Siin teemas võiks siis rääkida sellest, mis võtteid keegi oma kitarri kere ja kaela puhastamiseks kasutab.
Minu probleem seisneb selles, et ostsin kitarri, mille eelmine omanik ei näinud puhastamisel erilist mõtet. Ta on küll kõigest 5 kuud vana, kuid välja näeb tõeline juust. Instrumendil on kõvasti sõrmejälgi, tolmu, krihvivahed on mustad. Lapiga sain kere pealt suurema mustuse maha, kuid ikka on selline paras rasvakiht peal. Kas on võimalik koduste vahenditega kitarr läikima lüüa või peab ikka R Musicusse (olen nende truu klient) sammuma ning soetama endale kas Dunlopi või GHS'i puhastusvaha?
http://www.muusikariistad.ee/?option=co ... laduId=859
http://www.muusikariistad.ee/?option=co ... laduId=862
Samuti sooviks sõrmlaua puhtaks saada, mida soovitate?
Ette tänades,
Uku
Kuidas puhastada oma kitarri?
Kuidas puhastada oma kitarri?
Mr. Southpaw
Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
Vox AC4 / Vox Mini 3
Re: Kuidas puhastada oma kitarri?
Sõrmlauale peaks parim sidruniõli olema ja pilli ennast võid (enamvähem)ükskõik mis keemiaga puhastada, kuna seda plastvärvikihti, mis tänapäeval enamusel pillidel peal on, ei ohusta eriti miski. Ise kasutangi ainult sidruniõli ja kui pill peaks määrduma (mida eriti ei juhtu), siis tõmban niiske paberiga üle. Sõrmejälgede eemaldamisel ei näe erilist mõtet, kuna need tekivad kohe uuesti ja pidevalt kasutuses olev pill ei peagi läikima nagu mingi iluasi. Vahel kasutan mingit pintslit ka, et sadulate vahelt tolmu kätte saada.
FIGHT THE SYSTEM!
Ise kasutan sellist komplekti:

Kuna mul must läkiv kitarr (väga kergelt on tolmu, sõrmejälgi jms näha), siis pean päris tihti puhastama. Komplektis on siis kere poleerimisvahend, keelte puhastusvahend (tundub olema kange kraam, puhastan sellega vahepeal ka sõrmlauda), sidruniõli ning puhastuslappi. Kui kogu kremplit korralikult kasutada siis on päris suur tõenäosus laksu alla jääda - haiseb hullemini kui puskar
Aga minuarust töötab täitsa hästi.

Kuna mul must läkiv kitarr (väga kergelt on tolmu, sõrmejälgi jms näha), siis pean päris tihti puhastama. Komplektis on siis kere poleerimisvahend, keelte puhastusvahend (tundub olema kange kraam, puhastan sellega vahepeal ka sõrmlauda), sidruniõli ning puhastuslappi. Kui kogu kremplit korralikult kasutada siis on päris suur tõenäosus laksu alla jääda - haiseb hullemini kui puskar
Riistvara:
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
- Counterwise
Kere niiske rätikuga, sõrmlaud sidruniõli, is's 65 krooni, ja mingi harjaga. Kui puhtaks nühitud, panna veidi sidruniõli peale ja lasta sisse imbuda.
"Miks see kuradi võim viliseb, mul on kõik nupud ju põhjas!"
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
Millalgi kui ma keeli vahetasin oma stratil, siis ma puhastasin lapiga mustuse sõrmlaualt maha. Seejärel määrisin sõrmlaua hariliku toiduõliga üle. Lasin minutikese seista ja siis eemaldasin liigse toiduõli. Korralikult käisin lapiga sõrmlaua ikka üle, et ta ei hakkaks hiljem sõrmi määrima jne. Mulle tulemus meeldis, andis sõrmlauale värskema mulje. Ma usun, et see peaks ka päästma sõrmlaua praegunemisest kui ta liialt kuivaks läeb või midagi sellist. Panin pillile uued keeled peale, ja kordagi polnud probleemi, et toiduõli oleks välja immitsend ja sõrmed õliseks teinud. Seega loen selle eksperimendi kordaläinuks.
Õli ei kaitse sõrmlauda mitte pragunemise, vaid sõrmede küljest tuleva higi ja mustuse eest.
Igaks juhuks olgu siinkohal ka mainitud, et vahtrast sõrmlaudadele õli panna ei tohi. Need on lakitud ja mingit hooldust ei vaja. Õli on ainult lakkimata sõrmlaudadele (nt. palisander, eeben jne).
Igaks juhuks olgu siinkohal ka mainitud, et vahtrast sõrmlaudadele õli panna ei tohi. Need on lakitud ja mingit hooldust ei vaja. Õli on ainult lakkimata sõrmlaudadele (nt. palisander, eeben jne).
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Kergelt niiske lapiga saab teha imesid - tõmbasin oma mati LTD sellega üle ning kuivatasin kuiva lapiga. Pill näeb välja nagu uus 
Mr. Southpaw
Vox AC4 / Vox Mini 3
Vox AC4 / Vox Mini 3
Uku wrote:eelmine omanik ei näinud puhastamisel erilist mõtet. Ta on küll kõigest 5 kuud vana, kuid välja näeb tõeline juust.