Tere. Olen siin foorumis uus ja ei teadnud kuhu teemat teha.. igatahes tegin siis siia .
Et tahtsin uurida ,kas keegi on proovinud panna nailonkeeli kitarrile millele on tegelikult mõeldud metallkeeled ? Kuna mul endal metallkeeltega kidra, siis noh mõtlesin niisama et prooviks teisi keeli suht huvi pärast. Kas kellegil on kogemusi? Ega see kuidagi pilli ei riku jne ?
Liiga väike pinge ei tee midagi hullu. Võib-olla pead pingutusvarrast lõdvemaks laskma, aga katki küll midagi ei lähe.
Proovi järgi ja vaata, kuidas tundub. Mulle isiklikult ei meeldi, western-kitarr on üldiselt paksemast puidust ja rohkem toestatud, et metallkeelte pingele vastu panna, ning nailonitega jääb sound liiga nõrgaks. Aga eks ta maitse asi ole. Omaette küsimus on ka see, kuidas sa keeled silla külge kinnitad. Ilmselt pead sõlmed otsa tegema.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
oleneb pillist ikkagi. Tõenäoliselt on tal punnidega sadul. Seal peaks keelele veel mingid paksendused otsa ka siduma, muidu ei olegi võimalikneid kinnitada.
Kuid punni puhul ma ei näeks eriti probleemi keele paksuse juures, igasugune peaks minema.
Ma arvan, et ta räägib ülemisest sadulast. Nailonkeelte puhul on soolokeeled oluliselt jämedamad kui vastavad metallkeeled, seega sadula sooned võivad tõesti kitsaks jääda.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.