Kitarri ehitamisega seotud probleemid???

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Siin http://www.guitarbuild.com/modules/mydo ... .php?cid=4 on mõned joonised.
Nende vaatamiseks on vaja CAD programmi - otsige googlist näiteks 'Free DWG viewer'. Täits tasuta kohe.
wierd-O

Post by wierd-O »

rich beast on seal päris knake ju :) aga usun et oma disainiga jääb ikka lõõpudelõpuks rohkem rahule :D

Muusas selle peitsiga iseeneset ju paras mässamine? Vähemalt nii plaju kui mina temaga kokku olen puutunud.
liivainimene

Post by liivainimene »

Ehk kirjeldad lähemalt?
Ma pole varem midagi peitsinud, lihtsalt lugesin, et sellega ei pidavat väga keeruline olema teha.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Kas sa minu soovitatud lihtviisilise vahatamise teed ei taha minna? tulemus kohe käes, naturaalne ja kestev.

Washburn archtop > VoxAC30
liivainimene

Post by liivainimene »

Kui kestev see on?
Mul pole puidu vahatamisega ka eriti kogemusi, aga tundub, et vahaviimistlus ei kaitse eriti puitu väliskeskkonna eest (niiskus, temp. kõikumised), või olen ma valesti aru saanud?

Ma pole veel 100% otsustanud viimistluse koha pealt. Peits on selles mõttes ahvatlev, et saab pilli ära toonida mingit värvi, samas jääb puidu tekstuur näha ja tunda.

Kust nt. mesilasvaha või muid vahasid saab? Milliseid soovitaksid? Palju umbes pilli kohta maksma läheks?
Kuidas pind pärast katsudes tundub?

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Ma nüüd kohe praegu ei oska öelda välismõjude kohta, kuna olen kasutanud kitarriga võrreldes hästi väikeste detailide puhul.

Küll aga võin öelda, et ei tohiks olla muinasjutuliselt kallis ja õige vaha puhul (no ok, see on vähekene eksootika, carnauba vaha) on tulemus üle mõistuse ilus - toob puidu alumiste kihtide tekstuuri ka esile.

Pinnatundmus pärast sõltub ausalt öelda siiski lõppviimistlusest - kui on ülejala viimistletud, jääb kare ja kole, kui on hästi tehtud, siis on mõnus. Võin näite tuua, et tegin noapea lõpulihvi miski 1000 paberiga vist ja carnauba vahaga üle ja jäi no oioi kui hea. Mesilasvaha pole nii eksootiline ja nö visuaalefekte jääb vähem, aga on ka hea.

Lisan siiski lõppu, et kitarride puhul ei oska vahatamisest kindla sõnaga siiski öelda, aga Liivamäe nagu ka kunagi mainis, et customit oleks kohe kahju rikkuda igasugu keemiaga, et paneks ainult vahakihi peale.

liivainimene

Post by liivainimene »

Hm, eks ma vaatan veel. Aega on selleni.

Aga siiski, kust sa neid vahasid saad?

Teine asi veel, kust saada neid eripeenikesi liivapabereid? Ma olen ehituse abc'st vaadanud, seal oli max 240.

wierd-O

Post by wierd-O »

peitsiga on see jama, et kui sa lased tal k2tte 2ra kuivada siis on su pill hukas ja sa pead seda meeletul kogusel lihvima. Peits toimib sedasi et sa värvid pilli yle mitte nagu pintseldades vaid sa kannad värvi kiirelt peale (suhteliselt paksult) aja mingi asjaga laiali ja siis nühid nuustiku vms maha sest peits kuivab väga kähku. (tehase peitsid umbes 30 sek). Just see et kui inimene pole sellega väga kokku puutunud võib ta oma töö ära rikkuda.

E> Mina soovitaks ikkagi midagi sellist mis on niiskusekindel :P sest higi on põhiline vaenlane nr.1 Mul oli vanasti käsi hiire ja laua vahel ktmata ja higi sõi kõik värvi maha. Pole vahadega enne kokku puutunud ja ei tea mis neile see niiskus teeb...
liivainimene

Post by liivainimene »

Aitäh hoiatamast!

Aga ega ma esimese asjana kohe peitsi kitarri peale ei lajata, enne ikka proovin mingite suvaliste puutükkide peal.

Ma olen aru saanud, et need on mingite vesilahustuvate pulbrite vms kujul saadaval? Siis peaks ju sõltuma ka sellest, kui kange segu sa teed.

Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Mesilasvaha saan näiteks... vanaisa käest. Lubas mulle millaski päris urbse koguse anda.

Aga see carnauba, no ma küsin ühe sepa käest, aga ma tean suisa üht meest, kes on Eestis taolise kauba edasimüüja: Noapoes on carnauba täitsa olemas. Ma usun, et selle kogusega saad kitarri küll tehtud, kuna pead niiehknaa lahjendama teda nitrolahusega.

martra

Post by martra »

mul on küsimus et kas saaks ka ise midagi truss rod'i moodi meisterdada, et kitarri kael kaardu ei läheks kui keeled peal on.
liivainimene

Post by liivainimene »

Vaata, kas leiad kuskilt netist Martin Kochi pdf-kujul raamatu, "Building Electric Guitars", seal kirjeldab ta ise trussrodi tegemist. Mõningaid metallitööoskusi ja -riistu läheb vaja, ma praegu ei mäleta täpselt.

USA post töötab praegu kiiresti, täna sain kätte 18. augustil posti pandud pingutid, kusjuures teatis oli juba 22nda kuupäevaga.
Nüüd ootan ainult veel potede nuppe ja sadulat ja siis on pea kõik jupid olemas.
Ah, pagan, osad helipeade vedrud on ikka puudu. No vahet pole, nüüd hakkab kool, siis pole nagunii aega nii tihti maal käia pilli ehitamas.
Eks ma kirjutan-küsin nõu-uhkeldan progressiga vastavalt olukorrale.

wierd-O

Post by wierd-O »

pulbriliste peitside kohta ise nagu eriti ei tea, koguaeg olen pudelis ostnud. Kool ongi just hea aeg kitarri ehitamiseks :D eriti kui töökoda 500 meetri kaugusel koolist on :D ei lae pilte kah ylesse kuidas see nikerdis sis välja näeb :D

E: kysisin siin pulber-peitsi kohta kah, koik lihtne, hinna ja kvaliteedi vahe, pulber pidi odavam olema kui piirituse baasil olev peits.
liivainimene

Post by liivainimene »

Pulbreid pidada ka olema mitmeid, vesilahustuvaid ja piirituses lahustuvaid.
Olen aru saanud, et piirituse plussiks on see, et peits ei tõsta puidujooni välja, veega pidi pinna reljeefseks tegema, nii et pärast peitsimist peab uuesti üle lihvima, või siis enne veega niisutama ja siledaks lihvima.

Mis kvaliteedi vahet sina kuulsid? Või ehk räägid lähemalt, kui oskad, mis nende peamised erinevused on?

wierd-O

Post by wierd-O »

Et panin ise natuke mööda. Erilist kvaliteedi vahet ei pidanud olemagi, vb kui ssiis natuke just selle pinna suhtes. Kuid siiski on olemas üks aga. Pulber peitsiga peab 2 korda peitsima, et pind korralik jääks.
Locked