Nõuka-aja kitarrid
Nõuka-aja kitarrid
ural vist oli firma nimi mingi vene elktrikas kolm heli pead oli jne edasi on see hea kitarr ?? või mis iganes kas see firma yltse tuntud lihtalst huvi pärast uurin .... 

Re: kyssa
Arvan, et see kitarr on umbes sama kõrgel tasemel koostatud kui sinu laused.
Tean küll seda tolerantsuse teemat, aga sellist asja ei ole võimalik taluda.
Leidsin google'it kasutades selle kitarri üles, aga ei ütle, mis ma otsingusse kirjutasin.
Tean küll seda tolerantsuse teemat, aga sellist asja ei ole võimalik taluda.
Leidsin google'it kasutades selle kitarri üles, aga ei ütle, mis ma otsingusse kirjutasin.
Last edited by KurjusIse on 29 Nov 2009, 20:34, edited 1 time in total.
Tule Ansip appi, mis "õigekiri" see siin on.
Mr. Southpaw
Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
tänud xD ma olen loll ja andetu xD ..... kõike head ma lootsin midagi teie kogemusest selle firma kohta midagi teada saada aga kuna ma nii jõhkralt ära sain siis ma ei viitsi teiega asju ajada ... eks ma ise ka veits syydi nõksuke võssa sõnastasin aga jah kõike head .............
Kui keegi pakub võileivahinnaga seda müügiks siis miks mitte osta. Kui suureks kasvad on ta Euroopas ehk kollekstsionääride hulgas hinnas.Ronald wrote:ural vist oli firma nimi mingi vene elktrikas kolm heli pead oli jne edasi on see hea kitarr ?? või mis iganes kas see firma yltse tuntud lihtalst huvi pärast uurin ....
Googlest esimese asjana leidsin sellist informatsiooni. tõlkisin osa juttu ära.
http://cheesyguitars.com/ural.html
Ural
Model 650
Sverdlovsk'is asuv klahvpillide tehas tootis erinevaid oreleid ja süntesaatoreid, kuid oli peamiselt tuntud oma kitarride poolest. Tegelikult mitte kitarride vaid ühe kitarri. Kui tehas oli mõned aastat tootnud Tonika kitarri, otsustati oma mudel disainida. Kuigi kutsutud “Ural”, polnud see kitarri nimi vaid bränd: kõik Sverdlovski kitarrid ja bassid kandsid kaelaplaadil graveeringut “electric guitar Ural”. Selle kitarri tegelik nimi oli Model 650 või 650A. Erinevus mudelite 650 ja 650A vahel seisnes nende pingutite asukohtades ja mitmes kosmeetilises detailis.
See oli kõige populaarseim ja saadavaim Nõukogude kitarr. Viimased uuringud seerianumbritel (Lordbizarre) annavad umbkaudseks tootmiskvantiteediks 10,000+ 650 kitarri aastas. Varaseimatest 650’st mida me oleme näinud, kannavad lülitil numbrit 1975, seega me oletame, et tootmine algas 1975. aastatel. 80-ndate aastate keskpaigaks oli toodetud rohkem kui 150 000 kitarri. Regulaarselt telliti neid ametiühingute ja koolide poolt, peaaegu et iga Nõukogude kitarrist mängis seda mingil hetkel. Isegi tänapäeval, mil Venamaal on tunduvalt rohkem asju saada, püsib 650/Ural populaarseima algajate kitarrina. Noored kitarristid saavad selle osta vähem kui 100 Dollar’i eest, mis pole üldse halb kuna kõik mängivad sellega.
Ural oli Nõukogude toodang. Mis ei tähenda et see oli ilmtingimata tervenisti masinatega tehtud, aga kõik osad olid standartsed ja inimesed kes need disainisid, ei mõelnud kitarri kõlale ja tunnetusele. Võib leida hea puusepa nende kitarride valmistajate hulgast aga puudus inimlik lähenemine. See on miski, mis on Nõukogude süsteemile omane. Seal puudusid kvaliteetsed tooted. Kõik pidi olema nõnda hea, et kõlbaks kõigile ja seal leidus ainult üks kvaliteedi tase, mille määras standardibüroo. Ei saanud olla väikest kvantiteeti häid kitarre, sest see rikkunuks võrdsuse kitarristi hulgas, kes olid Nõukogude elanikud. Leidus suurel hulgal madala kvaliteediga kitarre paljudele inimestele. Ja Ural oli nende seast ilmselt parim.
Ural on raske instrument. Venemaal leidub palju puitu ja Ural’I konstruktorid olid kindlad, et hea kitarr ei tohi ühegi tingimuse all puruneda. Seega kael ja kere tehti raskest puidust, kaelaraadius on väga väike – see on peaaegu poolring, väga raske haarata (ja murduma). Erinevalt teistest Nõukogude kitarridest, on Ural’il suhteliselt pikad sarved, eriti ülemine, ricenbackeri stiilis sarv. Kitarripeal on iseloomulik “samurai” kuju [las ma lisan, et Yamaha laskis hiljuti käibele hästi disainitud kitarri, mille samurai pea ja helipeade konfiguratsioon on sarnased Nõukogude kitarrile Solo II. Nad väidavad, et need omadused on innovatiivsed, aga meie teame kust need on pärit…. Kas neil on Vladivostokis muusika poed?]
Kõikide Nõukogude kitarride elektroonika on hullumeelne. Tänu raudsele eesriidele ei teadnud keegi kuidas valmistada elektrikitarri, kuid seal leidus palju inimesi, kes olid kogenud raadio-, audio-, ja teiste elektroonika aladega. Leidus kitarre sisseehitatud efektidega, erinevad lülitide ühendused, stereo väljundid jne. Mida tavaliselt nimetatakse kellad ja viled.
Uraliga õnnestus mul mängida ainult paar korda, kui olin väga noor ja kogenematu. Tollal olin väga õnnelik, et mul oli odav Jaapani Hericaster ja Ural oli suur üllatus minu jaoks: ta oli väga, väga raskelt mängitav, kinni hoida ja kaelast oli raske haarata. Keeled olid väga kõrgel, tuimad ja isegi akordide mängimine esimestelt positsioonidelt oli piinarikas. Tugeva mehe kitarr , seda kindlasti.
Üldine mulje on, et Ural on raske kitarr – raske mängida ja raske purunema. Samuti on raske rääkida inimestega, kes mängivad Uraliga – kui ma küsin urali kohta spetsifikatsioone, detaile jne., kipuvad nad kasutama ainult vägisõnu: shit. flat iron.
kirjavigu leidub rohkesti (tõlkisin ise kiiruga), saab kõhutäie naerda
Last edited by koulu on 01 Dec 2009, 13:04, edited 4 times in total.
12.11.2008
23.05.2009
05.09.2009
11.11.2009
28.11.2009
18.12.2009
22.01.2010
23.05.2009
05.09.2009
11.11.2009
28.11.2009
18.12.2009
22.01.2010
Re: Nõuka-aja kitarrid
Minu lemmikuteks sellest ajast ilmselt oleks siis Musima Lead Star, mille Villu Tamme on lihtsalt südamesse mänginud. Teiseks oleks mingi Jolana Basso misiganes number. See veidra kujuga, millest Villu kunagi ka kitarri ehitas vist.
Re: Nõuka-aja kitarrid
Ise otsin tükk aega juba nõukogude-aegseid elektripille taga, noh, lihtsalt eksperimenteerimiseks ja huumori mõttes...No ei leia siitkandist kedagi, kellel oleks mõnd, mida võiks mängimiseks paluda korraks. Tean, et eks nad parajad labidad ole, aga noh, niisama... Ostma ka nagu ei kipu...