Kas liimist lahti tulnud roopi võib ise tagasi liimida?

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
holger15

Kas liimist lahti tulnud roopi võib ise tagasi liimida?

Post by holger15 »

Või on ilma vahenditeta inimesel, kes tööõpetuses eriti käiia ei viitsi, targem lasta kellegil meistril väikese hinna eest roop tagasi panna. Võib olla kui mina mingi suvalise liimiga suvalist moodi roobi tagasi panen, tuleb varsti jälle ära?
seesamune
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Kui suvalise liimiga, siis tuleb jah kindlasti ära. Kuigi iseehitamisega algust tehes vaataks ma kõigepealt, kui kallist kitarri ma hakkan nokkima -- et kui p..uusse läheb, siis kui kahju on.

Aga nii esmase mõttega panustaksin ma PVA-liimi peale.

Washburn archtop > VoxAC30
Laur.

Post by Laur. »

Kirveraidur wrote:p..uusse läheb,
peruusse?
Sorri. Ei siitnud vastu panna.
http://llaurits.wordpress.com
hufuufer ät gmail punkt com
holger15

Post by holger15 »

Mängite poomist siin või? :D
seesamune
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Kas sa sellest katkenud imeloomast pilti saaksid teha? Piltlikult on asjast palju lihtsam aru saada.

holger15

Post by holger15 »

Kirveraidur wrote:Kas sa sellest katkenud imeloomast pilti saaksid teha? Piltlikult on asjast palju lihtsam aru saada.
Noh kõlakasti peal on roop, nagu tead,, see on akustiline western pill, üle 30 aasta vana, ainult liimiga oli roop kinni, mitte nende pulk-aukudega, mis mõnel on.Nüüd on nii99% ulatuses liimist lahti. Aga ma ei viitsi pilti teha, sest viisin ta just hiljuti kapi otsa, peaksin redeli tooma ja nii edasi. Võib olla homme on parem päev :wink:
seesamune
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Nii vana pilli puhul võtaks ma sinu asemel küll ehitustöö ise ette - pole just suur traagika, kui metsa läheb ja kui saab tehtud, siis oi seda rõõmu. Käed muidugi ei tohi olla välja kasvanud..mm.. alaseljast. :D

holger15

Post by holger15 »

Alaseljast mitte, aga selliste töde ajal on mõlemad käed kasvanud vasakult poolt...
No ma mõtlen ka, et mis asi see liimimine ikka on, kerge asi, aga kuidas näiteks suruda pilli kahjustamata kinni seda liimI+
Metsa see ei tohiks muide minna, emale on see kallis pill....
seesamune
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Hmm... aga kui sa selle pilli järgmisele tänavamängimisele kaasa võtad ja me seda asja vaataks (eeldusel et sul pole kedagi pädevat panna asja tegema ja kiiret ka mitte), siis võib ju proovida parandada, sest ma tõesti ei mõtle praegu välja midagi, mis võiks seda iseehitamist takistada/raskendada.

Kujutan ette, et mina isiklikult teeksin järgnevat: puhastaksin mõlemad pinnad ja tõmbaks igaks juhuks veel miskise viinase lapiga õrnalt üle, et igasugune tolm ja roppus kaoks; varuksin mõne pitskruvi, mis mingi ime läbi nii pika haardega on, et ulatub kõlaaugust roobini; võtaksin PVA-liimi; teeksin mõlemad liimitavad pooled õrna kihiga kokku ja ootaksin veidi; panenksin pinnad kokku ning kruviks pitskruvi parajasse pingesse, surudes ise samal ajal roobi küljeosasid, mid pitskruvi pinget eriti ei tunne; kui enam hoida ei viitsi, laseksin lahti ja ootaksin harda hingega nii 24 tundi; paneksin keeled peale ja neaksin tõbrast Kirveraidurit, kui too kinnitus peaks jälle järgi andma. :D

Locked