Kõlarid läbi arvuti mängimiseks

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
ahsoo

Kõlarid läbi arvuti mängimiseks

Post by ahsoo »

Olen endale esimest elektrikitarri soetamas ning minu esialgne plaan on sellega läbi arvuti mängida, kuni võimu jaoks raha leian.

Oman ka üht akustilist, millele piezo-helipea külge panin. Proovisin sellega Guitar Rig-i ja viimane jättis nii hea mulje, et enam ei teagi, kas on üldse mõtet kodus harjutamiseks võimendit osta. Helikaart on SB Audigy Platinum, latency sain vist 2ms peale, kui õigesti mäletan. Igatahes meeldivalt väike.

Ainuke asi, mis mu pead vaevab, on see, et kas ma oma Logitech 2.1 kõlaritest saan hea kitarrisoundi kätte? (akustilisega seda kahjuks feedbacki tõttu proovida ei saanud :D)
Kert

Re: Kõlarid läbi arvuti mängimiseks

Post by Kert »

ahsoo wrote:Helikaart on SB Audigy Platinum, latency sain vist 2ms peale, kui õigesti mäletan. Igatahes meeldivalt väike.
Kahtlen sygavalt, et ilma raginateta nii väike on selle kaardiga.
ahsoo wrote:Ainuke asi, mis mu pead vaevab, on see, et kas ma oma Logitech 2.1 kõlaritest saan hea kitarrisoundi kätte?
Ei...
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
ahsoo

Post by ahsoo »

Raginate kohta ei oska kommenteerida, sest see piezo tegi ikka ilgelt palju müra, kõik käeliigutused ja kitarrikohendamised olid kuulda. Aga olen suhteliselt kindel, et 2ms peale ma ta sain. Kas latency protsessorist ei sõltu?

Kõlarite juurde, kui ma oma Behringeri stuudiomonitore kasutaks, kas saaksin hea tulemuse?
Kert

Post by Kert »

ahsoo wrote:Kas latency protsessorist ei sõltu?
Helikaardist pigem.
Protsessori kiirus möjutab siis kui kasutad effekte reaalajas mängimiseks. Aga helikaart peab sellegipoolest hea olema.
ahsoo wrote:Kõlarite juurde, kui ma oma Behringeri stuudiomonitore kasutaks, kas saaksin hea tulemuse?
Kindlasti parema, kui mingite plastmassist logitechidega.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
served

Post by served »

Osta võimendi! Praegu saad omale juba Tuhande krooniga sellise võimendi, et pärast imestad veel, mida sa selle arvutiga jurasid üldse...
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
ahsoo

Post by ahsoo »

Ma ei mängiks läbi arvuti raha kokkuhoiu eesmärgil, vaid kõikide võimaluste pärast, mis sellel on. Muidugi ostan võimendi, kui arvestatavat soundi ei saa, selles pole küsimustki.
served

Post by served »

Mina oskan vaid seda öelda. Kui sa tahad lindistada, osta väline helikaart, mingi tarkvara, tänapäeval on neid efekti masinaid üsna palju juba, ja nad on üsna head.

Kui tahad mängida, osta võimendi.

Soovitus on puhtalt mugavuse pärast, kuid eks iga üks leiab oma.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
karlapoiss

Post by karlapoiss »

kui mul võimendit veel polnud siis ma mängisin läbi mingi vana maki, oli nii et kui helipoole peal oli clean, põhjas oli ragin ja mingi echo nupp oli ka :D alguses oli küll väga hea aga 2tunni pärast jube pa'k
fleik

Post by fleik »

ahsoo wrote:Ma ei mängiks läbi arvuti raha kokkuhoiu eesmärgil, vaid kõikide võimaluste pärast, mis sellel on. Muidugi ostan võimendi, kui arvestatavat soundi ei saa, selles pole küsimustki.
osta kohe kindlalt võimendi, ära hakka arvutiga jamamagi mitte :) vaata siin müügiteemades ringi, kindlasti leian sobiva. Kui pilli veel leidnud pole, on sulle ka üks täitsa pakkuda enda poolt :) kui huvi, võta ühendust ja vaatab mis teha annab
Les Paul & Strat& Tele & Akust
Pisike võim & Lampvõim
Mikker & Helikaart & Soft
Pedaalid kohvris
Suupill
J.

Post by J. »

Kert wrote: Kahtlen sygavalt, et ilma raginateta nii väike on selle kaardiga.

endal hetkel sama kaart masinas ja 2ms peal pole mingit raginat.
isegi kui cubases lased mingi portsu vst efekte, trummid + mõne vst sündi.
saab täitsa edukalt hakkama
šhuubiduubi
Mustsaba

Post by Mustsaba »

Kui tahad läbi arvuti mängida selleks, et neid sealseid mitmeid võimalusi nautida, samas helikvaliteet on oluline, siis oleks tõesti soovitatav mõni asine helikaart JA väljundiks mitte kõlarid, vaid hoopis kvaliteetsed full-ear kõrvaklapid.
Näiteks, selleks et minu Sennheiser HD 201 klappidega võrdväärset saundi kätte saada mõnest suurest kõlarikomplektist, peaks olema väga hea setup - kvaliteetne ressiiver ning võrdlemisi kallid kõlarid.

Nagu ka herr Kirveraidur on ühes teemas just ütles:
Kirveraidur wrote:[---]
Tegelikult headesse kõrvaklappidesse täitsa tasub investeerida - põmst saab kuulata kõvemini, heli on enamasti ilusam/parem ja ümbruskaudne rahvas ei tee kah tüli.
... ja arvutist eemal harjutamiseks siis eraldiseisev kitarrivõimendi.

What say you?
Cogito, ergo sum.
stentorop

Post by stentorop »

a äkki sellistest last, kuid siis oleks mingit võimu kah vahele vaja http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VDSMB2W
Ibanezi bass gsr190->juhe->Zoom B2->juhe->Ibanezi võimendi
krustok

Post by krustok »

Mille pärast te teda oma "usku" tahate pöörata?
Kui ta tahab läbi arvuti mängida ja küsib kõlarite kohta nõu, siis andke seda...
Kahjuks.. korralikud tasakaalustatud stuudiomonitorid võivad üsna kalliks kätte minna. M-audio 5 tollised monitorid on kuskile 4-5 tuhande krooni kanti (http://www.thomann.de/de/maudio_bx5a_deluxe.htm) ja üldiselt oleks soovitatav 8 tolliseid vaadata, et saada parem sageduste ulatus. 8 tollised on aga ca. 2 korda kallimad.
Kõrvaklapid on üldiselt hea lahendus, kui väga palju raha pole. Võid muidugi veel vaadata thomannist või ksutiganes stuudiomonitore. Aktiivsed oleks kasulik võtta kui endal korraliku tasakaalus väljundiga võimendit pole (ma mõtlen tasakaalus selles mõttes, et ei liialdata ei madalate, kõrgete ega keskmistega).
Rig: Yamaha Pacifica 112 (mod) -> Boss ME-50 -> Harley Benton GA5
Yamaha FG720S
Shure Beta 57A -> E-MU 0404|USB
http://krustok.planet.ee/
stentorop

Post by stentorop »

Ibanezi bass gsr190->juhe->Zoom B2->juhe->Ibanezi võimendi
Locked