stagg s302

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
liivainimene

Post by liivainimene »

Enno wrote:OT aa, mis muidu nendel esquieritel ja teledel vahet on?
Esquier on sisuliselt tele, millel on ainult sillahelipea, mis on tehtud vanade telepeade järgi. Fenderi leht on võrdlemisel abiks...

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Andre
Moderaator

Post by Andre »

liivainimene wrote:
Enno wrote:OT aa, mis muidu nendel esquieritel ja teledel vahet on?
Esquier on sisuliselt tele, millel on ainult sillahelipea, mis on tehtud vanade telepeade järgi. Fenderi leht on võrdlemisel abiks...
www.fender.com , www.squierguitars.com

Siin siis täpsed lehed mudu.

Esquier on tele koopia ja ka :D
liivainimene

Post by liivainimene »

Pagan, õigekiri läks mäsa, mitte Esquier ega Squier, vaid Esquire, ja see on Fenderi mudel (link), nii et Squieri lehte näidata pole vaja.
Kuulub sisuliselt ikkagi Telecasterite alla (pole ta koopia midagi), see on nähtavasti vintage-mudel.
Ja Squier ei tee Telede ja Strattide koopiaid, Squier teeb ikkagi Telesid ja Stratte, ainsana peale Fenderi.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Faded
Moderaator

Post by Faded »

mati wrote:ma ei teadnudki et tehases juba tehakse sellisei "kulunud" pille, ma olen lihtsalt piltidelt näinud. Mul on mingi pilt John Frusciante istub voodi peal just selline, aga täiega kulunud, pill käes. See on päris lahe :)
Tehakse ikka. Vt. näiteks:
http://fender.com/products/search.php?partno=0153202806
http://fender.com/products/search.php?partno=0151200802

Esquire on Telecasteri algne variant, hiljem nimetati kahe helipeaga pillid ümber Telecasteriteks. Ühe helipeaga pillid kannavad endiselt Esquire nime.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
mati

Post by mati »

see nagu sellesuhtes veidi võlts, et siis rahvas vaatab, et päris tegija pillimees, et pilli päris ära kulutanud :)

aga äkki siis frusciante mängib sellistega, mingil kontserdil polnud tal tagumis kaantki küljes ja pill nägi ka suht väsinud välja
Andre
Moderaator

Post by Andre »

Faded wrote:
mati wrote:ma ei teadnudki et tehases juba tehakse sellisei "kulunud" pille, ma olen lihtsalt piltidelt näinud. Mul on mingi pilt John Frusciante istub voodi peal just selline, aga täiega kulunud, pill käes. See on päris lahe :)
Tehakse ikka. Vt. näiteks:
http://fender.com/products/search.php?partno=0153202806
http://fender.com/products/search.php?partno=0151200802

Esquire on Telecasteri algne variant, hiljem nimetati kahe helipeaga pillid ümber Telecasteriteks. Ühe helipeaga pillid kannavad endiselt Esquire nime.
Pill või asi ... mulle küll sellised peale ei lähe. Samahea et osta endale uus kidra ja pexa need täkked sinna sisse . 8)
Frusciante

Post by Frusciante »

Mulle meeldivad ka Telecasterid, need kulutatud on päris seksikad. :D Ise olen juba pikemat aega tahtnud Telecasterit osta ja järgmise kidrana selle ostan ka. :wink:
Tokai Silver Star '84/Epiphone G-400 Custom>EHX Big Muff>Boss DS-2/Rocktron Metal Planet>Boss DD-6>Dunlop Cry Baby 535Q>Crate Powerblock
Enno

Post by Enno »

Ikka veel OT, aga need nocasterid on ka mingid tele moodi aga alumine äralõige on kurjema kujuga?
liivainimene

Post by liivainimene »

Ei ole kurjema kujuga. Võta ette need kaks linki: 1 ja 2
Ehk siis tavaline Tele ja Nocaster. Nocaster on lihtsalt just see kulutatud vintage-mudel, tehtud nii nagu omal ajal viiekümnendatel tehti. Tavaline Tele on vahepeal arenenud, aga need on just vanade jäljendused.

Faded
Moderaator

Post by Faded »

Mina olen veidi teistsugust juttu kuulnud. Nimelt, algselt taheti kahe helipeaga Esquire-de nimeks panna Broadcaster, aga mingil trummifirmal oli selle nime peale juba trademark võetud. Seni kuni Fenderi omad uueks nimeks Telecasteri valisid, jõuti mõned pillid ilma nimeta välja anda, ja nende kohta hakati hiljem ütlema Nocaster.

Nocaster iseenesest ei tähenda tehases kulutatud pilli. Nagu sealt teise lingi alt lugeda võib, on see töödeldud "Closet Classic" stiilis, ehk siis natuke mängitud ja siis kappi seisma jäetud.
liivainimene

Post by liivainimene »

Jah, mingi Broadcasterite lugu oli tõesti. Ma ei ole Telede ajalugu nii põhjalikult uurinud. Aga "Closet Classic" ei tähenda, et seda oleks tegelikult ka nii hoitud, lihtsalt pill näeb välja (siis '51 CC puhul) nii, nagu oleks teda alates aastast 1951 eelpoolkirjeldatud moel hoitud, need kulumisjäljed tehakse ikka kuidagi kiiremini. Vähemalt nii saan mina sellest aru.

Faded
Moderaator

Post by Faded »

http://en.wikipedia.org/wiki/Fender_Esquire
Aga "Closet Classic" ei tähenda, et seda oleks tegelikult ka nii hoitud, lihtsalt pill näeb välja (siis '51 CC puhul) nii, nagu oleks teda alates aastast 1951 eelpoolkirjeldatud moel hoitud, need kulumisjäljed tehakse ikka kuidagi kiiremini. Vähemalt nii saan mina sellest aru.
Jah, loomulikult tehakse need kulumisjäljed, kerge rooste metallosadele ja muu kama tehases. Väljendasin end veidi segaselt. Ma mõtlesin, et sellist "kapis hoitud" efekti üritatakse saavutada, mitte et kitarr tegelikult niimoodi aastaid seisnud on.
Locked