keelte probleem
keelte probleem
Mu sõber kurtis, et ta kitarril tõmbuvad 3 peenemat keelt täies pikkuses mustaks.
Keeled olid peal umbes kuu ja väga iga päev ta pole mänginud ja keeled on tõmbunud täies pikkuses mustaks ja siis nad on sellised veidrad sõrmede all, libisemisvõime on vähenenud. Tavaliselt on ta ka käpad enne mängimist puhtaks pesnud.
Keegi kuutab ette milles see probleem võib olla??
Keeled olid peal umbes kuu ja väga iga päev ta pole mänginud ja keeled on tõmbunud täies pikkuses mustaks ja siis nad on sellised veidrad sõrmede all, libisemisvõime on vähenenud. Tavaliselt on ta ka käpad enne mängimist puhtaks pesnud.
Keegi kuutab ette milles see probleem võib olla??
Re: keelte probleem
korstnapühkja käis salaja ta kidra näppimas?
Kas need on teraskeeled või nikliga kaetud. Terasel võib mingite reaktsioonide tõttu tekkida must oksiid. Äkki ei kuivata peale pesemist korralikult käsi ja ajab rooste või on näppudest tulev higi nii karmi koostisega.
FIGHT THE SYSTEM!
Teras võib täiesti mustaks oksüdeeruda?
Ma arvan, et tõesti võib olla asi higistamises ja siis selles, et ehk pole keeled selle nikliga kaetud.
Suured tänud
Suured tänud
Terase sees olev raud võib mustaks oksüdeeruda küll. Olenevalt mitu hapniku aatomit seal on on see kas punane või must ja mingi värv oli vist veel.
FIGHT THE SYSTEM!
selle kohta ma ei tea küll öelda.
Kuigi ma arvan, et mul on küll toas pisut niiske, aga endal on keeled korras.....
aga kas see õhuniiskuse teema siis paneb samuti oksudeeruma??
Kuigi ma arvan, et mul on küll toas pisut niiske, aga endal on keeled korras.....
aga kas see õhuniiskuse teema siis paneb samuti oksudeeruma??
Lihtsalt niisukuse käes peaks see pruunikaspunane rooste tulema, samas võib ta seal keele peal lihtsalt tumedam tunduda. Muidgi kui jniiskus on nii kõrge, et keeled roostetavad, siis see pole pillile eriti hea.
FIGHT THE SYSTEM!
- liivainimene
Eks ta vast rooste ole jah. GHSi keeled?
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Pillil alguses ma ei tea mis keeled olid, kuid need läksid kahj mustaks. Hiljem pani ta pääle Harley Bentoni kümnese komplekti ja need on samuti mustad.
Mina kasutasin kah paar kuud just neid samu Harley Bentoni keeli ja need püsisid mul vägagi hästi.
Mina kasutasin kah paar kuud just neid samu Harley Bentoni keeli ja need püsisid mul vägagi hästi.
3 peenemat lähevadki mustaks, firma pole üldse tähtis. Ja see on märk, et aeg on (üsna varsti) keeli vahetama asuda, sest mõne päevaga nimetatud asi kindlasti ei juhtu. Nimetatud fenomeni saab venitada keelte puhastamisega tingimata iga kord ENNE mängima hakkamist (ise teen seda tavalise valge viinaga - vana äraproovitud nipp ja spetsvahendeid lihtsalt ei salli), võimalusel teha sama ka peale mängu. Kui viimane ära ununeb, siis vähemalt OTSEKOHE pärast mängimise lõpetamist kuiva ja mitte karva-ajava lapiga üle tõmmata (ise teen seda ka keikal suvaliselt lugude vahel) ja igal juhul ka altpoolt, sest kogu põhiline saast koguneb keelte alla. Loomulikult peavad käed olema puhtad, aga pidasin "mängima hakkamise" all silmas keikade tegemist, ja kuigi ka nendel olen alati püüdnud iga breigi ajal käsi pesta, hakkavad need ikka ju higistama. Ja kui siis 4-5 setti maha oled pannud, võib ette kujutada, mis keeltele külge jääb.
Ja no puhastamise all pidasin silmas ikka kõiki, mitte ainult kolme.
Ja no puhastamise all pidasin silmas ikka kõiki, mitte ainult kolme.
Julgeks vaielda. Ma soovitaks just proovida erinevate tootjate keeli ja omale sobiv leida.ville wrote:3 peenemat lähevadki mustaks, firma pole üldse tähtis.
Mina näiteks leidsin, et mulle sobivad kõige paremini Rotosoundi, british steels, stainless.
Paar eelnevat varianti läksid mõne päevaga täiesti mustaks, olgugi et kasutasin alati fastfreti enne ja peale mängimist. Rotosoundi omad püsivad mul kuu aega täiesti puhastena, ei raatsi vahetadagi. Ühesõnaga, tuleb oma näpuhigikeemia jaoks sobivad keeled leida.
No näed siis. Mul püsivad Ernie Ball`id, milledele lõpuks tagasi maandusin, olles pika aja jooksul mänginud väga paljude erinevatega, kah üle kuu täiesti puhtana. Aga lõpuks on ikka mustad. Ja mina isiklikult ei osta keeli proovimaks, millal need mustaks lähevad, vaid mängimiseks. See lugu on pseudoprobleem.sahiib wrote:Rotosoundi omad püsivad mul kuu aega täiesti puhastena, ei raatsi vahetadagi.