Selle lehe andmetel ongi Elitist pillidel USA-s tehtud Gibsoni helipead, mis tõesti võivad olla mingi Gibsoni low-end pead, nagu sa mainisid. Ja mis selles halba on? Gibsoni pead ja USA-s keritud, seega pole mingit võltsreklaami.EmM9 wrote:Ma mõtlen selliseid väiteid (kopitud kusagilt ajakirja reklaamist):
Gibson 50SR (neck) and 60ST (bridge) humbuckers
SG Special: 490R/490TKui sa nüüd nt vaatad gibson.com (nt sg special ja sg standart), siis ka seal on see vahe välja toodud.
SG Standard: 490R/498T
Vahe on ainult sillahelipeas.
Kusjuures, ka LP Studio ja Supreme tulevad 490R/498T helipeadega.
Niisiis? See, et Speciali juures pole seda käsitsi kerimist mainitud, ei tähenda, et need oleks mingid teistsugused pead. '61 Reissue tekstis pole ka seda mainitud - kas Gibsoni '57 Classics helipead on ka nüüd siis mingid "kahtlased", mida "päris Gibsonile" ei panda? Saa aru, et see on seal lihtsalt reklaamtekst, mitte kõikehõlmav spetsifikatsioon. Loeb ikkagi helipea mudel - 490R on 490R, ükskõik kas ta on Speciali või Standardi pealEhk Specialil on lihtsalt jahutud Alnico peadest, aga Standarti puhu on seal väide hand-wound.
Ja muuseas, Standard, mitte Standart.
Ma jätkuvalt ei saa aru, kust sa oled võtnud idee, et Specialil on mingisugused kahtlased helipead, mida ka Epidele topitakse. Äkki suhtuks NSR-i juttudesse veidi skeptilisemalt?
Gibsoni helipeade lehel on jah eraldi leht Ceramics helipeade jaoks, mida on kaks erinevat mudelit - 469R ja 500T, nagu ma juba enne mainisin.Kuigi jah, kiiruga ei kontrollinud oma kirjapilti. Seal oleks pidanud olema keraamilised vist olid ühed neist.
Ehk Gibson Ceramic või midagi...
Mulle tundus seosetu lihtsalt su järgmine väide (minu poolt selguse huvides lühendatud):
Sellest tekkis huvi, et kas sa ikka tead, mis seal helipeas keraamiline on ja mis rolli see mängib. Sama siis käsitsi kerimise kohta.Gibsonil on kahte tüüpi helipäid: keeramilised ja nö handwired
Ma saan aru küll, et kõigil odavatel Aasia säästukitarridel on ka odavad keraamiliste magnetitega helipead, aga see ei tähenda, et kõik keraamiliste magnetitega helipead oleksid automaatselt saast.
Lisaks väitsid sa, et Gibsoni keraamilisi päid pannakse Specialitele ja Epi Elitist seeria pillidele, mis pole ju tõsi. Specialitel on Alnico pead. Elitisti kohta ma muidugi ei tea, koduleht selle kohta infot ei anna (v.a. kaks mainitud mudelit, millel on Burstbuckerid, Alnico magnetitega).