Elektrikitarri otsingutel - võta aega, see on vaeva väärt!

Erinevate firmade pillid
WISE

Re: Elektrikitarri otsingutel - võta aega, see on vaeva väärt!

Post by WISE »

Mnjah. Hetkel on mu viimase nädala kitarriretkel veendumus sedavõrd muutunud, et Les Paulid on seljatanud selgelt Stratid. Olen üritanud leida LPdes seda, mida nad algajate ees varjavad. Aga ei, omaduste poolest nad strat tüüpi pillidele alla ei jää ning välimuse poolest on igati väärikad.

Õige pilli leidmise käigus tekib paratamatult võrdlusmomente ning hetkel on omavahel konkureerimas EPIPHONE LP CUSTOM, mis on oma kuldse dekooriga nii kuradi ilus, et võtab silma märjaks (Sellest Stanfordis asuvast va Gibsoni kapist üritan ma nimme eemale hoida). Customi soundcheck pakkus kõike, mida mida mu kõrvaldele vaja oli. Veider on aga väga väike hinnavahe. Stanfordis (8660,- EEK) ja Thomannis (8339,- EEK). Kui suurem erinevus oleks või kui Stanfordi hind algaks 7-ga, siis oleksin otsustanud. Customile sekundeerib EPIPHONE LP STANDARD, mis silmale sedavõrd kirevat ilu ei paku ning mille fretboard on mahagony, mitte rosewood. Hind Stanford 6270,- versus Thomann 5601,-. Algaja elektriku kõrvade seisukohalt oli Custom puhtam... ei ole piisavalt sellist sõnavara, et oskaks päris täpselt väljendada. Lõpkokkuvõttes ei olnud ullu, Standard võib Customit mõnel juhul isegi asendada. Kolmanda pillina kripeldab mul jubedalt IBANEZ ART320-TGB, mida aga Eestis paraku testida ei saa. Seega proovin ammutada võimalikult palju informatsiooni mujalt ning ehk on kellelgi Ibanezi ART seeria pillidest oma arvamus?

Nagu varem öeldud, enne veebruari ma pilli ära ei osta ei saa, seega agoonia ja unelm on tänaseks omavahel segunenud, kuid seda enam saan ma asjas kogemust ja võimalust erinevaid tootjaid läbi katsuda. Kõlab veidrana, mingi sell otsib endale esimest pilli ja näeb nii kõvasti vaeva. Ilmselt tuleb see lihtsalt sellest, et akustidega on olnud väga pikk kogemus. Tegelikult on see igati huvitav ja mõnus aeg olnud. Olen tänaseks rääkinud ka mitme muusikuga ja kuulanud üht-teist nõu. Ka siin kehtib lõpkokkuvõttes tõdemus, et niipalju, kui on kitrimehi, niiapalju on ka arvamusi. Ehk siis põhimõtteliselt tuleb otsus ise ära teha. Aga otsus ei ole lihtne, sest Eestis müüdav riistavalik on võrreldes internetiga ja muu ilmaga naa kasin.
To live for nothing or to die for something!
Uku

Post by Uku »

Kui rääkida Epiphone'st, siis Standard ja Custom on puidu poolest identsed, lihtsalt kosmeetiliste erinevustega.
Kui rääkida Gibsonist, siis Standard on palisandrist (rosewood) sõrmlauaga ning Custom on eebenipuust (ebony) sõrmlauaga. Mahagonist on nende kered ning kael, küll pole ma kuulnud mahagonist sõrmlauast. Epiphone'i kere puiduks on pandud lepp/mahagon - mis pull see veel on :)

Üldiselt arvan ma seda, et eelista Ibanezi, kuid...asi on selles, et Epiphone'i saad sa ise proovida, Ibanez'i pead tellima ning see on loterii. Epiphone'i kohta öeldakse ju, et ära jumala eest netist telli. Hea pilli saab siis, kui saad ise proovida - nii kõikuv kvaliteet on tal :)

Stanfordis on praegu suured aled, sellepärast sa hämmingus oledki :)

Parimat soovides,
Uku
Mr. Southpaw

Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
Mustsaba

Post by Mustsaba »

ART seeria kohta ei oska midagi öelda, aga AR300 Artist seeria pilli kohta küll. :) http://kitarr.astar.ee/forums/viewtopic ... 30#p101630

Haara sel härjal/pillil "sarvist", helista Börsis antud numbrile ning käi ehk millalgi Aiandi teelt läbi (see kah Viimsis), katsu ära.
Peaks olema idee järgi sarnaste omadustega (või veidi paremgi) kui Sinu poolt välja toodud Ibby. Aga võibolla mitte, väga täpselt ei tea.
Aga kogemuse poolest ma usun oleks päris põnev, eriti kui nii lähedal asub.. ;-) Pluss tegelikult ka, väga väärt pill, mina laita ei oska ei üht ega teist pidi.

Võibolla ei võeta mind siin selle jutuga piisavalt tõsiselt, aga arvamuse ja soovitaja moka pihta ei lööda. :lol:
Cogito, ergo sum.
Tegelane

Post by Tegelane »

oi see double-cutaway on mul juba pikemat aega silmis...ei saa kohe kudagi pääst välja...oleks raha siis ostaks kohe ära...aga nii kahju kui see ka pole siis mul pole sellist raha praegu küll võtta........pill näeb super välja...ja pidi ka hää olema muude omaduste poolest.......
WISE

Post by WISE »

Abi vaja! Ehk keegi teab vastata.

EPHIPHONE LP Studio kirjelduses on kere materjaliks "Alder/Mahagony", kuid Standardi kere kirjelduses on materjaliks "Mahagony and Adler". Mis kuradi vahe neil kahel on. Kas Studio kere on tõesti //// vaheldumisi kahest puidust tehtud ning Standardi puhul tähendab see, et pealmine kiht on Alder?
Blink182ää

Post by Blink182ää »

LP-l peaks siiski ikkagi mahagonist kaas ja alderist(pärn???) kere.
Niiet mõlemal peaks siiski sama olema.
renn

Post by renn »

Epiphone kofulehel on standardi kohta öeldud, et kere mahagonist ja kaas vahtrast. Studiol on lihtsalt kirjas, et mahagon ja kere näeb välja ka nagu oleks enamvähem ühest puidust.
FIGHT THE SYSTEM!
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Alder = lepp.

Tõenäoliselt on tegu lihtsalt vaheldumisi pandud mahagoni (või selle sarnase odavpuidu) ja lepa kihtidest.

Klassikaline LP on muuseas mahagonist kere ja vahtrast kaas.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Paul Kristjan

Post by Paul Kristjan »

Mu arust LP mitmest kihist... vb ma eksin...
Kitarr: Epiphone SG
Võim: Vision 40 MG Edition
renn

Post by renn »

FIGHT THE SYSTEM!
Counterwise

Post by Counterwise »

Seal on vahtrast top'id. Ja need on vist ainult välimuse jaoks.
"Miks see kuradi võim viliseb, mul on kõik nupud ju põhjas!"
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
served

Post by served »

Seda et LP mitmest kihist on, mainis Faded juba ära. Enamik LP-si on eraldi kaanega.
Praegusel ajal muuritakse kere sisse augud, et saaks vähenada pilli kaalu ja see järel liimitakse kerele peale kaas, et peita puuritu. Lisaks on ka sellel teguviisil erinevad kõlalised eelised.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Seda teeb hetkel vist Gibson põhiliselt.

Igatahes, mis leppa puutub, siis kõige lihtsam on vast Thomanni kirjutada ja küsida, et mis värk on? Et Epi koduleht küll leppa ei maini - kust te mehed oma info võtate? Siin foorumis spekuleerimine vaevalt et rohkem uut infot produtseerib.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
WISE

Post by WISE »

Faded wrote:Seda teeb hetkel vist Gibson põhiliselt.

Igatahes, mis leppa puutub, siis kõige lihtsam on vast Thomanni kirjutada ja küsida, et mis värk on? Et Epi koduleht küll leppa ei maini - kust te mehed oma info võtate? Siin foorumis spekuleerimine vaevalt et rohkem uut infot produtseerib.
Tõstsin lati natuke kõrgemale ja kirjutasin just paar tundi tagasi Epiphone/Gibsoni teenindusse. Ephi koduleht ja Musician's friend muuseas ütleb, et kere on mahagony. Asi on tõesti segane ja tundub, et see on Thomanni kala, sest ei taha uskuda, et Euroopa turule müüakse teisest materjalist. Aga mine sa tea, igatahes on selgust vaja, sest peletab ju tõesti eemale, kui kere on tehtud kahest materjalist, või ei tea üldse, millest see tehtud on. Btw, Gibsoni LP Studio peaks olema maple.
renn

Post by renn »

Samas gibson on igasuguseid huvitavaid asju teinud ja siinkohal pilli hinna tõstmiseks lihtsalt pole maininud, et mingit odavamat puitu kasutab nendes.
FIGHT THE SYSTEM!
Locked