Paremakäelistele mõeldud elektrikitarr vasakukäelise käes.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
mmm

Paremakäelistele mõeldud elektrikitarr vasakukäelise käes.

Post by mmm »

Tervist. Olen juba aastaid mänginud klassikalist kitarri, kuid nüüd on tekkinud väike soov proovida mis tunne oleks mängida elektrilist pilli, kuid sellega seoses tekib väike probleem, kuna olen vasakukäeline. Klassikalisel pillil panin keeled lihtsalt tagurpidi peale ja kõik töötab suurepäraselt, kuid kas samamoodi saaks tomida ka elektri pilliga?
Black

Re: Paremakäelistele mõeldud elektrikitarr vasakukäelise käes.

Post by Black »

Olenevalt kitarri kujust saab kitarri süljes hoidmine olema suhteliselt ebamugav. Elektrikitarre müüakse ju ka vasakukäelistele. Aga muidugi peaks saama küll jah. Kaelapoolne sild tuleks ümber viilida/ringi keerata lisaks keeltele.
Riistvara:
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
Uku

Post by Uku »

See on üsna tülikas, kuid ka nii saab mängida. Näiteks Jimi Hendrix eemaldas oma kitarrilt volüümi-ja tooninupud, kuna need kipuvad käele ette jääma. Piinlik küll, kui mängimise ajal need nupud liiguvad - mis saab su saundist? Teiseks, elektrikitarr oma kujult on mõeldud kas vasakukäelistele või paremakäelistele. Ligipääsetavus kõrgematele krihvidele on asi, mis on mind häirinud (olen paari paremakäeliste oma käes hoidnud). Kui hoiad süles paremakäeliste Les Paul tüüpi kitarri...kujuta nüüd seda ette. :) Mängiksid nagu dreadnought akustilisega. Kuid näiteks Stratocaster tüüpi kitarrid on juba üsna mängitavad, sama ütleks SG ning ES335 kohta.

Kuid mina arvan, et sel pole mõtet. Vasakukäeliste kitarr on vasakukäelise käes ikka kõige mugavam. Hetkel on meie kodumaa pillipoodides päris mitu elektrikitarri müügil, erinevatest hinnaklassidest. On kasutatuid kui ka täitsa uusi pille. Kui soovid nende kohta informatsiooni, saada mulle privaatsõnum. Mulle meeldib end selliste asjadega kursis hoida. :) '

Parimat soovides,'
Uku
Mr. Southpaw

Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
mmm

Post by mmm »

Suured tänud vastuste eest. Tegelikult ma ei soovigi päris endale kohe pilli osta vaid üks sõber on pakkunud laenata enda pilli väheseks ajaks ning küsimus oli rohkem selles, et kas ma saaksin ilma midaig ümber viilima hakkamiseta seal keeled ringi tõsta. See on strati kujuga ning seega peaks enamvähem mängitav olema. Soov ongi siis lihtaslt tiba katsetada ja proovida, et saada teada, kas ma sooviksin äkki rohkem elektrikitarri mänida ja ehk endalegi soetada sellise.
Locked