Nimelt olen tegemas valikut, kas hankida koduseks kitarrist hääle välja võlujaks mõni mikro-kombo võimudest (microcube, DA5 jms) või siis hoopis mõni kompktne efektikas (pocket pod, G2 vms).
Olen suht algaja mängija ning see oleks mu esimeseks kidrast hääle välja võtjaks. Kasutaksin seda kodus harjutamiseks. Praegu ei ole mingeid plaane ega ambitsioone grupiviisiliseks tegutsemiseks ehk bändis osalemiseks, aga see võib muutuda (kõik on ju allahi teha). Võib juhtuda, et aegajalt tahaks ükskõik kumma apastraadi reisile kaasa võtta.
Ma ei plaani osta suuremat ja kallimat kui üks neist variantidest, nii et mind ei maksa hirmutada juttudega "kumbki neist pole õige". Mind huvitaks, kumb sellest valikust võiks olla parem ja mis argumentidega.
Ma olen välja mõelnud rea mõlema süsteemi puuduseid ja plusse:
Väikesed võimud on suht tagasihoidliku võimega korralikku häält teha (võrreldes suurte, "päris" võimudega), puudu jääb võimsusest, hääl kipub olema mitte väga sügav ja efektid piiratud võimalustega. Kui tekiks soov bändiga tegelema hakata, tuleks tõenäoliselt ikka korralikum tehnika lisaks osta. Samas saab vajadusel neist kogu tuba täitva hääle (lärmi) ikka kätte, tõmba vaid kõrvaklapipulk välja ja keera volüümi.
Väikesed efektid aga on väidetavalt oma häälelt ülemäära digitaalsed, mitte-naturaalsed. Nad söövad patareisid oluliselt isukamalt väikestest võimudest, kuid adapter võib oluliselt mõjutada hääle kvaliteeti (väidetavalt). Samuti on tülikas vajadusel kodustes oludes neist valjema hääle väljaurgitsemine (lisajuhe pluss muusikakeskus jms. Aegajalt võib ju tekkida vajadus naisele häppibööfdeid tinistada või sõpradele pärast kolmandat konjakit paar kõvemat riffi sikutada

Olen ise natuke kasutanud microkubet, mis jättis täitsa okidoki mulje, väikeste efektidega puudub igasugune kogemus. On ehk kellelgi mõlemat liiki apastraadiga kogemusi ja oskaks arvamust avaldada?