Kust kohast sa juppe ostsid?served wrote:eemh karta nagu on. Algul oli suht jama kui esimese kokku lõin(Rat distortion). Aga see on imelihtne, vaja veidi viitsimist. Kui elad tallinnas või Tartus on jupid kergesti kätte saadavad ja probleemi ei teki.
Seal leheküljel on õpetused koos piltitega ka olemas. Uuri veidi, soovitan seda võimalust kaaluda!
Efektor
Please excuse Jimmy for being. It wasn't his fault.
Elan tartus, sain jupid Tiigi elektronikast ja Tevalost. Muidu 1 vidinaga oli väike probleem, aga õnneks oli asendus täitsa olemas(kiipi polnud kusagilt saada)seldon wrote:Kust kohast sa juppe ostsid?served wrote:eemh karta nagu on. Algul oli suht jama kui esimese kokku lõin(Rat distortion). Aga see on imelihtne, vaja veidi viitsimist. Kui elad tallinnas või Tartus on jupid kergesti kätte saadavad ja probleemi ei teki.
Seal leheküljel on õpetused koos piltitega ka olemas. Uuri veidi, soovitan seda võimalust kaaluda!
a okei, selge. Ega sa juhuslikult ei tea, kust Tallinnast võiks saada juppe?served wrote:Elan tartus, sain jupid Tiigi elektronikast ja Tevalost. Muidu 1 vidinaga oli väike probleem, aga õnneks oli asendus täitsa olemas(kiipi polnud kusagilt saada)seldon wrote:Kust kohast sa juppe ostsid?served wrote:eemh karta nagu on. Algul oli suht jama kui esimese kokku lõin(Rat distortion). Aga see on imelihtne, vaja veidi viitsimist. Kui elad tallinnas või Tartus on jupid kergesti kätte saadavad ja probleemi ei teki.
Please excuse Jimmy for being. It wasn't his fault.
lüliti on puudulik praegu sest esinemist ei ole ja siis mõtlesin et ma võin ju juhtmeid vahetada ei ole veel vajadust ja harjutan rohkem ilma efektita. Poted on tuttavama onkili käest saadud. Vene kraam aga töötab väga edukalt. Ostsin ka poest mingid aga ei õigustanud ennast. Muidu eks kunagi peab ka selle lõplikult valmis tegema, aga eks näis. Mul praegu uus asi käsil.
Last edited by served on 06 Feb 2006, 22:24, edited 1 time in total.
- liivainimene
"Active" sisendisse ühendatakse aktiivhelipeadega kitarr, see on natuke vaiksem, kuna aktiivhelipeadega kitarri väljundsignaal on tugevam ja nii ei hakka kõik jubedalt kärisema.seldon wrote:Okei, aga kas seda rohkem saaks lahti seletada, kindlasti on mingeid inglisekeelseid lehti selle kohta, kuid mu inglisekeele oskus ei ole kõige parem. Seda ka veel, et äkki keegi oskab seletada, et miks on mõnel võimul kaks inputi üks on active ja teine on passive, et mis nende vahe on.
"Passive" sisendisse läheb tavaline passiivhelipeadega kitarr, mille väljundvõimsus on väiksem. See sisend on natuke valjem.
Kuidas aru saada, millised helipead su kitarril on? - Aktiivid töötavad patareidega, neil on pisikesed eelvõimud sisse ehitatud. Need on natuke vähem levinud. Tavalised magnethelipead on passiivsed. Aktiividel on patarei eluea pikendamiseks süsteem, kus helipeade eelvõimude sisselülitamiseks tuleb kitarrile juhe sisse pista.
Seda tehakse stereopesadega, kus kitarrijuhe (mono) ühendab ära stereo parema kanali ja maanduse klemmid, sulgedes seega toitevooluringi.
Kontroll on lihtne - kui juhtme sisselükkamisel on tunda kahte nõksatust, on tegu aktiivhelipeadega, ühe nõksu korral on tegu ilmselt passiividega.
tegin ka paar pilti oma blokist:
http://www.zone.ee/served/efekt/IMGP5497.bmp
Tekkis väike huvi selle vastu, esiteks, mida kujutab endast Rat distortion ja teiseks, on see tõesti nii lihtne ehitada, et ma näiteks oma 9. klassi füüsika ja elektri teadmistega selle kokku paneks.served wrote:eemh karta nagu on. Algul oli suht jama kui esimese kokku lõin(Rat distortion). Aga see on imelihtne, vaja veidi viitsimist. Kui elad tallinnas või Tartus on jupid kergesti kätte saadavad ja probleemi ei teki.
Kas seda kõige tavalisemat kärinat ka kuidagi pedaalina teha võimalik on?
See võis mingi praak ka ju olla..schizo wrote:Ma soovitan Zoom'i MITTE osta, kui distrotionit kasutada tahad!
Zoomil on distortion megasita kvaliteediga, kui natukenegi suurema kõlari taha satud (isegi a la 30 watine).
Zoom on ainult hea kaja jaoks ja mõne muu efekti jaoks, kuid palju võimalusi tollel tegelt ei ole.
Nii vähemalt räägib me bändi teine kitarrist ja ma olen tolle distro sitta kvaliteeti ise ka kogenud.
-
christiansaarne13
aga ei pidanud olema!Arvetas zoomi hindu ei usu ma neist midagi head!Andre wrote:See võis mingi praak ka ju olla..schizo wrote:Ma soovitan Zoom'i MITTE osta, kui distrotionit kasutada tahad!
Zoomil on distortion megasita kvaliteediga, kui natukenegi suurema kõlari taha satud (isegi a la 30 watine).
Zoom on ainult hea kaja jaoks ja mõne muu efekti jaoks, kuid palju võimalusi tollel tegelt ei ole.
Nii vähemalt räägib me bändi teine kitarrist ja ma olen tolle distro sitta kvaliteeti ise ka kogenud.
Noo mul on asi siiski veel veidi poolik poted said veidi valed ja pole olnud aega uusi ka osta, aga praegune kvaliteet on siis selline:Enno wrote:Tekkis väike huvi selle vastu, esiteks, mida kujutab endast Rat distortion ja teiseks, on see tõesti nii lihtne ehitada, et ma näiteks oma 9. klassi füüsika ja elektri teadmistega selle kokku paneks.served wrote:eemh karta nagu on. Algul oli suht jama kui esimese kokku lõin(Rat distortion). Aga see on imelihtne, vaja veidi viitsimist. Kui elad tallinnas või Tartus on jupid kergesti kätte saadavad ja probleemi ei teki.
Kas seda kõige tavalisemat kärinat ka kuidagi pedaalina teha võimalik on?
www.zone.ee/served/samplerid
Ma arvan et kui sul suur tahtmine on siis on kõik mõeldav. Aga kui varem pole midagi ehitanud siis võib veidi probleeme tekitada, ja kui pole kodus tehnikat olemas jootmiseks, plaadimontaašimiseks. siis võib alguses kulukaks minna.
- liivainimene
Sellest:
http://www.generalguitargadgets.com/ric ... lectra.gif
asi palju lihtsamaks enam ei lähe.
Pilt on küll viletsavõitu, kuid kõik peaks enamvähem arusaadav olema, ainult see transs seal keskel on 2n3904, kui välja ei loe
http://www.generalguitargadgets.com/ric ... lectra.gif
asi palju lihtsamaks enam ei lähe.
Pilt on küll viletsavõitu, kuid kõik peaks enamvähem arusaadav olema, ainult see transs seal keskel on 2n3904, kui välja ei loe
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Rat siis selline http://tonepad.com/project.asp?id=45
Niisiis, tänud liivainimene selle skeemi eest, aga mul on siiski raskusi veidi selle arusaamisega. Kas need asjad, mis nendest dioodidest seal allpool veel on, on mingid võimendid või hoopis maandus äkki?
Ja mis asjad need /// veel on, selliseid märke pole ennem näinud.
Kas nned kondensaatorid on 0.1uF nagu 1/10 või 01uF nagu 1.
Ja mis asjad need /// veel on, selliseid märke pole ennem näinud.
Kas nned kondensaatorid on 0.1uF nagu 1/10 või 01uF nagu 1.