Kas selline pill tasub ostmist?
Kas selline pill tasub ostmist?
Tuulates netis jäi mulle silma Vintage V100 seeria kitarr. See on Les Pauli tüüpi kidra, mis oma mahedate toonidega mulle tohutult meeldib.
http://cgi.ebay.co.uk/VINTAGE-Guitar-V1 ... 45ef7d96b1
Les Pauli teeb ka Epiphone ja kindlasti veel paljud teisedki firmad. Aga kui võrrelda just Epiphone ja Vintage V100 Les Paul´i. Kumba eelistada ja miks?
http://cgi.ebay.co.uk/VINTAGE-Guitar-V1 ... 45ef7d96b1
Les Pauli teeb ka Epiphone ja kindlasti veel paljud teisedki firmad. Aga kui võrrelda just Epiphone ja Vintage V100 Les Paul´i. Kumba eelistada ja miks?
- Counterwise
Re: Kas selline pill tasub ostmist?
Kasuta foorumi otsingut. V100-st on siin korduvalt räägitud ja Vintage'i pillide kohta on eraldi teema ka olemas.
"Miks see kuradi võim viliseb, mul on kõik nupud ju põhjas!"
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
- karlapoiss
selle asemel et viriseda, vöiks inimest aidata !?Counterwise wrote:Kasuta foorumi otsingut. V100-st on siin korduvalt räägitud ja Vintage'i pillide kohta on eraldi teema ka olemas.
pm ise soovitaksin vintage kidrasi, kuna vintage kidradega nii ,et pane nt oirignaal gibsoni helipead ja täiuslik heli olemas.
Seekord ei öelnud Counterwise mitte midagi valesti. Lihtsalt võiks veidi foorumis ringi ka vaadata, mitte kohe tuimalt lahmima hakata. 

Mr. Southpaw
Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
Vox AC4 / Vox Mini 3
Jep, eriti kuna Vintage'i teema on siinsamas kohe järgmine.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Ma ühe küsimuse veel küsiksin, siis rohkem siia ei topi. Leidsin Vintage teemad üles.
Nagu ma aru sain, siis Vintage V100 on muidu korralik pill, ainult helipead tuleks ära vahetada. Aga kui osta sama tüübi pill, ainult, et Epiphone poolt tehtud? Kas sellega ma pääseksin helipeade vahetusest või on sellel mõni muu tüüpviga mis võib kimbutada?
Kui teate lisada, siis palju maksaks paremad helipead?
Nagu ma aru sain, siis Vintage V100 on muidu korralik pill, ainult helipead tuleks ära vahetada. Aga kui osta sama tüübi pill, ainult, et Epiphone poolt tehtud? Kas sellega ma pääseksin helipeade vahetusest või on sellel mõni muu tüüpviga mis võib kimbutada?
Kui teate lisada, siis palju maksaks paremad helipead?
Ei pea tingimata vahetama, võid ka tehasepeadega mängida.sebra666 wrote:Nagu ma aru sain, siis Vintage V100 on muidu korralik pill, ainult helipead tuleks ära vahetada.
Ma kahtlen, kas Epiphone'i tehasehelipead Vintage'i omadest oluliselt paremad on. Ma soovitaks sul võimalusel mõlemat pilli proovida ja ise otsustada, kumb rohkem meeldib. Vintage'i Les Paule on IS Musicus, Epiphone'i omi peaks nt. Stanfordis olema.Aga kui osta sama tüübi pill, ainult, et Epiphone poolt tehtud? Kas sellega ma pääseksin helipeade vahetusest või on sellel mõni muu tüüpviga mis võib kimbutada?
Seinast seina. Leiab tootjaid, kellelt saad kahest humbuckerist koosneva seti umbes 1000 krooniga, ning leiab ka selliseid, kellel üksainus maksab 1500-2000 krooni.Kui teate lisada, siis palju maksaks paremad helipead?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Oman ise antud isendit ning olen ka mitmeid teisi V100 mudeleid näppinud.
*Helipealüliti on üsna õnnetu, käib väga kergelt. Suures mänguhoos võid näiteks vastu minna, laivis oleks see üsna piinlik.
*Kaablipesa kipub osadel logisema, enamasti aitab lihtsalt kinni keeramine.
*Sõrmlaua bindingult võib leida liimi. Aitab mõni hea puhastusvahend, võid ka väga peene liivapaberiga ära nühkida.
*Pingutid ei ole kõige vägevamad, kipuvad alt vedama. Soovitaks vahetada Planet Wavesi, Groveri vms korraliku komplekti vastu.
*Nagu kitarridel ikka, kuluksid straplockid ära. Siis pole vaja muretseda, et kõvasti soolotades ning karme nägusid tehes kitarr järsku rihma küljest lahti tuleks. Lendab headstock ees põrandale ning avastad end kitarri najal nutmas - miks just minul pidi see juhtuma?! Vastus : sul ei olnud straplocke!
*Ülemine sadul on kräpp, nagu paljudel odavatel kitarridel ikka. Tasub vahetada. kuid variante on mitmeid - luust, grafiidist. Igalühel omad plussid ja miinused, oleneb muusikastiilist.
Helipead ei ole kindlasti esimene asi, mis vahetamist vajaks. Oleneb muidugi sinu stiilist, kuid sellise old school roki jaoks käravad nad küll. Kui soovid saundi paremaks teha, tasuks alustada GFS helipeadest. Selle raha eest on saundi küllaga, kuula näiteks Youtube videodest. Kui oled algaja, siis pole mõtet osta kalleid helipäid. Alusta odavamatest, kasva neist välja ning osta paremad. Ajapikku õpid saundi hindama ning tead paremini, mida sul täpselt vaja on.
Kui lähed Vintage V100 vaatama, siis pea meeles : kindlasti kontrolli kitarri helikandvust (ingl.k "sustain")! Korraliku sustainita Les Paul on nagu tissideta naine - pointless. Vaata ka seda, et kael oleks sirge.
Parimat soovides,
Uku
*Helipealüliti on üsna õnnetu, käib väga kergelt. Suures mänguhoos võid näiteks vastu minna, laivis oleks see üsna piinlik.
*Kaablipesa kipub osadel logisema, enamasti aitab lihtsalt kinni keeramine.
*Sõrmlaua bindingult võib leida liimi. Aitab mõni hea puhastusvahend, võid ka väga peene liivapaberiga ära nühkida.
*Pingutid ei ole kõige vägevamad, kipuvad alt vedama. Soovitaks vahetada Planet Wavesi, Groveri vms korraliku komplekti vastu.
*Nagu kitarridel ikka, kuluksid straplockid ära. Siis pole vaja muretseda, et kõvasti soolotades ning karme nägusid tehes kitarr järsku rihma küljest lahti tuleks. Lendab headstock ees põrandale ning avastad end kitarri najal nutmas - miks just minul pidi see juhtuma?! Vastus : sul ei olnud straplocke!
*Ülemine sadul on kräpp, nagu paljudel odavatel kitarridel ikka. Tasub vahetada. kuid variante on mitmeid - luust, grafiidist. Igalühel omad plussid ja miinused, oleneb muusikastiilist.
Helipead ei ole kindlasti esimene asi, mis vahetamist vajaks. Oleneb muidugi sinu stiilist, kuid sellise old school roki jaoks käravad nad küll. Kui soovid saundi paremaks teha, tasuks alustada GFS helipeadest. Selle raha eest on saundi küllaga, kuula näiteks Youtube videodest. Kui oled algaja, siis pole mõtet osta kalleid helipäid. Alusta odavamatest, kasva neist välja ning osta paremad. Ajapikku õpid saundi hindama ning tead paremini, mida sul täpselt vaja on.
Kui lähed Vintage V100 vaatama, siis pea meeles : kindlasti kontrolli kitarri helikandvust (ingl.k "sustain")! Korraliku sustainita Les Paul on nagu tissideta naine - pointless. Vaata ka seda, et kael oleks sirge.
Parimat soovides,
Uku
Last edited by Uku on 09 Dec 2009, 20:04, edited 1 time in total.
Mr. Southpaw
Vox AC4 / Vox Mini 3
Vox AC4 / Vox Mini 3
Ehk siis Uku jutu kokku võtteks. Kui oled täielik võhik, võta keegi teadjam poodi kaasa, muidu saad üsna kindlasti vasta perset
Oleneb muidugi müüast.

Hi-Gain
Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Kui rääkida teemal "Epiphone Les Paul vs Vintage V100", siis arvamusi on erinevaid.
Õige Epiphone Les Paul algab mudelist Standard (minu arvamus, ärge maha lööge). Pill näeb välja autentne, klassikalise välimusega seksikas elajas.
Studio mudel on nagu kohitud kõuts - pole ikka päris see (kuigi tal on mahagonist kere, mis siiski kõige tähtsam).
Special II on rohkem Fender Squieri isasema välimusega vend - lepast kere, suhteliselt odavad komponendid.
Mine proovi Epiphone Les Paul Standard ning Vintage V100 ära, see oleks kõige targem käik. Välimuse poolest on Epiphone veidi etem, Vintage'i headstocki disainer tuleks küll sunnitööle saata. Enam maitsetumat headstocki vist polegi olemas
Hind on hetkel Epiphone Les Paul Standardil ca 6200 krooni (Stanford Music) ning Vintage V100'l 4500 krooni, vist (IS Music).
Raudvara ning komponentide kvaliteet on umbes sama, nii et vali endale kitarr, mis on mugavam.
Ei saaks öelda, et üks oleks teisest parem. Kõik oleneb konkreetsest isendist, nagu pillide puhul ikka!
Siiski on mul karvane tunne, et Epiphone'i on hiljem lihtsam müüa. Kuid Vintage V100 on ka äärmiselt popp ja noortepärane.
Kui tekib küsimus, et miks on siis Epiphone Les Paul Standard palju kallim? Sellepärast on kallim, et tegemist on Gibsoni tütarfirmaga - seotus Gibsoniga tekitab Epiphone'i kitarri ümber automaatselt sellise valge kuma, nagu fantaasiafilmides näinud oled.
Kuid kui on tõesti vägev eksemplar, siis pole ju patt see 6200 krooni letile laduda - vähemalt on pill korralik ning ei kahetse midagi.
Uku
Õige Epiphone Les Paul algab mudelist Standard (minu arvamus, ärge maha lööge). Pill näeb välja autentne, klassikalise välimusega seksikas elajas.
Studio mudel on nagu kohitud kõuts - pole ikka päris see (kuigi tal on mahagonist kere, mis siiski kõige tähtsam).
Special II on rohkem Fender Squieri isasema välimusega vend - lepast kere, suhteliselt odavad komponendid.
Mine proovi Epiphone Les Paul Standard ning Vintage V100 ära, see oleks kõige targem käik. Välimuse poolest on Epiphone veidi etem, Vintage'i headstocki disainer tuleks küll sunnitööle saata. Enam maitsetumat headstocki vist polegi olemas

Hind on hetkel Epiphone Les Paul Standardil ca 6200 krooni (Stanford Music) ning Vintage V100'l 4500 krooni, vist (IS Music).
Raudvara ning komponentide kvaliteet on umbes sama, nii et vali endale kitarr, mis on mugavam.
Ei saaks öelda, et üks oleks teisest parem. Kõik oleneb konkreetsest isendist, nagu pillide puhul ikka!
Siiski on mul karvane tunne, et Epiphone'i on hiljem lihtsam müüa. Kuid Vintage V100 on ka äärmiselt popp ja noortepärane.
Kui tekib küsimus, et miks on siis Epiphone Les Paul Standard palju kallim? Sellepärast on kallim, et tegemist on Gibsoni tütarfirmaga - seotus Gibsoniga tekitab Epiphone'i kitarri ümber automaatselt sellise valge kuma, nagu fantaasiafilmides näinud oled.
Kuid kui on tõesti vägev eksemplar, siis pole ju patt see 6200 krooni letile laduda - vähemalt on pill korralik ning ei kahetse midagi.
Uku
Mr. Southpaw
Vox AC4 / Vox Mini 3
Vox AC4 / Vox Mini 3
- karlapoiss
nt: minu sgl on ära vahetatud: Raud (sillavärgid) epiphone omade vastu, nut grafiidist, ja helipead( need vahetaks lähiajal veelgi paremate vastu), input ära vahetatud.
hetkel ainuke jama on pingutid, käivad vägagi pehmelt,
switchi kohta nii palju ,et minul töötab see kenasti, käib mõnusa raskusega, mitte liiga kergelt ega ka liiga raskelt.
switchi kohta nii palju ,et minul töötab see kenasti, käib mõnusa raskusega, mitte liiga kergelt ega ka liiga raskelt.
Oli Epiphone'i raudvaral mõtet ka? Ning mille pealt sa raudvara võtsid?karlapoiss wrote:nt: minu sgl on ära vahetatud: Raud (sillavärgid) epiphone omade vastu, nut grafiidist, ja helipead( need vahetaks lähiajal veelgi paremate vastu), input ära vahetatud.
Mr. Southpaw
Vox AC4 / Vox Mini 3
Vox AC4 / Vox Mini 3
- karlapoiss
asi oli selles ,et värvisin need algul endal mustaks matt värviks
aga mingi imelik värk oli ja tänu sellele kadus maandus ja värvi hakkas suht kiirelt maha tulema , ja siis leittsin foorumist inimese kes oli nõus enda omad ära ärima.
epiphone studiolt peaks need pärit olema, aga nendel on noh raske seletada aga mingid asjad sees kui lükkan nt taili külge siis haaakub, vintage omadel ei haakunud. segaseks jäi vist.

epiphone studiolt peaks need pärit olema, aga nendel on noh raske seletada aga mingid asjad sees kui lükkan nt taili külge siis haaakub, vintage omadel ei haakunud. segaseks jäi vist.
Kroomi peale värvisid eksole ja pinda ka enne ei karestanud, ega ei puhastanud lahustiga?
FIGHT THE SYSTEM!
- karlapoiss
täpselt niirenn wrote:Kroomi peale värvisid eksole ja pinda ka enne ei karestanud, ega ei puhastanud lahustiga?