Efektid.
- Frusciante
Aga mul pole odavam algajate pill.ddes3 wrote:@liivainimene:
Miski pole täiuslik. Odavamatel, algajate pillidel pole lihtsalt nii kvaliteetsed helipead ja high gain pedaalide puhul tuleb lihtsalt müra sisse.
Mul enda pilli sama jama...

Tokai Silver Star '84/Epiphone G-400 Custom>EHX Big Muff>Boss DS-2/Rocktron Metal Planet>Boss DD-6>Dunlop Cry Baby 535Q>Crate Powerblock
kui maandused korras siis ei surise see kidra iseenesest midagi, yksköik kui odavad helipead on.Frusciante wrote:Aga mul pole odavam algajate pill.ddes3 wrote:@liivainimene:
Miski pole täiuslik. Odavamatel, algajate pillidel pole lihtsalt nii kvaliteetsed helipead ja high gain pedaalide puhul tuleb lihtsalt müra sisse.
Mul enda pilli sama jama...
singlecoilist saaks veel aru, aga humbucker kyll suriseda ei tohiks
mismoodi vörgumyra ja helipead seotud on? ma kyll aru ei saa sellest..ddes3 wrote:Pahatihti tuleb 50HZ võrgumüra sisse hoopis helipeadest. Selle vastu aitab ainult uute muretsemine...

- liivainimene
Frusciante, uuri kõigepealt, kas sul mingis üldelektrikilbis (korteri, korruse, maja, misiganes on lähim) on korralik maandus, idee poolest võiks ju olla. Siis lased vedada sealt kaabli oma kidravõimu seinakontakti (võibolla on vaja kontakt välja vahetada). Mina alustaksin vanemate või kellega iganes, kes seal vastutab, rääkimisest.
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Halogeen lambid ja arvutid on ka suured müraallikad. Helipead võtavad sellekõik vastu.
Pane näiteks kärin sisse ja võta telekapult. Pane telekapult suht lähedal, sihi helipea suunas ja vajuta suvalist nuppu.
Sama idee - helipead võtavad välist müra vastu ja kärina plokid võimendavad seda.
Või mis?
Pane näiteks kärin sisse ja võta telekapult. Pane telekapult suht lähedal, sihi helipea suunas ja vajuta suvalist nuppu.
Sama idee - helipead võtavad välist müra vastu ja kärina plokid võimendavad seda.
Helipead võtavad vastu elektromagneetilisi võnkeid. Kui sul korteris on kõik maandamata siis on seda 50Hz maandamata 'müra' palju korteris. Helipead võtavad selle vastu, võimendavad seda ja ongi surin sees.Kert wrote:mismoodi vörgumyra ja helipead seotud on? ma kyll aru ei saa sellest..![]()
Või mis?
- liivainimene
Pigem "mis".
See 50 Hz ei ole suva müra, vaid elektrivõrgu vahelduvvoolu sagedus. See ei ole päris see, mida helipead võtavad, neid häirivad pigem raadiolained jms sodi. Natuke küll, aga see kostab ainult siis, kui päris võimu ees mängida. Pealegi, ainult singlecoilidega. Humbuckerid ei võta seda kohe päris kindlasti, ja Frusciantel on neid 3...
Pigem siiski see, et maandus on tervel signaaliahelal ühine ja seega saab iga plokk 50Hz võimendada.
See 50 Hz ei ole suva müra, vaid elektrivõrgu vahelduvvoolu sagedus. See ei ole päris see, mida helipead võtavad, neid häirivad pigem raadiolained jms sodi. Natuke küll, aga see kostab ainult siis, kui päris võimu ees mängida. Pealegi, ainult singlecoilidega. Humbuckerid ei võta seda kohe päris kindlasti, ja Frusciantel on neid 3...
Pigem siiski see, et maandus on tervel signaaliahelal ühine ja seega saab iga plokk 50Hz võimendada.
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
- liivainimene
Nüüd tuli miski põhjendus ka pähe: kui pistikupesad on maandatud, ega siis see 50Hz kuhugi ei kao, ta jääb alles kõikidesse vahelduvvooluseadmetesse, mis 220v peal töötavad ja kõikidesse seinakontaktidesse. Kui helipea niimoodi otse seda võtaks, ei saaks enamvähem kuskil mängida.ddes3 wrote:Helipead võtavad vastu elektromagneetilisi võnkeid. Kui sul korteris on kõik maandamata siis on seda 50Hz maandamata 'müra' palju korteris. Helipead võtavad selle vastu, võimendavad seda ja ongi surin sees.
Või mis?
Ja endiselt käib see jutt ainult single-coilide kohta, humbuckeri vastupidi keritud mähised nullivad igasuguse vastuvõetava müra nagunii lihtsalt vastandfaasides ära.
- liivainimene
Kõike muidugi mitte, aga õhust vastuvõetava elektromagnetmüra küll. Stratiga on seda eriti hästi tähele panna, kui keskmine helipea on vastupidi keritud, siis on nii, et singliga võimu ees seistes müriseb kõik õudsalt, aga siis paned 2 pead korraga tööle ja klõpsti, müra jääb vait.
Odavate helipeadega on see jama, et nad on tihtipeale vahatamata, mistõttu esineb nn. microphonic feedback, ehk mähised ise liiguvad natuke ja nii tekib feedback ka siis kui käega keeled summutada, lihtsalt helipead ise vinugvad, aga võrgumürast selle tekitamiseks ei piisa.
Odavate helipeadega on see jama, et nad on tihtipeale vahatamata, mistõttu esineb nn. microphonic feedback, ehk mähised ise liiguvad natuke ja nii tekib feedback ka siis kui käega keeled summutada, lihtsalt helipead ise vinugvad, aga võrgumürast selle tekitamiseks ei piisa.
Ma mängin vahest elektrikat arvuti ees istudes läbi võimu...siis on küll mingi segav sahin sees..arvatavasti arvuti mingilmääral mõjutab siis...Roki wrote:Millest peaks kitarr, võim ja juhtmed eemal olema, et mingid igasugused magnet- ja elektrivälja ei segaks heli? Ma olen lugenud, et arvutisse lindistamisel võiks mikker olla eemal igasugustest juhtmetest, mis peaks vähendama heli muundumist.