On keegi proovinud slide'i veinipudeli kaelast teha? Tuli see mõte ja mõtleisn et järsku keegi on juba proovinud ja on mõnda soovitust kuidas ääred ümaraks saada ja millega saagida vms.
Saab ikka ja väike ei tohiks ka olla - pudel ja kael peavad lihtsalt vastavas pikkuses olema. Igatahes võiks see algmaterjal olla midagi jämedama seinaga, st vähemalt mul on tunne et õhukese seinaga klassslaididel pole nagu eriti saundi. Ise läksin kunagi rauasaega kallale ja entusiasm jahtus üsna kiiresti - klaas on ikka üsna kõva materjal. Pärast ümardada saab nt viiliga ja hiljam liivapaberiga või kui kettalt tuleva sodijoa kindlasti endast eemale juhid ja miski maski hingamisteedele ette paned, siis miks mitte käsifreesiga.
Kirveraidur wrote:Saab ikka ja väike ei tohiks ka olla - pudel ja kael peavad lihtsalt vastavas pikkuses olema. Igatahes võiks see algmaterjal olla midagi jämedama seinaga, st vähemalt mul on tunne et õhukese seinaga klassslaididel pole nagu eriti saundi. Ise läksin kunagi rauasaega kallale ja entusiasm jahtus üsna kiiresti - klaas on ikka üsna kõva materjal. Pärast ümardada saab nt viiliga ja hiljam liivapaberiga või kui kettalt tuleva sodijoa kindlasti endast eemale juhid ja miski maski hingamisteedele ette paned, siis miks mitte käsifreesiga.
Klaasi, muide, lõigatakse vee all - paned suurde kaussi vee, võtad tavalised käärid (millega ema riiet ei lõika, sest on ju üldteada, et ka paberi lõikamine nürib kääre) kätte ja annad tasapisi minna....tasapisi.
Mulle endale meeldib kah klaas kõige enam. Siiski on vanast rattalenksust saetud & IMELISELT poleeritud "sõrm" kõige parema soundiga. Täpselt nii, nagu mõned vedelas olekus legaalsed asjad. Hetkel. Period.
Aa, jäi märkimata, et on mängitud igasuguste asjadega (slide`i siis) - trummiharjade pidemetega, mis kindlasti väga kallid, aga mind ei kottind; siis loomulikult kõik kättesaadavad pudelid/purgid...Seda siis juhul, kui oma riistu(a) kaasas pold.
No ühesõnaga - see pole anomaalia, kui mängid peldikupoti harjavarrega. Tuld.
Kuumaga ehmatamine on jah vist kõikse tavalisem viis - teine variant lõng ümber siduda ja see põlema panna.
Kõige ekstreemsem seni ehk täis õllepudeliga olnud slaidida - küll aga sai õllel sest vehkimisest üsna kähku siiber ja nii mina kui kitarrikael pidime väikese puhastuse ette võtma. (pill tuleb pika ilu, ehmatus pika eputamise peale)
ma tegin ka igat pidi bensuse nööri ja ehmatamisega, aga suht tüütu jukerdamine on see.. esiteks õiget kaela on raske leida ja ta ei murdu alati sealt ära kust see nöör oli..
ma olen neid kunagi teinud üsna mitu (mehaanilise lõikega , statsionaarse käia küljes oleva suure lõikeketta peal ettevaatlikult ringiratast pidi soont lõigates) , õnnestumise protsent oli alla 50 (kippusid viimase lõike juures mõranema ükskõik kui ettevaatlikult teha) ja vastik klaasitolm kah mitte just kõige tervislikum. Kusjuures pudeliklaasil ja pudeliklaasil on üllatuslikult väga suur vahe - need, mis kergemini õnnestusid, olid pehmemad ja need, mis siledamalt keele peal liikusid, kippusid viimase lõikeringiga ikka mõraseks minema. Lõpuks tundus kõige mõnusam hoopis mootorratta lenksust lõigatud jupp sileda kroomiga.