Imelik kitarri kõla
-
Imelik kitarri kõla
Kui ma vajutan mõna keele krihvi juurest alla pickin seda medikaga, siis teeb kitarr normaalset heli ,kuid kui ma lihtsalt vajutan keelele nagu tappides, siis on normaalse heli juures mingi imelik kõrvalheli. Kui mängida mõnda suvalist pala kitarril, siis on seda kuulda ja mulle tundub, et see kõrvalheli(tekib keele alla vajutamisel) polegi sama noot , mis medikaga pickitud noot on. See kõrvalheli esineb rohkem kõrgematel(noodi kõrguse suhtes) krihvidel kui alumistel. Seda on kuulda ainult akustiliselt mängides, võimendusega ei ole seda põhiliselt kuulda.
Ma tean, et see probleem tekkis pärast seda kui ma lasin kitarri tremolo ära blokeerida(Kitarrikliinikus). Peale blokeerimise muudeti ka keelte kõrgust madalamaks ja tehti väike truss-rodi seadistus. Kas keegi teab, mis võib olla selle imeliku kõrvalheli põhjuseks. Kitarriks on Ibanez GRG 270B.
Ma tean, et see probleem tekkis pärast seda kui ma lasin kitarri tremolo ära blokeerida(Kitarrikliinikus). Peale blokeerimise muudeti ka keelte kõrgust madalamaks ja tehti väike truss-rodi seadistus. Kas keegi teab, mis võib olla selle imeliku kõrvalheli põhjuseks. Kitarriks on Ibanez GRG 270B.
Re: Imelik kitarri kõla
Minu niisama arvamus on, et teisel pool, keel kah vibreerib, tekitades heli. Endal akustil proovisin tuli kah. Summuta sealt kuidagi ära ja vaata siis.
Võimuga mängid normaalsel helitugevusel pole kõrvalisi helisid midagi kuulda.
-
Mul on double-locking tremolo. Ma keerasin ülemise sadula poldid nii kõvasti kinni kui suutsin, ikks on see kõrvalheli juures.
See kõrvalheli ei tule sul tremolost. Lihtsalt keel vibreerib mõlemal pool sõrme. Lihtne näide - kui sa tapid keelt 12. krihvil, siis kõlab üks heli 12. krihvi ja alumise sadula vahel, ning teine heli 11. krihvi ja ülemise sadula vahel. Mida kõrgemale sa sõrmlaual liigud, seda tugevam see heli on, sest seda pikem osa keelest vibreerib.
Ega siin midagi eriti teha ei annagi. Kui tahad kogu aeg tappides mängida, siis mässi nt. mingi riidetükk 1. krihvi juures ümber kaela, see summutab keeled sealtpoolt ära. Ja nagu tykonu ütles - võimuga mängides pole midagi kuulda, kuna too kõrvalheli ei teki helipeade kohal.
Ega siin midagi eriti teha ei annagi. Kui tahad kogu aeg tappides mängida, siis mässi nt. mingi riidetükk 1. krihvi juures ümber kaela, see summutab keeled sealtpoolt ära. Ja nagu tykonu ütles - võimuga mängides pole midagi kuulda, kuna too kõrvalheli ei teki helipeade kohal.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
-
Ok, ma saan aru, aga enne tremolo blokeerimist ei olnud seda jama. Kas sa ei arva, et keelte madaldamine, truss-rodi seadistamine või tremolo blokeerimine ei võinud seda põhjustada. See kõrvalheli jama tekkis lihtsalt päeva pealt. Mingisugune üks kindel asi pidi selle põhjustama.Faded wrote:See kõrvalheli ei tule sul tremolost. Lihtsalt keel vibreerib mõlemal pool sõrme. Lihtne näide - kui sa tapid keelt 12. krihvil, siis kõlab üks heli 12. krihvi ja alumise sadula vahel, ning teine heli 11. krihvi ja ülemise sadula vahel. Mida kõrgemale sa sõrmlaual liigud, seda tugevam see heli on, sest seda pikem osa keelest vibreerib.
Ma arvan, et asi on su mängustiili muutuses. See "kõrvalheli" esineb pmst kõikidel kitarridel.rasmus1414 wrote:Ok, ma saan aru, aga enne tremolo blokeerimist ei olnud seda jama. Kas sa ei arva, et keelte madaldamine, truss-rodi seadistamine või tremolo blokeerimine ei võinud seda põhjustada. See kõrvalheli jama tekkis lihtsalt päeva pealt. Mingisugune üks kindel asi pidi selle põhjustama.Faded wrote:See kõrvalheli ei tule sul tremolost. Lihtsalt keel vibreerib mõlemal pool sõrme. Lihtne näide - kui sa tapid keelt 12. krihvil, siis kõlab üks heli 12. krihvi ja alumise sadula vahel, ning teine heli 11. krihvi ja ülemise sadula vahel. Mida kõrgemale sa sõrmlaual liigud, seda tugevam see heli on, sest seda pikem osa keelest vibreerib.
-
Mu mängustiil pole muutunud. Ma kuulen seda kõrvalheli isegi, siis kui ma lihtsalt pickin iga noodi välja. Seda on kuulda mängides koguaeg.tykonu wrote:Ma arvan, et asi on su mängustiili muutuses. See "kõrvalheli" esineb pmst kõikidel kitarridel.rasmus1414 wrote:Ok, ma saan aru, aga enne tremolo blokeerimist ei olnud seda jama. Kas sa ei arva, et keelte madaldamine, truss-rodi seadistamine või tremolo blokeerimine ei võinud seda põhjustada. See kõrvalheli jama tekkis lihtsalt päeva pealt. Mingisugune üks kindel asi pidi selle põhjustama.Faded wrote:See kõrvalheli ei tule sul tremolost. Lihtsalt keel vibreerib mõlemal pool sõrme. Lihtne näide - kui sa tapid keelt 12. krihvil, siis kõlab üks heli 12. krihvi ja alumise sadula vahel, ning teine heli 11. krihvi ja ülemise sadula vahel. Mida kõrgemale sa sõrmlaual liigud, seda tugevam see heli on, sest seda pikem osa keelest vibreerib.
Järelikult midagi vibreerib kaasa. Pane käsi mängides kitarri erinevate osade peale, vaata, mida puutudes ära kaob.
Enne sa ütlesid, et seda on kuulda ainult tappides...rasmus1414 wrote:Mu mängustiil pole muutunud. Ma kuulen seda kõrvalheli isegi, siis kui ma lihtsalt pickin iga noodi välja. Seda on kuulda mängides koguaeg.
-
Nagu tappides ehk see kõrvalheli tuleb sellest ka, kui ma vajutan keele alla enne pickimist.Faded wrote:Enne sa ütlesid, et seda on kuulda ainult tappides...rasmus1414 wrote:Mu mängustiil pole muutunud. Ma kuulen seda kõrvalheli isegi, siis kui ma lihtsalt pickin iga noodi välja. Seda on kuulda mängides koguaeg.
No siis on ikka see, millest enne juttu oli.rasmus1414 wrote:Nagu tappides ehk see kõrvalheli tuleb sellest ka, kui ma vajutan keele alla enne pickimist.Faded wrote:Enne sa ütlesid, et seda on kuulda ainult tappides...rasmus1414 wrote:Mu mängustiil pole muutunud. Ma kuulen seda kõrvalheli isegi, siis kui ma lihtsalt pickin iga noodi välja. Seda on kuulda mängides koguaeg.
-
Mind lihtsalt huvitab, mis selle põhjustajaks on, kuna see tuli päeva pealt.tykonu wrote:No siis on ikka see, millest enne juttu oli.rasmus1414 wrote:Nagu tappides ehk see kõrvalheli tuleb sellest ka, kui ma vajutan keele alla enne pickimist.Faded wrote:Enne sa ütlesid, et seda on kuulda ainult tappides...rasmus1414 wrote:Mu mängustiil pole muutunud. Ma kuulen seda kõrvalheli isegi, siis kui ma lihtsalt pickin iga noodi välja. Seda on kuulda mängides koguaeg.
Põhjustajaks on füüsikaseadused.
-
Füüsika seadused ei muutu päeva pealt. See kõrvalheli võib olla kõikidel kitarridel, aga minul läks see päeva pealt tunduvalt valjumaks. Praegu kui õrnalt tappida lihtsalt keeli, siis on seda sadulapoolset heli rohkem kuulda kui normaalset sillapoolset heli. See ei ole normaalne.Faded wrote:Põhjustajaks on füüsikaseadused.