ainuke viga tanglewoodi juures on see, et see nimi kõlab kuidagi veidi kahtlaselt, a ma ei tea, äkki aint mulle tundub. No selline väike asi, aga mind häirib veidi.
Mulle tundub see nimi kuidagi "džunglilik"Faded wrote:Minu arust kõlab Tanglewood küll nagu üks respektaabel briti kompanii.meisterjaan wrote:Ainuke viga tanglewoodi juures on see, et see nimi kõlab kuidagi veidi kahtlaselt, a ma ei tea, äkki aint mulle tundub. No selline väike asi, aga mind häirib veidi.

http://dolphinmusic.co.uk/shop/flypage/product_id/29610
kuidas oleks sellise tanglewoodi pilliga ?
on kellegil kogemusi ?
ise olen alternatiiv rocki poole
kellelgi midagi selle soundi või kvaliteedi kohta midagi õelda oleks?
kuidas oleks sellise tanglewoodi pilliga ?
on kellegil kogemusi ?
ise olen alternatiiv rocki poole
kellelgi midagi selle soundi või kvaliteedi kohta midagi õelda oleks?
Squier Affinity Strat
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60
SAKURA AKUST
HB STRAT
ja veel 1 hb võim
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60