Marshall MG15

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Epicus

Marshall MG15

Post by Epicus »

Paar küssat selle kohta: esiteks, miks see on tagant täiesti kinni ehitatud? Kruvisin tagumise paneeli ära ja sound läks tuntavalt paremaks - st. selgemaks.Kinnise tagapaneeliga on sound kuidagi ühtlane muda, nüansse ei erista ja muide tundub, et vilesse ka nii kergelt ei lähe.Vahe on muidugi väike, aga siiski tuntav.
teiseks, kas on mõtet sel võimul valjukas ära vahetada? Et 8" asemele panna näiteks 10"? Kas see annaks miskit juurde?
Ja kas võimu ennast annaks mingi vidina äravõtmisel või juurde/vahele panemisega paremaks muuta?
Yamaha, Marshall, Boss.
served

Re: Marshall MG15

Post by served »

Üsna õnnetu võim on see.
Kui sa seda võimu lahtiselt kasutad, siis varsti on valjukas läbi.
Kinnine kast on selle jaoks et kõlaril aidata madalamalt mängida. Et siis kinnine kast aitab membraani kinni pidada, muidu hakkab peeretama. Võim ise üsna kehva. Mingit ime võimu sellest niikui nii ei saa. Ei näe eriti põhjust miks seda ümberehitada.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
greencow

Post by greencow »

served wrote: Kui sa seda võimu lahtiselt kasutad, siis varsti on valjukas läbi.
Sekundeerin. Ja see võib päris kiiresti juhtuda....
J.

Post by J. »

ja open back võimudel/kabinettidel peab pidevalt valjukaid vahetama?
šhuubiduubi
greencow

Post by greencow »

Ei... Need elemendid on erinevad....

Suletud kabineti elemendil on arvestatud sellega et ta tekitab edasi tagasi liikudes vastavalt rõhumuutusi. need rõhumuutused aga vähendavad elemendi liikumise amplituudi. Kui nüüd need rõhud ära kaovad kasvab elemendi liikumise amplituud piisavalt palju et lõppeda koonuse rebenemisega.

Lihtne füüsika...
Epicus

Post by Epicus »

Ahaa.Selge.Aga ma oletan, et valjukas läheb sel juhul läbi, kui ikka väga kõvasti mängida.Harva juhtub, kui keeran vol nupu üle poole, enamasti jääb see vahemikku "kell 9 -12".Sel lihtsal põhjusel, et ma ei ela majas üksi ja kui ka elaks, siis väikses toas ei kannata mu kõrv kõvasid detsibelle välja.Kõrvaklappe ma muide vihkan, et kui mõni soovitaks läbi nende mängida.Et kas siis ka vaiksemalt mängides (kui valjukas liigub vähem)mõjub see valjukale halvasti? Ja mulle tundub just, et tagant lahti on sound parem - tagant kinni hakkab just peeretama, ka siis, kui bass täiesti nulli keerata...
Mul polegi hullu plaani seda võimu kuidagi tuunima hakata, küsisin niisama, et kas on mingi lihtne nipp, mille muutmisega läheb asi paremaks.Kui pole, ei ole hullu.
Ja veel - kas kitarrivõimu valjukas on mingite teiste parameetritega kui tavaline, mõni muusikakeskuse valjukas näiteks? Või valjukas on valjukas?
Yamaha, Marshall, Boss.
served

Post by served »

kitarrivõimu valjukal on teistsugused parameetrid. Mängib teatud sagedusvahemikku. Muidugi see ei tähenda et mõni tava kõlar sellega hakkama ei saa. Peab lihtsalt parameetreid teadma.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Kert

Post by Kert »

Yldiselt on kitarri kölari elemendid väiksema amplituudiga ja töstavad kesksagedusi rohkem esile.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kitarrivõimudele mõeldud valjukad lõikavad kõrgema otsa suht järsult maha, kuskilt 3-5kHz kandist vist juba. Samas hi-fi kõlarid mängivad ikka terve 20-20000Hz maha (ehkki mingi EQ on ka neile sisse ehitatud).
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Locked