Harley Benton GA-5 modifitseerimine

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kui sul on trükkplaadil mingid rajad, mis on kondedega ühenduses ja kuhu sa võid käega vastu minna, võid ju needsamad rajad maha lühistada ja nii konded tühjaks laadida.

Ja välja pead sa ta niiehknaa võtma. Kuidas sa muidu juppe vahetada kavatsed?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
renn

Post by renn »

Mõtlesin, et ehk on mingi muu viis, kuidas konded kindlalt tühjaks lasta enne plaadi mahavõrmist, aga eks ma siis mängin ta tühjaks ja siis võtan plaadi ettevaatlikult kere küljest lahti.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

No maasse lühistamine ongi kindel meetod nad tühjaks lasta.
served

Post by served »

ma arvan, et teda heidutab see "maandusesse" ühistamine. Võta seda asja siis nii, et enam vähem, alati on 1 kondeka jalg maandusega seotud ja kõik mis sa pead tegema on see, et sa viid mõlead jalad omavahel kokku.(tekitad kondeka jalgade vahel lühise).
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
renn

Post by renn »

EI, lühistamine ei tekita mingisuguseid probleeme vaid ohutu kondejalgadele ligipääs tekitab. Kuid eks ma üritan selle plaadi hästi ettevaatlikult eemaldada.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ma räägin ju, et sa ei pea tingimata kondede jalgadele ligi pääsema. Suvaline trükkplaadi rada, mis jalgadega ühenduses on, sobib samamoodi. Nii et niipea, kui tekib olukord, kus sa võid mõne raja kaudu kondedest suraka saada, võid sellesama raja maasse lühistada.
renn

Post by renn »

Nüüd on mõned asjad esimeste ümbertegemiste jaoks kohal ja arvatavasti viimane küsimus enne võimendi lahtivõtmist. Kuskilt lugesin(ei leia seda kohta enam üles), et GA-5H sees on alalisvool ja combo sees on vahelduvvool. Tahakski teada, kas see on nõnda või mitte? Küsin selle pärast, et plaanin kasutada multimeetrit ja ei ole kindel kas alalisvoolu sobib mõõta vahelduvvoolu režiimis või vastupidi ja tahan kindel olla, kumb seal sees jookseb.
renn

Post by renn »

Kui ma nüüd paari tunni pärast siia foorumisse postitan, siis ma ilmselt jäin ellu :D
renn

Post by renn »

Panin mõneks sekundiks võimendi ilma kõlarita järgi(kogemata) ja peale modimist teeb võimendi nüüd kõvasti vaiksemat häält, kas ilma kõlarita võimendi töölepanemine võis seda teha, või mingite valede komponentide kasutamine? Selle pärast küsin, et olen kuulnud, et ilma kõlarita töölepanek võib midagi ära rikkuda.

EDIT: Heli on muidu küll kõvasti parem kui enne.
Last edited by renn on 20 Dec 2008, 15:14, edited 1 time in total.
served

Post by served »

Kui sa jätad võimendi mingiks tunniks nii, siis juhtub midagi, enne kindlasti mitte. Pigem läks sul midagi ehitusega persse seal.
Modisin ka kunagi ühte nõuka lambikat. See seisis tunnikese ilma kõlarita (ema pani pikendusjuhtme pistikusse)
Ma küll aru ei saanud, et midagi valesti oleks läinud.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
renn

Post by renn »

Suutsin ise enamvähem välja mõelda, milles asi võiks olla. Tegin seal põhiliselt need modid, mis peaks heli kvaliteeti tõstma, aga need, mis signaali tugevamaks peaks tegema jätsin seekord tegemata. Arvatavasti on selles siis asi.

PS! Kompressoriga "Under the bridge" intro kõlab nagu päris nüüd :D
renn

Post by renn »

Tegin mõned pildid ka võimendi sisust ja skeemist ennem ja pärast:

Image
Image
Väidetavalt pidi GA-5 sees üks lamp olema Sovtek ja teine "made in china", aga mul oli midagi muud:
Image
Image
Ja nüüd skeemid enne ja pärast:
Image
Image
Arvatavasti see pruun takisti, mis ma sinna panin ongi see, mis võimendi vaikseks teeb.
renn

Post by renn »

Juhtus nüüd siis selline asi, et täna mängisin kitarri ja siis mingi hetk jäi võimendi korraks vaiksemaks(umbes poole vaiksemaks) ja siis tuli suhteliselt kohe valjus tagasi. Mingi aja jooksul juhtus mitu korda nõnda ja nüüd on püsivalt võimendi vaiksemaks muutunud. Heli on praegu väga hea, kohati isegi liiga terav ja läbilõikav silla helipeaga, aga normaalsekks mängimiseks peab võimendi suhteliselt põhjas olema. Kas see asi võib olla tingitud näiteks sellest, et eelvõimendi lambi sees on midagi katki. Eelvõimu lambil peaks olema nagu kaks poolt ja sellele saab teha mingi pentood-triood lülituse, ehk ongi üks pool lambist kuidagi katki läinud ja nüüd ta töötakski nagu triood asendis? Skeemi vaatasin üle ja kõik jooted ja komponendid tunduvad terved olema.
Locked