rasmus1414 wrote:Mul on nüüd kitarr enamvähem korras, kuid mul tekkis küsimus: Miks peab üldse sild kitarri kerega paralleelne olema?
Sest selline on see kõige parem asend. Sillad on kõik nii ehitatud, et nende normaal asend oleks paralleelis kerega.
Sest, kui sild polegi paralleelis siis iga keele venitus ja painutus mõjuks erinevalt. Tekiks ju nö. kangiefekt, et silla pikkus on nagu jõuõlg. Kui sild on paraleelis kerega, siis õlga pole ja kõik töötab.. Ma arvan et keegi oskab sulle natukene paremini sõnadesse selle panna.
See jõu õlg jääb veidi segaseks. Enamikel sildadel jääb mingi õlg ka paralleelses asendis alles, sest keele toetuspunkt on ju kõrgemal kui silla toetuspunkt kerel. Kui keelt venitad, siis ikka tõmbab silda ülespoole. Kui keeled oleks silla toetuspunktidega ühel joonel küljelt vaadates, siis poleks õlga. 2-punkti tremolotel on see isegi võimalik vist, aga iseasi, kui mõttekas.
Ma proovisin panna oma uusi keeli kitarri peal. Kõik läks normaalselt, kuni ma sain aru, et penn jälle neid vedrude kruvisid keerama. Keeran siis kruvisid aeglaselt sisse poole, kui äkki üks kruvi tuleb keermest välja, ma proovin seda tagasi keerata, kuid ei õnnestu. Keeran, siis mõlemad kruvid välja. Umbes kahe tunni pärast võtan asja uuesti ette. Ma keerasin need kruvid päris sügavale sisse(umbes 1,5 cm lõpuseinast). Isegi vedrud sain peale, kõik tundus hästi, kuni ma hakkasin silda üles poole keerama. Need keeramise postid tõusevad, kuid sild nendega koos mitte. Kas ma panin nüüd silla valesti sisse?
Ma vaatasin täna veel korra kiirelt üle ja märkasin, et sild oli tõesti natuke valesti pandud, silla ääred oleksid pidanud olema kõrguse keeramise poltide vahel, mul nii ei olnud. Keerasin ööseks kruvid välja, sellega kadus ka vedrude pinge. Homme peaks korda saama. Kas keegi muidu teab, kus kohas saaks selle keerme korda teha? Kas näiteks Standford parandab sealt ostetud kitarre?
Proovisin täna veel seda kruvi kuidagi kinni saada. Pärast kruvi päris sügavale keeramist jäi see paigale. Hakkasin keeli häälestama ja proovisin veel korra selle kruvi pidavust. Kruvi tuli muidugi välja ja nüüd on selle kruvi augu keere lõplikult läbi.
Kruvi auk tuleb suuremat mõõtu puuriga üle puurida nii, et saad sinna auku liimida täpselt sobiva tüübli. Tüübel peab võrdlemisi tihkelt sisse sobima. Paned PVA'ga paika. Siis kui asi korralikult kuivanud, puurid vanasse kohta nüüd uue augu, mis on on läbimõõdult kruvist väiksem (kruvi keermestatud osa pealt mõõdad näiteks väiksemima kruvi läbimõõdu ja siis valid sama jämeda puuri).
Kitarride seadistamine/remont tel. 53445837
Ka elektroonika ja raudvara vahetamine/remont.