Vox VT15 (u. 3000 kr Thomannis) on päris tore aparaat, väga palju erinevaid effekte on peal - Voxi modelleerimisvõimud on kõvasti kiita saanud. Samuti Rolandi Cube 15X, 20X, 30X ja 60X. Lampvõimudest on tõeliselt head asjad Laney LC15/VC15, kuid need on juba 6000+ krooni. Odavamatest lampidest on siin foorumis kiidetud Peavey Royal 8 Valve King'i (2200 kr vist Thomannis).
Minu praegune võim on Roland Microcube (täitsa muhe vidin, mille väga odavalt kätte sain), üritan võimalikult ruttu Laney LC15 ning Boss SD-1 ja Proco RAT2 pedaali soetada. Siis olen ma paras õnnejunn
Mr. Southpaw
Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
Soovitan. Loe review-sid ja käi proovimas nii palju kui võimalik neid silma jäänud võime. Kohati võid ju ka jälgida siinseid arvamusi ja panna miskit kõrva taha, kuid siiski on oma silm ja kõrv on kuningas. Eks igal ühel ole ju oma maitse soundi koha pealt. Näiteks mõnele on cube heli nauditav, siinsamas teine ütleb, et viska ahju see käkk. Nii et ei tasu lasta end liigselt mõjutada. Edu võimendi otsimisel!
Hohner wrote:Aga seal ei ole erilisi effekte peal, ma saan aru? Arvustuste põhjal? Tavaliselt ma mängin küll puhtalt, aga vahest tuleb siiski tuju mingi distortion peale keerata..
distortionit annab minu peaveyst välja keerata enam kui küll. metalli ei sae, aga väga adekvaatse bluesi/rokidistrotioni keerab välja väga kenasti. Hooldamist lampvõim ei vaja, ainult mõne aasta tagant lambivahetust. muidugi igast delayd ja chorused ja asjad on puudu, aga selle jaoks on stompboxid või multiefektikad.
5W lampi on ainult korteris mängimiseks maa ja ilm ning eile sai võrreldud seda sõbra 30W voxi modelleerimisvõimuga. Kui temal oli heli 2/3 peal (mis on juba vägaväga vali) siis minul oli tsuti üle poole volüüm ja väga kenast pidas selle voxi jurakaga sammu
Mine, käi ja proovi erinevaid võime oma pilliga ja siis tee nendest lähtuvalt mõistlik ja ENDALE! sobiv valik Edu otsingutel!
Les Paul & Strat& Tele & Akust
Pisike võim & Lampvõim
Mikker & Helikaart & Soft
Pedaalid kohvris
Suupill
Kuskilt väljamaa foorumist lugesin, et lampvõimendite valjuse vahe on kahekordne, kui võimsusevahe on 10 kordne. Seega ei tohiks 5w ja 15w väga suurt vahet ollagi.
Ei jah, eks lõppvaliku teen muidugi ise. Lihtsalt ei ole kuigi palju võimalust pillipoodides proovimas käia. Aga näiteks see, et fendereid ega seda odavat marshallite seeriat ei ole mõtet vaadata olen näiteks teada saanud
Need neti arvustused on enamasti tavainimeste enda kirjutatud, kusjuures eelmine tunfub et on alati mingi nigelam võim olnud, seega ebareaalselt positiivsed kirjutised.
Kui palju selle kolmetuhandese lampvõimu kallal nokitsema peaks?
noh.. manuaalis on tavaliselt mingid soovituslikud soundisettingud ära toodud. valid need, ja siis hakkad vaikselt katsetama, et mida muuta ja mida mitte. selle piiviga olen ma õppind kidra enda volüümi hästi palju kasutama. sound on hoopis teine nii 3 kui 10 peal, samas kui võimu enda settingud jäävad samaks
Pisike võim & Lampvõim
Pedaalid kohvris
Suupill
fleik wrote:noh.. manuaalis on tavaliselt mingid soovituslikud soundisettingud ära toodud. valid need, ja siis hakkad vaikselt katsetama, et mida muuta ja mida mitte. selle piiviga olen ma õppind kidra enda volüümi hästi palju kasutama. sound on hoopis teine nii 3 kui 10 peal, samas kui võimu enda settingud jäävad samaks
Ma arvan et jutt oli nende lambikate Modimisest... Sound sättimine ei käi küll nokitsemise alla,, see on tavaline kasutamisega kaasas käiv toiming ju.
ahjaa.. õigusõigus, a no ma ei kujuta ette et kohe modima peab hakkama.. lambi ja speakeri vahetus vb (kui just tõesti väga vaja on ja sound ikka väga kõrva kraabib).
Pisike võim & Lampvõim
Pedaalid kohvris
Suupill
Hääl on alguses küll mudane, kuid selle saab mõnede kondekate ja takistite vahetamisega, mis ei ole eriti kulukas tegevus, vägagi selgeks ja ilusaks. Tuleks ka eemaldada toonipote ja asendada see sama väärtusega takistiga, mis Valve Junioris on(vist 1.5k). Samas selles kabinetis on väga hea heliga 12" kõlar sees, mida enamuse 5w võimudega ei saa ja pealegi pidi see mingi hea kõlari kloon olema. Samuti mis teeb selle võimendi heaks on see, et tal on kohe head lambid sees. Eelvõimendis on Electro Harmonix-i 12ax7 ja järelvõimendis on Sovteki EL84. Kõlari ja lampide vahetus peakski üks kulukamaid asju olema ja kuna siin on need kohe korralikud, siis tuleb teha ainult paarisajakroonine kondede ja takistite vahetus.
Samas kui ringi ei plaani ehitama hakata, siis seda võimendit originaalina ei soovita kohe üldse.