Encore/Vintage
Encore/Vintage
Encore/Vintage Pillid!
Niisiis, mul on nüüd umbes poolteist kuud olnud Vintage EJM96 bass. Tegu on Fender Jazz Bassi koopiaga, ostetud Tartust, IS Music Teamist kuskil 3500 krooniga. Wilkinsoni helipead, sild ja häälestuskruvid.
Pillil on jazz bassile iseloomulikult üsna peenike kael, võrreldav elektrikitarri omaga. Olen ka paari laiema kaelaga Ibanezi bassi proovinud, mis olid oluliselt ebamugavamad mängida. Võib-olla tuleb see sellest, et seni on põhipilliks kitarr olnud, aga ma eelistan õhemat ja peenemat kaela.
Sound on mõnus pehme. Karmima roki ja metali jaoks ta ilmselt ei sobiks, aga jazzi, funki ja bluesi mängib väga edukalt. Pillil on kaks helipead, mõlemal oma volüümikontroll, ja lisaks on eraldi potekas tooni reguleerimiseks. Kokku saab nende abil suht laia toonivaliku, alates madalast ja pehmest jazzi-bossa-soundist kuni fat funki soundini.
Üks asi, mis praegu kergelt häirib, on see, et pill on üsna raske. Eriti pea, mis on üsna suur, kipub allapoole kaaluma, nii et vasakule käele jääb ka ülesanne kaela normaalses asendis hoida. Aga see on ilmselt harjumise asi ning pikemas perspektiivis ei tohiks mängimist segada.
Hääles püsib pill väga hästi, häälestuskruvid (nn. "elephant ear") on ka suured ja mugavad kasutada. Paar helinäidet:
http://faded.havocaos.com/mp3/bass1.mp3
Pilte:

Pillil on jazz bassile iseloomulikult üsna peenike kael, võrreldav elektrikitarri omaga. Olen ka paari laiema kaelaga Ibanezi bassi proovinud, mis olid oluliselt ebamugavamad mängida. Võib-olla tuleb see sellest, et seni on põhipilliks kitarr olnud, aga ma eelistan õhemat ja peenemat kaela.
Sound on mõnus pehme. Karmima roki ja metali jaoks ta ilmselt ei sobiks, aga jazzi, funki ja bluesi mängib väga edukalt. Pillil on kaks helipead, mõlemal oma volüümikontroll, ja lisaks on eraldi potekas tooni reguleerimiseks. Kokku saab nende abil suht laia toonivaliku, alates madalast ja pehmest jazzi-bossa-soundist kuni fat funki soundini.
Üks asi, mis praegu kergelt häirib, on see, et pill on üsna raske. Eriti pea, mis on üsna suur, kipub allapoole kaaluma, nii et vasakule käele jääb ka ülesanne kaela normaalses asendis hoida. Aga see on ilmselt harjumise asi ning pikemas perspektiivis ei tohiks mängimist segada.
Hääles püsib pill väga hästi, häälestuskruvid (nn. "elephant ear") on ka suured ja mugavad kasutada. Paar helinäidet:
Pilte:

Last edited by Faded on 06 Oct 2006, 13:59, edited 2 times in total.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Oman siis Ebcore W255BK, vähemalt ma arvan,et see ta mudelinimi on. Igaljuhul on ta selline must akustiline. Ostetud IS-musicust, üpriski normaalne pill, keeled on 12 krihvi pealt umbes 3mm kõrgusel st. sõrmaluast umbes 4 mm , kael on ausalt väga meeldiv, selline üsnagi paks, aga suhteliselt peenike(mulle meeldib, sest mul pole väga pikad sõrmed) Pill saab varsti aasta täis, aga peal on veel orginaalkeeled, need aga on on oma paksuse kohta väga jäigad.
Hääles püsib hästi. Heli kahjuks ei oska kommenteerida, mingi super see pole, aga kõrva ka maha tappa ei püüa.
Minu arvamus konkreetse pilli kohta vähemalt: Viimistluselt ja ehituselt hea pill, materjalilt ja sealtkaudu ka helilt tüüpiline odava otsa pill.
Igal juhul ei maksa seda pilli karta!
Hääles püsib hästi. Heli kahjuks ei oska kommenteerida, mingi super see pole, aga kõrva ka maha tappa ei püüa.
Minu arvamus konkreetse pilli kohta vähemalt: Viimistluselt ja ehituselt hea pill, materjalilt ja sealtkaudu ka helilt tüüpiline odava otsa pill.
Igal juhul ei maksa seda pilli karta!
- Kirveraidur
Seda keetmist tehti omalajal,kui neid keeli kuskilt saada ei olnud,aga see keetmine taastab soundi ainult teatuks ajaks,parem oleks ikka uued keeled osta.trim wrote:võid vanad keeled ka läbi keeta siis sitt ja sodi keelte mähiste vahelt välja ja kõla on jälle palju puhtam ja ilusam
100 krooni ikka leiad kuskilt

- liivainimene
Jutt käib akustilisest kitarrist, ja neile on 100-krooniseid keeltekomplekte saada küll ja küll.
Keetmist pole ise proovinud, aga keelte eluea pikendamiseks soovitaks vastavat hooldusvahendit. Ma kasutan praegu bassil seda, ja järgmine kord kui teistele kitarridele uued keeled panen, hakkavad ka need hooldust saama.
Keetmist pole ise proovinud, aga keelte eluea pikendamiseks soovitaks vastavat hooldusvahendit. Ma kasutan praegu bassil seda, ja järgmine kord kui teistele kitarridele uued keeled panen, hakkavad ka need hooldust saama.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Ma lihtsalt ei suuda aru saada, miks sa teed suu lahti kui sa ei tea mida sa räägid ? Mina olen ostnud akustilisele 140.- ja elektrikale 100.- eest, on ka odavamaid olemas.AXYB wrote:Hmm... mina ei ole kül 100.- metall keeli näinud..aga ega ma neid väga uurind ka ei ole..aga kui viimati endal oli vaja sis maksid ikka midagi 150 kanti vist..