teie tehnika.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Uku

Re: teie tehnika.

Post by Uku »

ErkoP wrote:miks mitte teha Jimmy Page-i wiring 4 push-pull potega(2coil spliti, 1 parallel switch(või mis see täpsemalt on) ja 1 mislülitab kaela helipea out of phase(faasist välja kõlab imelikult))?
Siin tallinnas peaks ka üks lv100 olema. Tegelt peaks mingi päev sinna pikema tripi tegema ja lvs6-te ja lv100-t korda mööda "proovima" et tuleks see Les Pauli ja Sg erinevus välja.
Rääkides Page'i põhipillidest...

Tema '59 Gibson Les Paul Standard No.1 on tänase päevani üsna originaalilähedane. Vahetatud on pingutid, helipead ning sillapoolse helipea kate on eemaldatud. Samuti on sel eksemplaril lihvitud kael.
Gibson Les Paul Standard No.2 on see, millel on tehtud sinu nimetatud modifikatsioonid, kuid seda tehti alles 1980ndate esimesel poolel Steve Hoylandi poolt.
Gibson Les Paul Standard No.3'le lisati 1985. aastal B-Bender.
Ning tema 1960nda aasta Gibson Les Paul Customi (mis ära varastati) eripäraks olid lisalülitid, millega sai muuta helipeade kombinatsiooni. Need tehti 1970. aasta veebruaris või märtsis, pill varastati aprillis. Samuti oli tal peal Bigsby tremolo.

Ühesõnaga, Led Zeppelini ajal olid tema Les Paulid põhimõtteliselt originaalid. Korralikud PAF helipead, 50's wiring (tehase poolt) - lihtne!
Mr. Southpaw

Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
ErkoP

Post by ErkoP »

Vot seda, et see wiring tekkis alles 1980 ma ei teadnud.
Aga miks sa kaela tagant nitroga üle tahad lasta? äkki teed lihtsalt satiiniks?
Yamaha CG-131S
Yamaha Pacifica 112L
Vox VT15
Uku

Post by Uku »

ErkoP wrote:Vot seda, et see wiring tekkis alles 1980 ma ei teadnud.
Aga miks sa kaela tagant nitroga üle tahad lasta? äkki teed lihtsalt satiiniks?
Peab veel mõtlema ning asjatundjatega konsulteerima.
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
renn

Post by renn »

Nitro pidi rohkem kleepuma kui polü ja lakikihi paksus otseselt ei määra, kui kleepuv ta on.

Misasi on satiin?
FIGHT THE SYSTEM!
Blink182ää

Post by Blink182ää »

renn wrote:Nitro pidi rohkem kleepuma kui polü ja lakikihi paksus otseselt ei määra, kui kleepuv ta on.

Misasi on satiin?
mingi sametiline vms.
Uku

Post by Uku »

renn wrote:Nitro pidi rohkem kleepuma kui polü ja lakikihi paksus otseselt ei määra, kui kleepuv ta on.

Misasi on satiin?
Satiin on muidu siidise pealispinnaga riidesort, kuid Erko mõtles vist omadussõnana :)
Ju ta mõtles siis seda, et lasta kael lihtsalt haljaks.
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
ErkoP

Post by ErkoP »

Mõtlesin rohkem matistamist, nagu nendel fenderi kaeladel on "satin finish" mis peaks olema lakk, mis on peene liivapaberiga üle lastud vms.
Yamaha CG-131S
Yamaha Pacifica 112L
Vox VT15
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Satiin ei ole tingimata haljas puit (see määrduks sul ruttu ära), vaid lihtsalt matistatud lakk. Lase näiteks 800-1000 grit liivapaberiga. Karukeel on teine variant.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
ripplihas

Post by ripplihas »

Image
Image

Hayden peacemaker 40w täislamp combo
Rocktron Utopia g300
Carvin bolt (mingi veider väljalase)
Last edited by ripplihas on 21 Dec 2009, 19:37, edited 1 time in total.
fakoooof

Post by fakoooof »

Väga kena :).
EvilKatarn

Post by EvilKatarn »

Kitarr on maailma parimat värvi.
Ibanez RGR321EX + EMG ALX w/ ABQ
Marshall MG10KK
Uku

Post by Uku »

Eile sai taaskord Eesti pillipoode toetatud. Võrdlesin pühapäeva õhtul hindu, kõige soodsamat diili pakkus Muusik. Käisin siis eile Tartus ära ning soetasin endale uhiuue half stacki.

Image

Alguses pani mind hämmastama, kui väike see "võim" ikkagi on. Kaalub tervelt 340 grammi, tõeline elajas.
Teda saab mängida kõrvaklappidega kui ka ilma. On võimalik ühendada adapteriga, kui ei soovi patareid kurnata.
Olemas on vööklamber, mis on väga mõnus lisa - paned võimu vööle, ühendad lühikese kaabliga ning rokid, kus iganes soovid. Eile veetsin temaga ilusa õhtu, otsides välja parimaid seadeid. Pika ning vaevanõudva töö tulemusena mõistsin, et selleks on - keerata OD kanalile, lükata tone põhja ning sättida volume poole peale. Nii saad kätte väga mõnusa, paksu rokisaundi - mängisin veidi AC/DC loomingut, väga šeff :)

Muidugi ei konkureeri ta Vox DA5 või Roland Microcube'i suguste über harjutusvõimudega - efektid puuduvad, kõlar on pisike. Kuid teda saab kanda vööl, mis on minu arvates suur pluss. Kui nüüd aus olla, siis ma ei tunne Mikrokuubist suurt puudust - Marshall täidab kõik mu vajadused, korralikuma saundi jaoks on mul lampvõim.
Kui teil seisab tagataskus üks jakobson, siis minge lähimasse pillipoodi ning soetage endale see imeloom. Kinkige sõbrale jõuludeks või jätke endale - see on minu arvates üks väärt aparaat.

Muide, Halvo Liivamägi oli ka seal täitsa olemas. Näitas oma vastvalminud Custom Shop Stratocasterit, tõeline meistriteos.
Kevade paiku pidi tal valmima ka vasakukäeliste Custom Shop Les Paul, mida ta lahkelt proovima kutsus - tuleb vaid ette helistada. Sai rääkida ka pillidest üldiselt - väga kasulik oli kuulata kogenud meistrimehe nõuandeid. Meeldivalt üllatas ka vasakukäeliste pillide rohkus seal poes - tervelt neli isendit ootas uut omanikku. Üks Apollo Stratocaster, mida Halvo pidas õnnestunud eksemplariks, siis oli seal üks must ESP/LTD EC401 ning üks must ESP/LTD Viper 50. Neljandat ma nüüd kahjuks ei mäleta. Kuid tundub, et hinnad on selles poes Eesti parimad, soovitan läbi astuda!

Uku
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Happy New Amp Day!

Ma alguses mõtlesin, et sa Blackheartist räägid. Ehmatasin ära, et mis mõttes 340 grammi ja patareidega. Siis tuli meelde, et tolle sa ostsid kasutatult, ja siis alles märkasin pildi peal ka Marshalli :P
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Uku

Post by Uku »

Faded wrote:Happy New Amp Day!

Ma alguses mõtlesin, et sa Blackheartist räägid. Ehmatasin ära, et mis mõttes 340 grammi ja patareidega. Siis tuli meelde, et tolle sa ostsid kasutatult, ja siis alles märkasin pildi peal ka Marshalli :P
Tänud!
Seda ma arvasin, et keegi satub segadusse - esmapilgul Marshallit ei märkagi :)
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
served

Post by served »

Olen proovinud seda võimu paar nädalat, kunagi. Ja mina küll ei soovitaks seda osta.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Locked