Mul on veider jama millenium bypassiga. Vidin on ehitatud niiviisi ja bypass lüliti samasugune ja samamoodi ühendatud.
http://s255.photobucket.com/albums/hh12 ... 2_vero.gif
Efekt ise on lihtne overdrive, kus üks J201 ajab teise draivima. 9v patareiga on paralleelselt 10uF kondekas, milleniumi +/- on samuti sinna ühendatud.
Efekt töötab väga kenasti, kui milleniumit küljes pole. Kui külge ühendan töötab millenium ilusti aga millegipärast mõjutab efekti. Millenium ajab transistorite biasid valeks. Kui ilma milleniumita on biasid kuskil 4,5V, siis milleniumiga on nad umbes 2-3V madalamad. Samuti tundub et milleniumi dioodid tekitavad signaalis clippimist. Olen proovinud vist kolme samasugust milleniumit (ühes neist BS170 (pinout ringi keeratud) - 2n7000 asemel) ja seda kolme erineva efektiga (see saama, Tillmanni eelvõim, ja mingi Tillmannist aretatud dioodifuzz).
Kas ma võtan milleniumile voolu valest kohast? Olen suht algaja ja tundub et tegemist mingi rumala veaga. Kas kellelgi on mingeid ideid?
Millenium bypass mure
Re: Millenium bypass mure
Mida sa dioodideks kasutasid?
Kui efekt on sees, peaks Millenium efekti skeemist olema lahti ühendatud. Kontrolli see üle.
Ja miks sul too kondekas patareiga paralleelselt on?
Kui efekt on sees, peaks Millenium efekti skeemist olema lahti ühendatud. Kontrolli see üle.
Ja miks sul too kondekas patareiga paralleelselt on?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Tänud!
D1 on 1N914 ja D2-ks olen kasutanud MPF102 (kas see üldse JFET on) ja siis mingeid tundmatuid transistoreid. Milleniumi legendis manitakse high ja low leakage dioode, aga ma mõõtsin multimeetriga (sellel on mingisugune dioodi märgiga mõõtmispositsioon), et 1N914=0,510v, MPF102=0,655v, tundmatu(spec'i ei leia)=0,465v - kuidagi kahtlane.
See kondekas - lugesin kuskilt, et see peaks vähendama toiteploki raginat (ripple from power supply). Ja peaks olema väärtuselt 10x suurem kui skeemis kasutatud kõige suurem kondekas. Tegelikult on mul hetkel ainult patarei ja see ei peaks müra tekitama, nii et siin on ta suht mõttetu.
Kuidas seda milleniumit efektist lahti lülituma panna, toide jääb talle ikka peale ju siiski? Ja efekti väljund "controli" kaudu?
Skeem on masinal üldjoontes selline:
http://www.flickr.com/photos/49993636@N ... 3/sizes/o/
Paari nädala pärast õnnestub ehk paar 3PDT lülitit saada, nendega peaks LED kergemalt tulema.
D1 on 1N914 ja D2-ks olen kasutanud MPF102 (kas see üldse JFET on) ja siis mingeid tundmatuid transistoreid. Milleniumi legendis manitakse high ja low leakage dioode, aga ma mõõtsin multimeetriga (sellel on mingisugune dioodi märgiga mõõtmispositsioon), et 1N914=0,510v, MPF102=0,655v, tundmatu(spec'i ei leia)=0,465v - kuidagi kahtlane.
See kondekas - lugesin kuskilt, et see peaks vähendama toiteploki raginat (ripple from power supply). Ja peaks olema väärtuselt 10x suurem kui skeemis kasutatud kõige suurem kondekas. Tegelikult on mul hetkel ainult patarei ja see ei peaks müra tekitama, nii et siin on ta suht mõttetu.
Kuidas seda milleniumit efektist lahti lülituma panna, toide jääb talle ikka peale ju siiski? Ja efekti väljund "controli" kaudu?
Paari nädala pärast õnnestub ehk paar 3PDT lülitit saada, nendega peaks LED kergemalt tulema.
MPF102 on JFET jah.tuhkam wrote:D1 on 1N914 ja D2-ks olen kasutanud MPF102 (kas see üldse JFET on) ja siis mingeid tundmatuid transistoreid. Milleniumi legendis manitakse high ja low leakage dioode, aga ma mõõtsin multimeetriga (sellel on mingisugune dioodi märgiga mõõtmispositsioon), et 1N914=0,510v, MPF102=0,655v, tundmatu(spec'i ei leia)=0,465v - kuidagi kahtlane.
Multimeeter mõõdab sul dioodi päripinget, leakage aga viitab dioodi lekkevoolule (antud juhul vastupinge all).
Kui toiteplokk ise pole korralikult filtreeritud, jääb alalisvoolule kerge vahelduvvoolu komponent sisse (50 Hz peal), mis tekitab jah müra. Kondekas toite ja maa vahel aitab seda siluda. Väärtuse kohta mingit rusikareeglit pole (seda "10x suurem kui skeemis kasutatud kõige suurem kondekas" kuulen ma küll esimest korda), üldiselt 100 uF on juba piisav. Nagu sa ütlesid, patarei puhul on see mõttetu, kuna patarei annab 100% puhast alalisvoolu.tuhkam wrote:See kondekas - lugesin kuskilt, et see peaks vähendama toiteploki raginat (ripple from power supply). Ja peaks olema väärtuselt 10x suurem kui skeemis kasutatud kõige suurem kondekas. Tegelikult on mul hetkel ainult patarei ja see ei peaks müra tekitama, nii et siin on ta suht mõttetu.
Toide jääb jah peale, aga "control" peaks olema efekti skeemi väljundist lahti ühendatud, kui efekt ise sees on. Kust sa "controli" hetkel üldse võtad?tuhkam wrote:Kuidas seda milleniumit efektist lahti lülituma panna, toide jääb talle ikka peale ju siiski? Ja efekti väljund "controli" kaudu?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Aitähh selgitamast, asi natuke klaarim juba. Mul hakkab sportlik huvi tekkima, et kas saab selle milleniumi tööle lõpuks või mis.