teie tehnika.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Uku

Re: teie tehnika.

Post by Uku »

madonna wrote:
Uku wrote:Väga ilus komplekt, eriti meeldib mulle su tõupuhas Flying V - puhas klassika. Ning paistab, et Blackhearti lambid on siinkandis üsna popiks muutunud. Mikidemaal on vist igas kodus üks Blackheart, vähemalt on selline mulje jäänud. :)
Vabanda mu teadmatust, aga mis koht on Mikidemaa? Loen igaltpoolt seda, aga aru ei saa. :D
Mikidemaa on USA.
Mr. Southpaw

Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
karlapoiss

Post by karlapoiss »

sansan wrote:pilt

* gibson flying-v faded '08
* framus 2x12"
* blackheart little giant
kitarr tahaks kergelt pügamist, siis oleks tiptop ( noh keele otsad maha :D )
sansan

Post by sansan »

<-- mul on pikk habe ja pikad juuksed siis peavad keeled ka pikad olema.
karlapoiss

Post by karlapoiss »

siis aru saadav :)
Black

Post by Black »

Mõni uus pilt mõne uue vidinaga.

Image

Image

Image
Riistvara:
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
Uku

Post by Uku »

Image

Siin on minu kolm uut elukat - Electro Harmonix Screaming Bird (treble booster), Electro Harmonix Little Big Muff (fuzz) ning Behringer TO100 (overdrive).

Treble boosterite hiilgeaeg jääb 1960-70ndatesse, kus nad olid paljude kitarriheeroste teenistuses - Ritchie Blackmore, Eric Clapton, Brian May. Uskuge või mitte, kuid Tony Iommi varajane kuulus heavy metali saund tuli Dallas Rangemaster treble boosterist (oli küll veidi ümber tehtud). Kui oled oma lampvõimust välja keeranud naturaalse kärina, lükka treble booster järgi ning tulemus on käre!
Faded võrdles Screaming Birdi enda Dallas Rangemasteri klooniga ning ta kurtis, et ta lõikab päris palju bassisagedusi ära ning saund on nasaalne. Pean temaga nõustuma, kuid ma ei ole väga pettunud. Kui panna ta Little Big Muffi kõrval tööle, on tulemus väga vinge! Muff on lihtne pedaal, sellise karmivõitu iseloomuga. Screaming Birdiga saab ta muuta veidi tsiviliseeritumaks, andes talle kõrgeid juurde. Versatiilsus on üks paganama hea omadus, kas pole nii?
Kuid Electro Harmonix tõi nüüd välja Big Muff Pi /w Tone Wicker'i. Ta on nö "2in1" pedaal, wicker lülitiga saab vajadusel kõrgeid juurde tuua. See mudel on osutunud väga populaarseks ning tulevikus tahaks selle endalegi soetada - see oleks minu jaoks ideaalne Muff. Maksab krõbedad €89, kuid mis sa teed.
Tahaks Fadedi Dallas Rangemasterit proovida - kui ta on tõesti Screaming Birdist parem, annan oma treble boosteri tema kätte ning ta teeb selle Dallas Rangemasteriks ümber.

Ning minu Behringer TO100, mis kõvasti elevust tekitanud on. :) Ta oli plastikust karbi sees, kaasas mõned paberid (a'la mis nupp mida teeb, kuhu torgata kaablid etc.). Sisu kohta poetas Faded eespool paar sõna.
Nüüd siis välimusest. Kaaluks on tal 330 grammi, mis pole iseenesest üldse halb tulemus. Tal on 3 nuppu, drive/tone/level. Drive & Tone liiguvad veidi kergelt võrreldes Level nupuga, kuid see on köömes. On võimalik ühendada 9V adapteriga. Üldiselt on koostekvaliteet päris hea, midagi ei logise ning pedaal on silmale ilus vaadata. Aga see lilla värv...kujundusosakonna juhataja tuleks saata keskaegsesse piinakambrisse, äkki tuleb siis mõistus pähe.
Patarei vahetamine on veidi tüütu - selleks peab mõlemalt poolt nupud sisse pressima, vedru läheb kokku ning kaas tuleb pealt ära. Vajab veidi pusimist, kuid pole hullu.
Olemuselt on ta Tubescreameri koopia ning oma ülesannet täidab ta üpriski hästi (bluusist klassikalise rokini).
Nagu Faded eelnevalt mainis, on müra toatingimustes täiesti talutav. €10 eest on pedaali küll, ütleks ma.

Kuna esimene kogemus Behringeri pedaaliga on positiivne, plaanin tulevikus veel kaks selle firma pedaali soetada.
Kõige rohkem saavad kiita Behringer TU300 (häälestaja) ning Behringer DD400 (delay), tuleb ära proovida.

PS. GAS on üks hirmus asi. Pidin spetsiaalselt ühe sahtli puhtaks tegema, kuhu siis oma karbid sisse viskasin. Kui oled midagi kätte saanud, tekivad juba uued kurjad plaanid. See on haigus! :)

Parimat soovides,
Uku
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Uku wrote:Kuid Electro Harmonix tõi nüüd välja Big Muff Pi /w Tone Wicker'i. Ta on nö "2in1" pedaal, wicker lülitiga saab vajadusel kõrgeid juurde tuua. See mudel on osutunud väga populaarseks ning tulevikus tahaks selle endalegi soetada - see oleks minu jaoks ideaalne Muff. Maksab krõbedad €89, kuid mis sa teed.
Niipalju kui ma seda põgusalt uurides aru sain, on Tone Wicker versioonil kaks lülitit - üks lülitab tooninupu skeemist välja ja teine võtab välja mõned signaaliahelas olevad filterkondekad, tänu millele kõrgemad sagedused tulevad rohkem läbi. Idee poolest oleks üsna lihtne sarnased lülitid suvalisele Muffile külge visata, ainus probleem on see, et EHX on ka vist läinud pindjootega komponentide peale, mida on üsna piin lahti joota. Pealegi pole kindel, kas lülitid trükkplaadi ja karbi vahele üldse ära mahuks, kui tahta neid samasse kohta, nagu originaalil. Mõeldav oleks ka täiesti uus trükkplaat sisse panna, läbiaugu komponentidega, mis on muidugi suurem ettevõtmine, aga tuleks ilmselt ikkagi odavam kui €89.

TO100 puhul ma täheldasin ka jah, et kaks nuppu käivad kergemini kui kolmas. Need on need odavad miniatuursed potekad. Õnneks see pedaali kasutamist märkimisväärselt ei sega. Värv on jah veidi feminiinne - kui nad juba TS-i koopia tegid, oleksid võinud pedaali ka roheliseks värvida :P
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
voice

Post by voice »

Roheline on Behringeril TO-800 Vintage Tube Overdrive. Sellel hind samuti üles läinud: praegu 39, mina sain aasta tagasi 18 euroga. Oleks huvitav teada, kui palju see TO-100'st erineb.

Uku: GAS on ravimatu haigus! :D Hakkasin enda ümber igal pool vedelevaid pedaale vaatama: Marshalli kompressor, VibraTrem ja BluesBreaker Mk1, Rocktron Short Timer delay, eespool mainitud Behringer, Boss GT-6 niisama lõbutsemiseks ning kindlasti on mõnes sahtlis veel üht-teist. Ja kui tuleb vajadus lavale minna, ei viitsi seda kõike kaasa vedada ja lükkan kitarrijuhtme otse võimu...
Uku

Post by Uku »

Roheline on Behringeril TO-800 Vintage Tube Overdrive. Sellel hind samuti üles läinud: praegu 39, mina sain aasta tagasi 18 euroga. Oleks huvitav teada, kui palju see TO-100'st erineb.
On ikka tõprad, just nii nad huvilisi eemale peletavadki. Ma mõtlesin tellida 2 TO100'd, teine sõbrale kingiks. Kuid ma kahtlesin selles pedaalis, tahtsin ta kõigepealt ära proovida. Oi, kus ma kahetsen nüüd. €25 eest seda enam ostma ei torma.
Ma ei raatsi TO100'le isegi adapterit osta, kõige odavam adapter maksab ka rohkem kui pedaal ise! :roll:
Uku: GAS on ravimatu haigus! :D Hakkasin enda ümber igal pool vedelevaid pedaale vaatama: Marshalli kompressor, VibraTrem ja BluesBreaker Mk1, Rocktron Short Timer delay, eespool mainitud Behringer, Boss GT-6 niisama lõbutsemiseks ning kindlasti on mõnes sahtlis veel üht-teist. Ja kui tuleb vajadus lavale minna, ei viitsi seda kõike kaasa vedada ja lükkan kitarrijuhtme otse võimu...
Viimane lause oli parim! Kuid mis sa teed, tore on ju nendega mässata. Mul saavad kodus kõik kolm piisavalt rakendust, lavale pole ma veel trüginud. Samas, kui ma peaksin üksikule saarele ühe stomp boxi kaasa võtma, oleks see lihtne overdrive (Bad Monkey, SD-1 vms). :)
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
Uku

Post by Uku »

Ahaa, ma tegin ühe võimsa ostu veel. Alates Marshall MS-2 ostust on mind häirinud kaabli pikkus. Kasutasin 3M kaablit, muudkui lohises järgi. Haarasin mõõdulindi ning mõõtsin hoolega, kui lühike ta mul olla saaks. Vaatasin, et meetrist peaks piisama. Lootsin jätta raha mõnda kodumaisesse pillipoodi, kuid keegi ei paistnud pakkuvat nii lühikest kitarrikaablit. Mis seal ikka, Thomanni ühistellimus oli tulemas, probleem lahendatud.

Image

Mighty Marshall MS-2 half stack with a poor man's Les Paul. You want some crushing overdrive? Just turn it on, my son!

Nali naljaks, kuid minu meelest väärt lahendus. Nüüd on hea ennast teleka ette parkida, saan igale poole minna, kuhu tahan. :) MS-2 mahub ilusti kotti ka, no problem.

Uku
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
madonna

Post by madonna »

Uku wrote:Ahaa, ma tegin ühe võimsa ostu veel. Alates Marshall MS-2 ostust on mind häirinud kaabli pikkus. Kasutasin 3M kaablit, muudkui lohises järgi. Haarasin mõõdulindi ning mõõtsin hoolega, kui lühike ta mul olla saaks. Vaatasin, et meetrist peaks piisama. Lootsin jätta raha mõnda kodumaisesse pillipoodi, kuid keegi ei paistnud pakkuvat nii lühikest kitarrikaablit. Mis seal ikka, Thomanni ühistellimus oli tulemas, probleem lahendatud.

Image

Mighty Marshall MS-2 half stack with a poor man's Les Paul. You want some crushing overdrive? Just turn it on, my son!

Nali naljaks, kuid minu meelest väärt lahendus. Nüüd on hea ennast teleka ette parkida, saan igale poole minna, kuhu tahan. :) MS-2 mahub ilusti kotti ka, no problem.

Uku
Kena Lester on sul!
Blues is easy to play, but hard to feel.
Jimi Hendrix
served

Post by served »

uku, su MS-2he vaimustus pani mind imestama.
Kuna ise selles võimukeses väga sügavalt pettunud, siis seda ma omale ostma ei hakka.
KUID... ma hakkan mõistma mis selle vaimustuse taga on. Need on kõik ühetriki ponid, aga ma plaanin ehitada ühe mini võimu, mille trikk on etem kui MS-2-l, Muidu siis kui aega saan.

Tõeline iludus siin.
Image

Tegu on võimendiga nimega "Ruby". Väike, lihtne, hea.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Uku

Post by Uku »

Ma ei ole temast vaimustuses, minivõim on ikka minivõim. Ma vaatasin igasuguseid odavaid lahendusi, MS-2 kasuks pani mind otsustama Faded'i võrdlus Orange Micro Crushiga. Kui nüüd tagantjärele mõelda, oleks ikka pidanud Vox amPlug-i võtma. Kuid tol hetkel pidasin vajalikuks kõlariga võimendit, valisin MS-2. Päris kõike temaga mängida ei saa, kuid sellist AC/DC laadset kärinat meelitab temast välja küll. Isegi clean toone saab kätte, oskab muud ka peale kurja hääle tegemise. Küsi näiteks Mony käest, miks tal see võim on - tal on kodus väga vinge tehnika, kuid samas omab Marshall MS-4. :)
Ma kasutan oma MS-2 üsnagi vähe, kuid siiski kasutan. Näiteks, kui olen Rakveres või kui pean väga vaikselt olema (kõik teised magavad samal ajal). Kui mul jääb kunagi raha üle, ostan kindlasti Vox DA5 Classicu - see on üks tõeliselt lahe aparaat. Marshall MS-2 on lihtsalt üks väga odav lahendus, mida ma ei raatsi tulevikus maha ka müüa. Näeb stiilne välja ning teeb häält ka. Muide, toppisin ta tihkelt vetsupaberit täis. Võite naerda, kuid seda mulle soovitati ning ütleme nii, et võim on märgatavalt parem kui varem! Pealegi maksin ta eest kõigest 460 krooni, Thomannist tellides koos saatekuluga oleks läinud hulga suurem summa raha. Halvo, kui juhtud seda lugema, siis tahan tänada hea hinna eest! :)

Uku
Last edited by Uku on 16 Feb 2010, 22:25, edited 3 times in total.
Mr. Southpaw

Vox AC4 / Vox Mini 3
Tegelane

Post by Tegelane »

Uku, sul on väga ilus kitarr. See Tobacco sunburst on lihtsalt kaunis. :P :P
served

Post by served »

Täpselt minu mõte. Plaanin ka siis kasutada oma tulevast Rubyt kui Rakverre suvilasse lähen... varem oli mul selleks MicroCube, aga sai villand.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Locked