Suur probleem kitarri tremolo vedruga

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
rasmus1414

Suur probleem kitarri tremolo vedruga

Post by rasmus1414 »

Ma täna vaatasin, et mu kitarri sild ei olnud paraleelne kehaga. Lugesin selle kohta ja sain teda ,et peab kitarri tagaosast võtma ühe plastkaane ära ja siis vedrusid keerama. Ma keerasin neid vedrusid, kui kui ma olin silla paraleelseks kehaga saanud, siis olid kõik keeled väga häälest ära. Hakkasin keeli häälestama ja häälestamisel hakkas sild jälle ühele poole vajuma. Ma keerasin neid kruvisid vedrude juures jälle teistpidi, kuid ma läksin liiga hoogu ja keerasin need peaaegu täiesti kitarri kerest välja. Need tulidki täiesti välja ja mu sild läks nüüd täiesti pekkis ja ma ei saa millegipärast neid kruvisid enam aukudesse tagasi ka. On seda jura kuidagi võimalik ise parandada või pean kitarripoodi minema?
Faded
Moderaator

Re: Suur probleem kitarri tremolo vedruga

Post by Faded »

Miks sa neid siis tagasi ei saa?

Tegu on strati-tüüpi pilliga? Need lähevadki häälest ära, kui vedrusid sisse-välja kruvida, kuna vedrude pinge toimib otse vastu keelte pingele ning kahepeale kokku need määravad silla asendi. Kui sul sild oli kerest kõrgemal, siis järelikult oli keelte pinge suurem ning vedrusid oleksid pidanud sissepoole keerama, et nende vastupinget suurendada.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
rasmus1414

Post by rasmus1414 »

Ok, ma võtsin keeled sadulast ära ja sain nüüd kruvid aukudesse tagasi, kuid sild on nagu imelikult auku vajunud. Ma panen nüüd keeled sadula kinnitustesse tagasi ja hakkan vedrude pinget suuremaks keerama.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Auku vajus ta sellepärast, et keeled on maas ning seega pole midagi, mis teda kõrgemale tõstaks. Ära kohe hakka vedrusid sisse keerama. Keera nad lihtsalt niipalju sisse, et välja ei hüppa, siis pane keeled häälde ja alles siis hakka tasapisi vedrude pinget suurendama. Mitte liiga palju korraga, iga veidi aja tagant kontrollid silla asendit ja häälestad keeled üle.
rasmus1414

Post by rasmus1414 »

Kruvid ei taha eriti enam sisse minna ega kinni jääda, kas on äkki mingi vigu kruvide augu keermesse tulnud?
Ma pigem lähen esmaspäeval Stanfordi, keeran muidu kitarri veel rohkem tuksi.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kumb siis - kas ei taha sisse minna (auk liiga väike) või ei taha kinni jääda (auk liiga suur)? Kui sa neid lahti keerasid ja nad hooga välja tulid, siis võisid nad jah augu keerme ära lõhkuda. Puit on ju võrdlemisi pehme materjal. Võid proovida nt. tiku pooleks ajada ja auku sisse liimida, siis peaks paremini hoidma. See on nt. rihmanuppude kruvide puhul tavaline nipp.
rasmus1414

Post by rasmus1414 »

Auk on liiga suur. Ma ei hakka eam midagi rohkem tegema vaid viin esmaspäeval parandusse.
cooloox

Post by cooloox »

kuulsin sihukest asja et noh miks yldse sild läheb ära paralleelist, kui sa oled pannud jämedamad keeled peale, siis tuleb sinna lisada veel yks vedru
rasmus1414

Post by rasmus1414 »

Sild võib paralleelist ära minna ka lihtsalt uute keelte vahetusel.
served

Post by served »

Kõike võib juhtuda. Aga miski ei seleta seda, miks kruvi augud järsku suuremaks lähevad. Vähemalt iseenesest seda ei toimu.
Antud teemast nagu hetkeks väljenduks fakt, et pilli mees peaks muretsema oma pilli pärast, kui keeli vahetab. Tegelikult on asi üsna lihtne ja tuleb ise natukene kaasamõelda.
Ise antud probleemi lahendades oleks kõige hõlpsam teha puust tikud ja liimisena need sinna auku sisse kopsida. Hiljem kui liim kuiv , puurid uued augud ette ja keerad kruvid tagasi. Või kui sa tremolot niikuinii ei kasuta, siis blokeeri see lihtsalt ära.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
tykonu

Post by tykonu »

Mis on keha?
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kitarri kere. Ei tohiks ju olla raske aru saada?
greencow

Post by greencow »

tykonu wrote:Mis on keha?
Keha on piiritletud ainehulk, mida iseloomustavad geomeetrilised mõõtmed ja mass.
rasmus1414

Post by rasmus1414 »

Mul on nüüd kitarr enamvähem korras, kuid mul tekkis küsimus: Miks peab üldse sild kitarri kerega paralleelne olema?
sipelgas

Post by sipelgas »

Ebaproportsionaalne?
Locked