tere,
kas keegi annaks äkki nõu mulle rumalukesele?
kangutasin epi dotil kapotialuse lahti ja mingi imelik el.skeem tuli välja sealt :
http://www.tdpri.com/telephoto/data/500 ... ntally.JPG
sellised nad (gibsonilised 2xHB, 2xVol , 2x Tone) vist tavaliselt küll välja ei näe, kui internetti uskuda.
Rahulolematuse seisund sai tegelikult alguse sellest , et ma ei salli tema ( Epi Doti ) peade mudasust , kuigi muus osas on tegelikult väga mõnusa tooniga pead (kael on kusagil 8.9 ja silla oma u. 9.1 k , selline "vintage output range" piiril) . Mul kapis praegu ehtsad Seth Loverid kah prooviks saadud, aga enne kui helipäid vahetama torman ja raha kulutama, tasuks vist kõigepealt adekvaatne skeem kokku joota normaalsetest komponentidest.
Tahaks treble bleed´iga skeemi , volume alla keeramisel veelgi mudasemaks minemise vastu (0.001 mikrofaradised junnid vol. potekatelele, aga kuhu täpsemalt võiks/peaks need suskama ?) ja teiseks tahaks säilitada ka seda, et toggle svitsi keskasendis ( mõlemad pead järel) saaks mõlema vol nupuga individuaalselt helivaljususi keerata ( osadel skeemiversioonidel muutub üks vol nupp " masteriks" ) .
Ühesõnaga, kui mul on 4 x 500k potekad ja 2 x 0.022 mikrofaradilised tooni kondekad ja 2 x 0.001 mikrofaradilised treble bleedi kondekad , siismillise skeemi ma peaksin kokku tegema nendest et ülalkirjeldatu oleks tagatud ?
treble bleediga wiring 335-le
Re: treble bleediga wiring 335-le
Et lüliti keskmises asendis ei tekiks master volume efekti, pead sa helipeast tuleva juhtme jootma volüümipote keskmise, mitte äärmise klemmi külge. St. pote nulli keerates on maasse lühistatud helipea, mitte kidra väljund.
Treble bleed konde läheb volüümipotega paralleelselt, ehk üks ots keskmise ja teine ots äärmise klemmi külge (mitte selle, mis on ühendatud maasse (tavaliselt painutatud vastu pote korpust ja kinni joodetud), vaid teise).
Skeemi ei oska hetkel ette sööta, vähemalt SD lehelt ma sobivat ei leidnud.
Treble bleed konde läheb volüümipotega paralleelselt, ehk üks ots keskmise ja teine ots äärmise klemmi külge (mitte selle, mis on ühendatud maasse (tavaliselt painutatud vastu pote korpust ja kinni joodetud), vaid teise).
Skeemi ei oska hetkel ette sööta, vähemalt SD lehelt ma sobivat ei leidnud.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
-
Soovitan proovida skeemi, mida Gibson kasutas 1952-1959 aastatel oma Les Paulides ehk n-ö "Gibson 50's wiring" (otsi googlist). Ära selle skeemiga treble-bleedi kasuta ja lüliti keskmises asendis ei ole individuaalseid volüüme, ehk kui ühe helipea volüüm nulli keerata, siis on mõlemad helipead vait. Pole küll see, mida sa soovisid, aga soovitan siiski proovida. Minu kitarri tegi see skeem küll elavamaks ja avatumaks. Tõenöoliselt olid Gibsoni esimesed ES 335'd ka selle skeemiga. Võid proovida ka 0.010 ja 0.015 toonikondekaid 0.022 asemel.
Ja poted 500K LOG!
Veel lugemist

Ja poted 500K LOG!
Veel lugemist

Last edited by pepejalolo on 07 Mar 2009, 23:58, edited 1 time in total.
seda "50-s mod´i " taandatakse teledele ka. Kunagi proovisin ja mulle meeldis (vähemalt telega) treble bleed versioon rohkem .
täitsa naljakas juba - ainult neli potekajunni kokku ja ei suuda selgeks teha endale, millise skeemi peaksin valima
täitsa naljakas juba - ainult neli potekajunni kokku ja ei suuda selgeks teha endale, millise skeemi peaksin valima

Panin Epile prooviks 50-te skeemi kokku ja voila, teine jutt! poleks uskunud, et nii palju võib mõjutada, praegu veel isegi mustandina samadest juppidest (uued ja veidi viisakamad tulekul), isegi treble bleedi ei ole vaja sinna juurde enam . Epi originaalpead kõlavad nüüd koguni mõnusamalt ja natuke matsakamalt kui prooviks saadud SH-55 Seth Loverid , nii et uute peade peale praegu raha kulutama ei ole mõtet hakatagi.
Nii et kui keegi on sarnase hilise hiline hiina Epidoti omanik ja pilli tooniga ja nuppude käitumisega päris rahul ei ole, siis tasub veidra originaalskeemi asemel 50.-date omaproovida, vahe on tõesti tuntav.
Nii et kui keegi on sarnase hilise hiline hiina Epidoti omanik ja pilli tooniga ja nuppude käitumisega päris rahul ei ole, siis tasub veidra originaalskeemi asemel 50.-date omaproovida, vahe on tõesti tuntav.
sa oma valmis wiringust ka pilti saad teha?
Epiphone Les Paul Custom / Epiphone SG G400 / Vintage V100 (EMG81/85) / Fender MIJ Stratocaster '93 > Dunlop Cry Baby > Marshall GV2 / Boss MD2 / Boss MT2 > EHX Stereo Electric Mistress > Fender FM210R
Ibanez AW15ECE > Marshall AS50D
Ibanez AW15ECE > Marshall AS50D
No täpselt selline nagu ülalpool toodud Les Pauli skeemi pildil, ainult et treble bleedid on lisaks ( ja 0.002 tavapärase 0.001 uF asemel, 0.001 jättis liiga steriilselt kõrgeid alles) . Anna enda meiliaadress, mul ei õnnestu täpsemini kirjeldavat pilti kuidagi kusagile üles praegu laadida.
Oskab keegi öelda kas seda 50's ühendamist on võimalik ka rakendada aktiivhelipeadega, ning kas sel oleks üldse mõtet? Ning veel küsiks, et kas emg aktiividele on mingisugused spetsiaal poted või mitte?