Kurat, ei pääsenud arvuti taha eile...
Ma ei tea kas te minu oma arvestate veel... http://www.zone.ee/juggle/soolo_apr.mp3
Kommenteerin enda oma kohta et, stiil võõras ja kohe alguses järjest natuke tehnilist bläkki. Efekte tuli äkki ka liiga palju. Tegelikult olen ise rahul.
Igastahes, võistlus on nüüd kinni!
Kommneteerige võistlustöid ja igaüks saab anda punkte:
1. koht - 7 punkti
2. koht - 5 punkti
3. koht - 3 punkti
4. koht - 2 punkti
5. koht - 1 punkt
Kert: sound oli hea, ehkki wah-effektiga oli minu arust õige natuke üle pingutatud. Tehniliselt oli soolo ka tipp-topp. Kahju ainult, et nii lühikeseks jäi.
wahur: esimese noodi ajal pidin kohe volüümi maha keerama (klappidega kuulates), soolokitarr oli veidi liiga kõvasti ja hakkas kohati clippima. Väga meeldis see, et oli kergesti jälgitav teema - see oli vist ainus soolo see kuu, mis mul pähe kummitama jäi. Soundi ja tehnika suhtes pole ka midagi ette heita.
Taimo: sound oli kohati veidi terav. Lisaks osad kohad, mis olid staccatos mängitud, andsid kergelt närvilise üldtooni. Lõpupoole läks soolo sujuvamaks, voolavamaks - tekkis tunne, et oh, seda kuulaks veel.
krustok: sound oli taaskord üks parimaid, ja mõned kohad olid väga lahedad (flažoletid näiteks). Aga üldiselt oli soolo liiga monotoonne ja hõre.
kolp: väga närviline üldmulje, terava soundi ja rõhutatult tugeva mängustiili tõttu. Veidi häiris ka tugev taustamüra ja salvestuse kvaliteet. Samas boonuspunktid tausta osava lõikamise eest. "Hakkame mehed minema" meloodia õnnestus ka üsna osavalt sisse põimida - ma esimese paari kuulamisega ei pannud tähelegi.
gitara: jällegi taustamüra (või müha?) oli võrdlemisi häiriv. Soolo ise tundus veidi ebakindel ja paar nooti olid ka mööda mängitud. Samas lõpupoole läks mõnusamaks, tulid veidi meloodilisemad käigud.
Tilx: soolo oli kole vaikselt (hingamine oli ka taustalt ära kuulda). Samuti ei olnud soolos absoluutselt midagi konkreetset, ainult võrdlemisi kaootiline tinistamine.
ddes3: sound oli minu arust veidike liiga käre. Soolo iseenesest oli üsna kena meloodiline, ehkki hõredavõitu, ja lühikeseks jäi. Lõpp oli ka ebakonkreetne - arvestades, et taust jäi veel mängima.
Punktid annaksin järgmiselt:
wahur - 7
Kert - 5
Taimo - 3
krustok - 2
kolp - 1
Muuseas, üks soovitus kõigile - kui te soolosid salvestate, keerake kvaliteeti veidi kõrgemaks. 128 kbit/s tundub olevat mingi default variant, sest suurem osa olid selle kvaliteediga. Minu arust on 160-192 kbit/s MP3 puhul miinimum, sealt allapoole muutuvad helikaod juba häirivaks.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Faded - ilus, nukra alatooniga lugu, hästi mängitud ka.
Kert - liiga palju waud, aga muidu pole viga. Kahjuks ei ole minu maitse.
Kolp - jääb mulje nagu mängiks 3 erinevat kitarristi, selline mönus jämmimeeleolu. Esimesed 40 sek traditsiooniline jazz, siis hakkame mehed minema ja löpus, alates minutist, oleks nagu rockkitarrist jatsu mängima hakand. See viimane osa oli stiilist väljas, aga üldmuljet önneks ei rikkunud, kuna esimene osa oli piisavalt hea. Vörreldes teistega, on selle kitarristi lood omapärase kiiksuga, mis paneb neid kuulama.
Taimo - ilus, tehniliselt hea, aga minu jaoks igav
Wahur - ülesehituselt natuke rabe, tehniliselt suht hästi mängitud, aga samuti igav.
Kert: nagu juba mainitud, liiga palju vaud ehk. muidu päris kuulatav
Faded: akusti kohta päris hääste. miskipärast on rahval arvamus, et akust tähendab mingit pehmet ja tagasihoidlikku ülesehitust. seda siitki kuulda oli.
Wahur: selle festi parim minu arust. sel mehel on väga hea meloodilise impro võime.
Taimo: puhtalt ja veenvalt mängitud, aga jah, minu kõrvale lahja.
Krustok: pani täiega teemast mööda minu arust.
Ddes: vist veel üsna noor, aga tubli, et üritab
rohkem nagu ei mäletagi.
mis minusse puutub, siis olen suht kärsitu ja olen igasugu kriitikaga nõus!
minu punktid:
Wahur: 7
Kert: 5
Taimo: 3
Faded: 2
Ddes: 1
Kert- väga mõnusad meloodilised käigud, kahjuks viimased 13 sekundit vajub ära. Sound on mõnus, ehk on wah'i liialt palju. Üldmulje hea.
Faded- tehniliselt korrektselt mängitud, teema on olemas ja meloodia meeldiv, sound on samuti asjalik ja ilus.
Üldmulje väga hea
Gitara-taustamüra tõesti häirib, kaja samuti vist ei ole ja see teeb soundi on üli puiseks ehk jäzzile natuke võõraks. Rütm ja mõned noodid on osades kohtades natuke teemast väljas, samuti ei ole kuulda mingit kindlat teemat vaid ainult skaalal üles-alla, muudab soolo kiiresti igavaks.
Tilx- harmooniliselt õigeid noote oli kahjuks vähe ja soolo oli väga vaikne.
Krustok- bluesilik, ilusad vibratod. Mõned bendid ei häälestu ja mõni üksik noot kõlab koos kõrvaloleva lahtise keelega. Fraasid seevastu rahulikud ja meloodilised ja minu kõrvale ilusti lahendatud/lõpetatud. Sound omapärane ja ilus.
Kolp- flamencolik ütleks. Tõesti, see "hakkame mehed minema" viisijupp jäi esimestel kuulamistel märkamata. Ei pea seda antud improviseerimisvõistlusel siiski eriti sobivaks lahenduseks.
Mängitud oli siiski kenasti ja kõrvale ok kuulata.
Taimo- korrektne ja korralik.
Ddes- täitsa hea, meeldiv. Pisut üksteise otsas ja sound kah liialt terava kärinaga. Lõpus suur tühi vaikus.
Faded-7
Kert-5
Krustok-3
Taimo-2
Kolp-1
One dog barks at something, the rest bark at him.
Kert - wah mõjub täitsa mõnusalt ja omapäraselt. Tehniliselt korrektselt mängitud. Lühike, mis ei ole sugugi paha - reeglites on ju ette antud maksimumpikkus, mida ei pea täis mängima.
Faded - mõnusalt rahulik. Tehnilist praaki ei ole. Lõpus hakkab ennast kordama ja kipub igavaks minema. Tahaks midagi huvitavamat.
Gitara - kipub kohati rütmist väljas olema. Jääb kobav ja komistav mulje.
Tilx - "improtasin peale pisut", "plinnisin nii minutiga üle: lõpuni välja", "ehk kärab kuidagi". Andestage minu mürgisus, aga selline suhtumine ei lähe mitte! Ei viitsita vaeva näha ning kostitatakse meid pooleteise minuti suvalise plännimisega. Kui mänguoskust veel pole, siis näe vaeva, harjuta ja pea vähemalt reeglitest kinni!
Wahur - tema teab, kuidas oma tehnikast ilusaid saunde välja keerata. Kui seda toetab veel hea improviseerimis- ja mänguoskus, siis ongi tulemus suurepärane. Ainus miinus on mõningane clippimine viimases kolmandikus.
Krustok - hõre, aga hea. Iga noot on omal kohal. Mõnusalt mahe saund.
Kolp - humoristlik lähenemine. Tänu suurele nootide tihedusele tekib tehnilist praaki. Viimane saund on liiga kriipiv, kuid lõpuosa lahendus jällegi väga meeldiv boonus.
ddes3 - pisut liiga keevitav saund. Esitus jääb hõredaks. Vaikus lõpuosas - oleks ju võinud varem kogu loo maha keerata.
Taimo - hea heli.. võiks veidi võibolal pehmem clean olla.. aga soolo oli vägev.. Midagi s llsit ma ootakski jazzi soololt.
Wahur - tema heli meeldis mulle kõige rohkem. Natuke valjuks läks kohati ja klippis aga sellest pole midagi.. Keegi ei ootagi siin superhead heli. Tehnika oli vägev ja soolo oli mõnus rahulik ja kaasahaarav. Pani mõtlema. Parim seekord.
Tilx - Väga väga vaikne lindistus. Mõned kohad olid päris head aga üldiselt mingit erilist muljet ei avaldanud.
gitara - Ei olnud väga kaasahaarav.. Mõned kohad olid head aga kippus jääma minu jaoks vöhemalt igavaks.
Faded - Heli oli mõnus ja lickid ka. Ka see oli väga kaasahaarav ja jazzile sobiv soolo. Huvitavaid lahendusi olid leidnud seekord.
Kert - see wah heli ei sobinud antud taustale väga. Wah on muidu tore asi ja mulle ka meeldib aga antud juhul oleks teda pidanud vähem kasutama.. Suhteliselt huvitavad lickid muidu.
ddes3 - Jazzi jaoks ei ole selline käre heli väga hea. Aga eelmiste kordadega võrreldse on su soolo kõvasti paranenud. Jätka samas vaimus
kolp - mõningad lickid on väga head aga sa oled liiga palju rabistanud ning asju liiga üksteise otsa mänginud mis segab veidi. Kuidagi pole muusikasse sisse see soolo.
Hindamine oli seekord väga raske... Esiemsed 3 kohta oli ikka väga napp otsustamine aga mina pakun nii:
1. koht - 7 punkti - Wahur
2. koht - 5 punkti - Taimo
3. koht - 3 punkti - Faded
4. koht - 2 punkti - Kert
5. koht - 1 punkt - gitara
Kõigepealt, minu punktid.
Kahjuks ma pole enda arust piisavalt pädev, et kommenteerida esitusi. Aga soolod lähevad igavõistlusega paremaks!
wahur - 7
Faded - 5
Taimo - 3
krustok - 2
Kert - 1
----