Vintage TC200 hot rod

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
-oss-

Post by -oss- »

greencow wrote:
Faded wrote:OK, eks peab minema tööriistapoode väisama. Palgapäev oligi just ära :P

Aitüma nõuannete eest.
Alati võid Cramost rentida kui töörist uuest peast ikka väga kallis on : P
pluss ka rada7-s yks härrasmees myytab igast tööriistu/vahendeid
http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=26105
Faded
Moderaator

Post by Faded »

telepoiss wrote:Aga vahatamisega ma soovitaksin oodata, proovi kindlasti pead enne pilli peal, äkki polegi vaja SEST - vaha VÕTAB treblet ja transparentsust maha, cleaniga on eriti märgatav. Ma nägin omajagu vaeva, et japsil vaha pärast pottimist uuesti välja saada ( ja 100% sa teda enam välja ei saagi), sest selgus et vahatamisest veel olulisem on vilistamise vastu võitlemisel sillaplaadi ideaalne stantsitäpsus ja kontakt pilli kere pinnaga ilma vähimagi võnke võimaluse jätmiseta (ja selle tagab WTB sild ilusti ära), teine "leivanummõr on sellesama põhjaplaadi kinnitus - plaat peab olema kogupinnaga ilma vahedeta helku põhja küljes kinni (laisemad panevad selle superliimigeeliga ja pärast eemaldamise vajadusel sülgavad muidugi tuld, nikerdajamad dropwaxivad vahaga).
Eks ma proovin kindlasti järgi jah, enne kui vahatama hakkan.

See põhjaplaat peaks teoreetiliselt ka magnetite abil kinni püsima, ja lisaks lähevad helipea kinnituskruvid ka sealt läbi. Aga eks näis.

Muuseas, selle helipea lammutamise kohta... sees küll kripeldas, et niimoodi lõhun, aga siis lugesin Harmony Centralist kellegi ütlust:
By the end of the day, you will have learned how to repair a pickup, or how not to repair a pickup. Either way you come out ahead.
Väga hästi öeldud minu arust.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
served

Post by served »

OT: aga äkki oskad lingata mõnda head vahatamis DIY-d?
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
telepoiss

Post by telepoiss »

Faded wrote:...See põhjaplaat peaks teoreetiliselt ka magnetite abil kinni püsima, ja lisaks lähevad helipea kinnituskruvid ka sealt läbi. Aga eks näis..
justnimelt- teoreetiliselt küll :D aga millegipärast ilma vahatamise või muu korraliku kinnitamiseta tavaliselt kipub kränkimisel vilistama, seakl on vist jube vähe võnkeruumi plaadile vaja ja korras. (no tehakse nii et tilgutad enne plaadi panemist mõne tilga nt küünlavaha helku põhjale, siis paned plaadi oma kohale, kolviga annad talle sooja ja see 2-3 vahatilka võtab seal kahe pinna vahel sujuvalt õige kuju, täidab silmale märkamatu laugsuse v kumeruse jm ebatasasused, ülejääk vajub pressimisel plaadi ja põhja vahelt välja). See plaat vist osadel on maandatud ka, traat läheb 1 mähiseotsa külge . Kas Piretil ei olegi sillapeal põhjaplaati ?

hr served - http://www.stewmac.com/freeinfo/A-LINDYFRALIN.html
Faded
Moderaator

Post by Faded »

telepoiss wrote:See plaat vist osadel on maandatud ka, traat läheb 1 mähiseotsa külge . Kas Piretil ei olegi sillapeal põhjaplaati ?
On ikka, aga ma pole täpsemalt uurinud, kuidas see seal küljes kinni on.
Maandatud on see plaat siis, kui silla külge ei jookse eraldi maandusjuhet.

Hankisin täna Cramost taldlihvija. See võtab päris eduliselt toda fillerit maha. Kere tagumine külg on puhas juba, ja puit on täitsa kena mustriga. Pilte panen õhtul, sest digifotokas läks veidi rändama (rahu, telepoiss, ainult rahu :P).

Lihvrulliku sain ka, mis drelli otsa käib, aga see kuramus ei püsi üldse paigal, kui kere külge lihvida - kogu aeg paneb lippama. Tundub, et küljed tuleb siiski käsitsi teha.

Helipeaga alustasin otsast peale. Nimelt kui ma hakkasin seda nööri mähise ümber kerima, selgus, et mähis on pagana lõdvalt saanud ja pressist igalt poolt nööri vahelt välja. Nüüd kerin uuesti ja seekord hoian traati suurema pinge all. Leiutasin jootestatiivist väikese piiraja ka, mis ei lase traadil helipea pooli vahel välja minna.
telepoiss

Post by telepoiss »

Faded wrote:...Pilte panen õhtul, sest digifotokas läks veidi rändama (rahu, telepoiss, ainult rahu :P)...
valetaja! :D
Last edited by telepoiss on 28 Oct 2010, 09:37, edited 1 time in total.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Sorry, ma ei olnud vahepeal eriti kodus, et pilte teha.

Igatahes, siin nad on:

Image Image

Nagu eespool mainitud, kolmest tükist kere ja üsna tagasihoidlik muster. Esiküljel on oksakohti omajagu, aga nad on pisikesed ja minu arust üldse mitte segavad.

Üks pilt ka koos pickguardi, silla ja control plate-ga:

Image

Potekad ja lüliti jootsin ka vahepeal paika:

Image

Poted: CTS 250K log
Lüliti: Oak Grigsby 3-way (vanakooli tophat nupuga)
Kondekad: Vitamin Q paper & oil toonikonde (22nF), Mallory treble bleed konde (1nF)
Pluss riidest isolatsiooniga juhtmed.

Veidi ebameeldiva üllatusena tuli see, et lüliti on süvendi jaoks veidi liiga kõrge. Tuleb süvendit kuidagi sügavamaks teha. Ilmselt lasen puidupuuriga lihtsalt madala augu sinna. Peab vaatama muidugi, et teisele poole välja ei puuri. Varjestamise teeb see ka veidi keerulisemaks.
telepoiss

Post by telepoiss »

päris äge ju! puit on veidi mustrivaba näoga aga muidu ikka hakkab looma juba!

kuidas taldlihvija seda polü krunti võttis? ilma pingutuseta, paberit täis ei võtnud kiiresti?

(kui sul Vintage pup-svits jääb jõude seisma siis ma oleksin huvitatud tolle nupust, enda oma lasi jalga ükskord pimedas)

tp
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Tald võttis päris eduliselt. Umbe eriti ei tõmmanud, ma sain sellise riistapuu, millel olid talla sees augud ja nende kaudu tõmbas enamuse tolmust ära. Selle vähese, mis paberi külge jäi, sai kergelt puhudes lahti.

Lüliti ots jääb jõude jah. Räägime privas edasi.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Mul ka väike teema aga mõnesmõttes haakub ka sellega.
Asi on nii, et tahaks Custom Stratti teha endale ja Vintagel on 2 versiooni, mis valida. Üks on see tavaline V6 ja siis on veel mingi Mahagonist variant. Mis te siinsed arvate kumb puit parem oleks? Ma ise kalduks Mahagioni peale aga samas on sellel vist nõrks odavam hardware peal. Pilli hind oli vist odavam.
Plaan oleks ilmselt jätta enamus hardware samaks ja teha mingi "läbinähtav" finish, seega oleks Mahagoni vark pare, puit lihtsalt ilusam.
Throw the Jew Down the Well
telepoiss

Post by telepoiss »

suhtle john honrby skewes´ga ja küsi mis puit seal polüde all nende strattidel peidus on ja mitme tüki kere jms :

NicolaR@jhs.co.uk
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Selle mahagonkere all mõtled VP6 mudelit?

Ma natuke kahtlen, et see õige mahagon on, pigem nato (Aasia "säästumahagon"), aga kui ta silmale kena vaadata on, siis miks mitte. Võta siis pigem ikka see naturaalse viimistlusega - läbipaistmatu värvi alla pannakse tavaliselt ilmetum puit.

Tootjale tasub ka kirjutada jah, nagu telepoiss soovitas.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Faded, kust sul Tele alla 3000-ga õnnestus saada? IS-ist just öelda, et Strat on 3400.
Throw the Jew Down the Well
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Tele oli 2950, kui ma ei eksi, ja ma kauplesin 5% alla.

Strat ongi kallim veidi - tremolosüsteem, kere veidi keerulisema kujuga ja rohkem elektroonikat.
liivainimene

Post by liivainimene »

Millega sa kaela üle lakkisid või jätsidki naturaalse?

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Locked