F#/D

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
Locked
IntC

F#/D

Post by IntC »

F#/D - Kuidas võtta seda akordi Alendri "Jaanipäevast".
Ja mis moodi see moodustub, keegi võiks ära seletada.
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Ma arvan, et see on siiski D akord ja bassiks F#. Võtad nagu tavalise D ja pöidlaga lisaks E keele pealt F#.

e:|-2-
b:|-3-
g:|-2-
d:|-0-
a:|-(0)-
E:|-2-

P.S.
Ma ei mäleta kumba pidi see tegelikult oli, et kumb pool tähendas bassi ja kumb akordi, aga D akord F# bassiga on palju alendrilikum, nii et kahtlustan et seekord on niipidi.
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Esimene täht näitab akordi, teine bassi.
-edit-
kas mitte
d:|-x-
a:|-x-
pole?
IntC

Post by IntC »

Ok vaatan siis mis paremini kõlab.
holger15

Post by holger15 »

meisterjaan wrote:Ma arvan, et see on siiski D akord ja bassiks F#. Võtad nagu tavalise D ja pöidlaga lisaks E keele pealt F#.

d:|-0-
a:|-(0)-

P.S.
Ma ei mäleta kumba pidi see tegelikult oli, et kumb pool tähendas bassi ja kumb akordi, aga D akord F# bassiga on palju alendrilikum, nii et kahtlustan et seekord on niipidi.
Selline akord on http://kitarr.astar.ee/?page=akordid järgi D/F#, ma lähtuks paralleelide tekitamisest- esimene täht tähendab akordi, teine bassi.
seesamune
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Okei, siis ma eksisin.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ei eksinud.

Esiteks, nagu sa, Jaan, ütlesid, D/F# on väga alenderlik akord. Eriti kui ta on G ja Em vahel.

Teiseks, D-noot pole üldsegi F# helistikus sees, seega F# akord koos D-noodiga ei kõlaks eriti hästi. Kui ei usu, proovige - keerake madalam E-keel tooni võrra alla ja mängige 044322 sõrmestust. Ma proovisin.

Ja lõpuks võib ka lihtsalt proovida lugu mängida, mõlema akordiga.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Locked