Probleem kitarriga
Re: Probleem kitarriga
Surin, mis kaob metallosi puudutades, viitab puudulikule või olematule varjestusele. Tõmba kitarri seesmised õõnsused vaskteibiga üle ja maanda korralikult ära, see elimineerib tavaliselt kuni 95% mürast.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Nii et kui pill ise varjestamata (või kehvalt) varjestatud, siis see "mõjub" ka teistele asjadele - võimu, juhtmete ja muude vidinate metallist osadele? Et kui neid puudutada, siis jääb müra vait? Mul oli omal ka üks oletus, aga see ilmselt siis ei pea paika - nimelt mul majal vana vooluvõrk, mis on maandamata...kas see võiks ka mingi põhjus olla?
Yamaha, Marshall, Boss.
Vaata, asi on selles, et sinu keha korjab õhust üles igasugust müra ja kiirgab seda kitarri elektroonikasse edasi. Kui sa aga puudutad keeli või mingit muud metallosa, oled sa kitarri kaudu maandatud ning müra ei jõua signaali. Kusjuures ei ole vahet, kas sa puudutad kitarri keeli või efektika või võimendi korpust, peaasi et see metallosa oleks maandatud.
Kui su majal on vana kaitsemaanduseta juhtmestik, siis kitarri maandus lõpeb võimendi šassiiga, aga sellest üldjuhul piisab, et müra vaigistada.
Kui su majal on vana kaitsemaanduseta juhtmestik, siis kitarri maandus lõpeb võimendi šassiiga, aga sellest üldjuhul piisab, et müra vaigistada.
Ahaa, no selge! Aitüma nõuande ja selgituse eest. Pilli viin kindlasti mõne targema juurde, et see korralikult varjestada.Tean, et see ei tohiks midagi keerulist olla, aga elu on näidanud, et asi, mida üldse ei tunne, ei maksa ise näppida.Võib ju õnnestuda,aga võin ka midagi puhta tuksi keerata.Kui ikka teemat üldse ei valda ja pole kokku puutunud, siis jätan asja pädevamatele-kogenumatele:).
Yamaha, Marshall, Boss.
Noneh...avastasin veel igasugu veidraid jamasid. Esiteks avastasin, et kitarr läheb vilesse (feedbacki vile) isegi väga väikese vol. juures, mida varem nagu ei märganud.Enne pidi ikka volüümi keerama, et vile tekiks, nüüd vahet pole, kui vaikseks võim on keeratud, ikka läheb vilesse.
Teiseks - helipeade lüliti. Mõnes asendis on vakka, teises jälle on mingi sirin-surin.Konkreetsemalt - näiteks sillapoolses humbuckeri asendis on vaikne, aga kaelapoolses singlecoil asendis tekib võimus mingi müra ja huvitav on see, et see oleneb enda ja kitarri asendist võimu suhtes.Kui olen kitarriga võimu ees täpselt, siis ei surise.Kui aga olen võimu külje- või nurga pool,siis suriseb ja kui kitarri kael suunata võimu poole, siis on sirin kõige tugevam. Nagu oleks tegu mingi raadiolainete- või telefonilevi teemaga.
Pill asjatundja juurde ja kogu lugu. Elektroonika tuleb kriitilise pilguga üle vaadata ja puudused kõrvaldada, muud üle ei jää.Mis summaga peaksin umbkaudu arvestama?
Pilliks yamaha eg112.
Teiseks - helipeade lüliti. Mõnes asendis on vakka, teises jälle on mingi sirin-surin.Konkreetsemalt - näiteks sillapoolses humbuckeri asendis on vaikne, aga kaelapoolses singlecoil asendis tekib võimus mingi müra ja huvitav on see, et see oleneb enda ja kitarri asendist võimu suhtes.Kui olen kitarriga võimu ees täpselt, siis ei surise.Kui aga olen võimu külje- või nurga pool,siis suriseb ja kui kitarri kael suunata võimu poole, siis on sirin kõige tugevam. Nagu oleks tegu mingi raadiolainete- või telefonilevi teemaga.
Pill asjatundja juurde ja kogu lugu. Elektroonika tuleb kriitilise pilguga üle vaadata ja puudused kõrvaldada, muud üle ei jää.Mis summaga peaksin umbkaudu arvestama?
Pilliks yamaha eg112.
Yamaha, Marshall, Boss.
See pole lüliti viga, single coil helipead ongi mürarikkamad kui humbuckerid. Taaskord aitaks kitarri korralik varjestamine.Epicus wrote:Teiseks - helipeade lüliti. Mõnes asendis on vakka, teises jälle on mingi sirin-surin.Konkreetsemalt - näiteks sillapoolses humbuckeri asendis on vaikne, aga kaelapoolses singlecoil asendis tekib võimus mingi müra ja huvitav on see, et see oleneb enda ja kitarri asendist võimu suhtes.