palun abi.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
mbn15

palun abi.

Post by mbn15 »

ostsin endale kitarri fender telecaster. Aga kitarril on selline viga, et kui vajutan keelt natuke tugevamini, läheb noot kohe häälest ära. kas aitaks näiteks see, kui ma vahetaksin ära keeled?
ette tänades.
mbn
renn

Re: palun abi.

Post by renn »

Ilmselt on need siis uued keeled ja alles venivad paika. Aitab see, kui keeli natuke näppudega venitad ja häälestad uuesti. Vaata ainult, et liiga palju ei pinguta, lähevad katki veel.
FIGHT THE SYSTEM!
mbn15

Post by mbn15 »

selles ei saa viga olla, sest keeled olnud peal juba umbes pool aastat. aga kui suurt rolli mängib see, kui ei ole ära tehtud täppishäälestus.
renn

Post by renn »

Kui pole oktaveid paika pandud, siis häälest ta ikkagi ära ei lähe. Häälest on ta mingis mõttes ära küll, aga pingutid hoiavad ikka keelt sama moodi kinni.
FIGHT THE SYSTEM!
mbn15

Post by mbn15 »

aga äkki on mul liiga pehmed keeled. aga kui ma ostaksin tugevamad keele?
mbn15

Post by mbn15 »

asi pole selles, et pill läheb pingutitest häälest ära. kui vajutan keelt liiga tugevasti krihvi, siis noot ei häälestu.
Counterwise

Post by Counterwise »

jah, nii juhtub kõikide kitarridega, ära vajuta nii tugevasti.
"Miks see kuradi võim viliseb, mul on kõik nupud ju põhjas!"
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!

Post by ville »

mbn15 wrote:selles ei saa viga olla, sest keeled olnud peal juba umbes pool aastat. aga kui suurt rolli mängib see, kui ei ole ära tehtud täppishäälestus.
Kõigepealt pane oktaavid paika. Kui keeled omavahel ei häälestu üle kaela, siis on asi just selles. Kui üksiku keele võtmisel mistahes positsioonist see kõrgemaks läheb, siis see võrdub bendimisega ja sel juhul poleks kohane sulle Jõudu! soovida. :D
letsrock

Post by letsrock »

mbn15 wrote:aga äkki on mul liiga pehmed keeled. aga kui ma ostaksin tugevamad keele?
Kui keel on nõrgalt vajutades hääles ja tugevalt vajutades häälest ära, siis on selge, et põhjus on nii keelte pinges ja vajutamises. Näiteks 2. ja eriti 3. keelt ei tohi kunagi vajutada esimeste krihvide kohalt kõvasti, isegi, kui on suht jämedad keeled.
Keep rockin
Locked