Kitarrijuhe.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
cooloox

Re: Kitarrijuhe.

Post by cooloox »

Faded wrote:Ja esimeses proovis painutad pistikud kogemata kõveraks :P
ei noh, kui võtta lahti see pistiku sisu, siis on seal ümber see metalliosa ja sees plastik jne. kui ma ei eksi?
see plastik tuleks millegi tugeva vastu välja vahetada ja siis oleks ju põhimõtteliselt perfektne pistik olemas? :D

kui seal on plastik sees siis ei mõista ma küll kuidas seda painutada.. :?
Samas on mul küll üks mõlgiga pistik tõesti, ikka ränga mõlgiga.

Njah ei tahaks ikka päris mitut tuhandet isetehtud pistiku peale raisata, aga kui võimalus oleks siis võiks tegelt proovida ja võtta kõrvale katsetuseks just selle: http://www.thomann.de/gb/monster_cable_ ... p1_21a.htm
Ning siis katsektaks kas asi on seda vaeva väärt, või võib osta kohe selle kena Monster-i kaabli :D

Krt see monsteri kaabel maksab 20 eurot rohkem kui mu pill... :evil:
Faded
Moderaator

Post by Faded »

cooloox wrote:ei noh, kui võtta lahti see pistiku sisu, siis on seal ümber see metalliosa ja sees plastik jne. kui ma ei eksi?
see plastik tuleks millegi tugeva vastu välja vahetada ja siis oleks ju põhimõtteliselt perfektne pistik olemas? :D
Ega plastik seal pistikut eriti ei tugevda, see on lihtsalt erinevate klemmide isoleerimiseks. Vask, hõbe ja kuld on kõik väga pehmed metallid, ma ei usu, et isegi plastikosade millegi tugevama vastu vahetamine sellisel juhul aitaks. Ega enamike pistikute korpused ilmaasjata tugevatest sulamitest pole.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Velkus

Post by Velkus »

Väike avastus mille tegin. Nimelt, kes on soetanud endale 6m 180eeki maksva juhtme Tallinna IS-st, siis seda sama kaablit, millest see valmistatud on, saab osta Tallinna ELFA elektroonika poest hinnaga 15eeki meeter.

Ise just sai üks selline 7m-ne juhe koos opoest saadud Reani pistikutega kokku pandud ja funksib täitsa kenasti!
Voks

Post by Voks »

Ise ostsin 150 eegu eest staggi 3m juhtme mute-switchiga, peaks ütlema et üsna korralik juhe iseenesest; eriti meeldiv on see, et ei teki seda rõvedat müra juhtme pluggimisel. Arvan, et targem on osta otsad ja juhe eraldi ning kokku joota, kui just plaanis ei ole 400+ eegust juhet osta. See säästu juhe, mille kitarriga kaasa sain läks 2 nädalaga vsjo, kontakti enam ei saa ning ei viitsinud ise ka kokku hakata jootma.
Velkus

Post by Velkus »

Mul on staggi juhtmetega halvad mälestused. Isegi kui otsad välja vahetatud said pragises ja ragises ikka edasi, ehk siis, tegu oli kehva kaabliga. Maksis ta 180 eeku ja oli 6m pikk.
Marvin

Post by Marvin »

Stanfordis on Klotzi kaablid. Pillipoes maksab 4.5m Klotz Titanium üle tuhande, aga Stanfordist sain sama juhtme alla 600 krooni. Ja vaadates seda juhet ei teki mul vist lähima 5 aasta jooksul mingeid muresid kaabliga. Ja kvaliteedi vahe minu eelmise Pro Co kaabliga on märkimisväärne, raadiomüra poole vähem ning toon ka parem (mis on muidugi subjektiivne ilma pimetestita).

Odavaid kaableid ma enam ei osta.
Voks

Post by Voks »

oi jah velkus tõesti, staggi juhe on ikka paras pask; sai proovitud reani otsadega juhet (Saksamaa Schulzi instrumentaalkaabel) ja saund oli kõvasti parem :?
Locked