Soolokitarr

Erinevate firmade pillid
rokk

Post by rokk »

kust otsast häälestus kannatab? mul seisab pill väga hästi, ja see akordide mängimine on ka harjumise asi.
J.

Post by J. »

ma nii lootsin näha siin Ibanezi nime.
pettumus oli kiire tulema : (

aa... et mingit vääritimõistmist ei tuleks (siin juhtub seda pidevalt), siis see oli iroonia
šhuubiduubi
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Mulle meeldib korralik Gibsoni-stiilis puuhaluliselt jäme kael. Kunagi sai proovitud paari siukest medalistiludinasilmarõõmu, aga ei saa ikka sedasi hakkama. Ideaalis pool- või täisakustiline pill, kuna täispuidu heli tundub vähe õhuke olevat. Helipead soovitatavalt humbuckerid. Keeled võiks olla kümnene sett, aga jämedam ka paha ei tee.

Selline ongi ideaalne soolopill.

Washburn archtop > VoxAC30
Kert

Post by Kert »

Kirveraidur wrote:Keeled võiks olla kümnene sett, aga jämedam ka paha ei tee.
Kas see so enda eelistus vöi räägid yldiselt?
Tavaliselt pannakse ju ikka rytmikitarrile jämedamad keeled, ja soolopillile 9-10, et hea bendida ja lännida pehmete spagettidega....
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Iga asi, mida öeldakse, on ju põhimõtteliselt isiklik arvamus. Aga mulle kümnene sett sooloks täitsa sobib - mulle täitsa parajad "spagetid". Aceprol on hetkel peal kas 10 või 11 flatwoundid ja pole mõnusamat varianti näinud.

Marvin

Post by Marvin »

Kert wrote: Tavaliselt pannakse ju ikka rytmikitarrile jämedamad keeled, ja soolopillile 9-10, et hea bendida ja lännida pehmete spagettidega....
No tavaliselt, aga oleneb palju ka stiilist. Puhta tooni jaoks on SSS Stratile mõnna ikka jämedam keel peale panna, need indutseerivad niigi nõrgas S single coil helipeas sellise hea jämeda saundi. A'la SRV, Jeff Beck etc.

Hi-gain sellidele vist väga selline jäme saund ei lähe, nagunii keeratakse see tihtipeale teravaks ning draiv ajab alumise otsa niigi tihedaks.

Ise lähen ma ka Kirveraiduri teed pidi, aga kere poolest jään täispuidule truuks. Jäme kael, XJ krihvid, Humbucker, kere pigem neck-thru ning string-thru. Lukustuvad sperzeli häälestajad ning Earvana kompenseeritud "pähkel" :)
J.

Post by J. »

müstiline teema ja vaidlus.
pannakse need keeled millega mugav mängida on.
sellega peaks kõik öeldud olema.
šhuubiduubi
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

J. wrote: pannakse need keeled millega mugav mängida on.
Just! See point ongi, et pole mingit "tavaliselt"-asju, on isiklikud eelistused.

Kert

Post by Kert »

isiklikud eelistused jah.. aga kui suurem enamus valib peenemad keeled tilulilutamiseks siis on see tavaliselt. Ma ei ole öelnud et see nyyd ainuöige oleks.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Locked