epiphone

Erinevate firmade pillid
Locked
SAANDEER

Post by SAANDEER »

OSSA RAKS! Uued mudelid tõotavad päris head olema:
http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_p ... 39baa6aa05

400.- euri... EMG 81/85 :roll: .
sguitar

Post by sguitar »

väga ilus on Epiphone kohta.
hannesp

Post by hannesp »

Käisin äsja Raua tn Stanfordis keeli ostmas ja uurisin nagu muuseas, et millal neil see eelpool nimetatud EX ME Epi müüki tuleb. Nad polnud veel kuulnudki sellest :shock: ja Rootsi keskladu ei teadnud sellest ka veel midagi. Huvitav oleks teada, mis hinnaga need siin müüki tulevad. Aga nad võtsid mu kontakti ja lubasid teada anda, kui selgub,
rbito

Post by rbito »

ok...selline väga huvitav küssa mis vb. veidi offtopic kuid siisgi... http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_p ... _ii_me.htm
sellel on mingi asi NanoMag...ma pole aru saand mida see teeb...ehk keegi viitsiks sellele valgust heita :roll:

ja kui juba sellest kindlast "mudelist" juttu (Epiphone les paul ultra kahest nimelt) siis ehk keegi oskab oma kogemusi/arvamusi avaldada. :)
mty
Moderaator

Post by mty »

nanomag on sjukene pickup mida sa näed seal piltidel kohe peale 22 freti vastu fretboardi asetatuna (ma ei mõtle kaelapoolset humbuckerit). peaks tegema väga akustilist saundi.
"You wear it very well." ; "What?" ; "You wear it very well, now play like a fucking musician"
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Shadow NanoMag on tegelikult akustilistele kitarridele mõeldud magnetiline helipea. Aga elektrikitarril peaks ta jah jutu järgi akustilise soundi andma.

http://www.shadow-electronics.com/web/s ... ?lang_id=2
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
liivainimene

Post by liivainimene »

Huvitav, kuidas ta soundiliselt nt. elektrikitarri piezosillaga võrdluses on, need pidada ka akustilisemat soundi tegema?

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ma olen sama mõelnud. Alguses pidasingi seda piezohelipeaks, kuni kodulehelt täpsemalt lugesin.

Huvitav veel, kuidas ta akustilise kitarri keeltega läbi saab. Kas nõuab terasmähisega keeli või saab ka messingiga (või millest iganes akustikeelte mähised tavaliselt olid) hakkama.
liivainimene

Post by liivainimene »

Kodulehelt: " its construction provides a perfect string balance, when bronze strings are used."

Põhimõtteliselt, kui on tegemist magnethelipeaga, peaks igast elektrit juhtivast materjalist keel kärama.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Eiei, keeled ise ju elektrit ei juhi. Magnethelipead töötavad sel põhimõttel, et keel häirib magnetvälja ja see tekitab mähises elektrivoolu. Aga mittemagnetilised materjalid ei tee magnetväljas ju tuhkagi.
liivainimene

Post by liivainimene »

Pagan, ma ei saa nüüd täpselt aru, kuidas asjad on.

Et kui metallkeel (juhib voolu) on materjalist, mis magneti külge ei tõmbu, siis see magnethelipeaga ei tööta?

Kui keel juhib voolu, siis magnetväljas liikumisel tekib temas tahes-tahtmata induktsioonivool, millel on veel oma magnetväli jms, nii et väike helipea magnetvälja häirimine võiks sealt ikka tulla.

Oeh. Ma lähen praegu parem magama, selle teksti kokkukirjutamine võttis niigi kuskil 5 minutit juba...

Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kas induktsioonivoolu tekib, kui keel ise ei ole magnetiliste omadustega? Oluline on just magnetilisus, mitte voolujuhtivus. Induktsioonivool tekib helipea mähises, mitte keeles.

Tegelikkuses peaks ka akustikeeltel olema vähemalt südamik terasest, nii et mingil määral nad magnetvälja mõjutavad.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Ma nüüd trügin ka vahele ja räägin paar sõna oma Epiphone '58 Korina Flying-V'st. Epi leht ja muud allikad ajavad sulaselget paska kui räägivad ,et see on Korinast, 1mm spoon peal on võibolla korina aga ülejäänud on mingi kahtlane asi. Kaela kohta öeldakse ka vahest, et korina ja mahagon aga tegelt on see täiesti tavaline vaher, mis on kollaseks toonitud lakiga korinaks värvitud.
Helipeade kohta ei oska midagi öelda, kui ära vahetan siis oskan.
Elektroonika on väga jama, meenutab mulle kunagist Encore elektroonikat, ainus vahe on selles, et Encorel oli ka minimaalselt varjestust, mida Epil absoluutslt ei ole. Pickupi selector logiseb nagu ... (ühesõnaga logiseb).
Sadulale keelevahed on väga halvasti lõigatud.

Muidu pill näeb väga hea välja, läigib iga nurga pealt. Pole ennem nii läikivat pilli näinud.
Kui elektroonika kallal vaeva näha, helipead ära vahetada, sadul ära vahetada siis on asi suht ilus aga see teeb juba Gibson Fadedi hinna välja.

Muidu puidutöö on ilus, kael ka väga tore. Vanal LTD-l oli igatahes koledam sõrmalud ja ostes olid juba frettidel mingid vaod sees.
Throw the Jew Down the Well
hannesp

Post by hannesp »

Ses osas on mul oma Epi G400 -st kah halvad mälestused, et potesid, toggle switchi tuli koguaeg kinnimale keerata. Sama käis pistiku kohta.
EmM9

Post by EmM9 »

Võrdluseks niipalju, et ostes Korea Epi (LP Custom nt), on kvaliteedi paranemine märgatav...
- EmM9 -
Locked