Olen mänginud üsna suvalistesse 4x12 kastidesse lavadel ja prooviruumides ning kuuldes, kuidas iga kast kõlab nii kuradi erinevalt sai siiber, et kidra toon kogu aeg kõigub ja kuskilt peab kompenseerima midagi. Kuna praegu suuri rahapakke näpu vahel ei ole siis otsustasin DIY variandi peale.
Appi tuli üks teine foorumi kasutaja, kes andis mulle lahkelt ühe Tesla PA kasti, mis ilma esipaneelita nägi välja selline:

Plaan oli jägmine:
Osta sisse suure võimsusega valjukas, katta kast pea moodi punase tolexiga ja beeži riidega. Panna äärtesse kuldne piping, peale Marshalli Vintage käepide.
Tükk aega pusimist on seljataga ning tolex on eemaldatud, käepidemete ja jacki auk on kinni liimitud, esipaneeli toestusraam on kohendatud, kase liimpuidust on uus esipaneel tehtud, sisse on ostetud 150W Eminence'i Texas Heat valjukas.
Valjukas sai pühapäeval umbes 4 tundi 50Hz juures laua peal suriseda, et ta sisse töötaks.
Eile panime kasti sisse. Võim ja telecaster järgi.

Kui võim keerata 7 peale (tegu on ilma master volüümita võimuga), siis hakkab toon sulama. Eriti mõnus ja mahe mahlane bluusi sound a'la Robben Ford, oleks stratocaster ka võtta siis ma arvan, et ei jääks Hendrixistki asi kaugele. Ja mida enam peale keerata, seda rohkem sulama hakkab. Päris põhja ma keerama ei hakanud, siis tuleb selline Van Haleni esimese albumi draiv, aga kõlar ei pruugi seda päris taluda ja tele ei ole see pill kah.
Aga jah, senimaani on kulutatud vaid 900 krooni selle kasti peale ja natuke tööaega. Ja tulemus lüpsab minu jaoks ära kõik teised kastid, mida ma selle võimuga olen proovinud. Edasi tuleks viimistleda, aga kui seda teha korralikult ja korralike vahenditega, läheb see maksma umbes 2,5K ning hetkel seda plönni mul pole. Aga küll ta tuleb lähi kuudel.
Ja millalgi teen ka heliklippe, kui kõlar on täitsa sisse töötanud ja aega on tsivilisatsiooni kõrvust kaduda.